Σ’ αυτά τα σημεία δεν καθαρίζουμε ΠΟΤΕ με ξύδι

Αν δεν είστε γνώστης του θέματος πιθανόν να νομίζετε πως το ξίδι είναι ένα υλικό το οποίο μπορεί να καθαρίσει τα πάντα μέσα στο σπίτι σας. Δεν είναι, όμως, έτσι ακριβώς τα πράγματα. 

Μπορεί το ξίδι να αποτελεί ιδανικό καθαριστικό για πολλά σημεία και επιφάνειες του σπιτιού σας αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσετε ούτε για αστείο. Δείτε ποια είναι αυτά.

Ξύλινα πατώματα Τα ξύλινα πατώματα πρέπει να καθαρίζονται μόνο είτε με υγρό σαπούνι και νερό με σφουγγαρίστρα καλά στραγγισμένη είτε με στεγνή σφουγγαρίστρα. Το ξύδι δεν πρόκειται με τίποτα να κάνει τα ξύλινα πατώματά σας να δείχνουν λαμπερά και καθαρά. Γι’αυτό καλό είναι να το αποφύγεται.

ξίδι

Μάθετε τι δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ με ξίδι μέσα στο σπίτι.

Πάγκους από γρανίτη Τα οξέα καλό είναι να μην ανακατεύονται με φυσικές πέτρες όπως είναι ο γρανίτης και το μάρμαρο. Μπορεί μια τέτοια ένωση να προκαλέσει σκασίματα και να κάνει τις επιφάνειες να χάσουν τη γυαλάδα τους. Επομένως καθαρίζετε απλά τις επιφάνειες από γρανίτη με σαπούνι και νερό.

Πλυντήριο πιάτων ή ρούχων Η χρήση ξιδιού στο πλυντήριο είναι μια κοινή συμβουλή αλλά κρίβει κινδύνους. Μπορεί το ξίδι να καθαρίζει τα μεταλλικά κομμάτια του πλυντηρίου αλλά είναι «θάνατος» για τους σωλήνες και τους συνδέσμους που κάνουν το πλυντήριό σας να λειτουργεί. Τι να κάνετε, λοιπόν, αντί να χρησιμοποιήσετε ξίδι; Το υγρό μαλλακτικό ρούχων είναι η απάντηση στην ερώτησή σας.

ξίδι

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια από τις συσκευές που δεν πρέπει να καθαρίζετε με ξίδι.

Μαχαίρια κουζίνας Αν τα μαχαίρια σας είναι φτιαγμένα από ανθρακούχο χάλυβα τότε καλό είναι να μην τα εκθέσετε σε ένα όξυ, όπως είναι το ξίδι. Μάθετε να τα καθαρίζετε με σαπούνι και νερό για να αποτρέψετε τη δημιουργία σκουριάς.