Οι 5 καλύτερες συμβουλές για να λειτουργήσει η σχέση από απόσταση

Σχέση από απόσταση

Εάν εσύ και ο αγαπημένος σου άνθρωπος βρίσκεστε μακριά καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο θα είναι να διατηρήσετε τη σχέση σας ζωντανή. Υπάρχουν όμως μερικά tip τα οποία σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Απόσταση και σχέση – πώς θα λειτουργήσει;

Το δίπτυχο «απόσταση και σχέση» είναι μεν ένα δύσκολο επίτευγμα αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο. Και αυτό γιατί υπάρχουν μικρά καθημερινά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να διατηρήσετε τη σχέση ζωντανή.

Μην πιέζετε καταστάσεις

Στη σχέση από απόσταση μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις είναι απαραίτητες. Όμως αν το πρόγραμμά σας για κάποιες μέρες είναι πιεσμένο και δεν προλάβετε να μιλήσετε τόσο δε χρειάζεται να τσακωθείτε.

Πρέπει να υπάρχει κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Μην πιέζετε ο ένας τον άλλο γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργείτε εντάσεις, οι οποίες σίγουρα δε θα κάνουν καλό στη σχέση σας.

Η εμπιστοσύνη είναι το παν

Σχέση από απόσταση ψυχολογία στα τάρταρα και μια συνεχής αμφιβολία που σας κυριεύει. Κάτι τέτοιο δικαιολογείται έως ένα βαθμό αλλά δεν κάτι υγιεινό και βιώσιμο.

Για να διατηρηθεί λειτουργική και ευχάριστη αυτή η σχέση πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Διώξτε από το μυαλό σας τη λογική «πως να τον κάνω να ζηλέψει από απόσταση».

Μόνο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να είστε ειλικρινείς και να προσπαθείτε ως ομάδα να κάνετε την κατάσταση αυτή να πετύχει.

Επικοινωνήστε ουσιαστικά

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια σχέση. Εάν δεν μιλάτε για τα συναισθήματά σας, θετικά και αρνητικά, δε θα καταφέρετε να δημιουργήσετε οικειότητα μεταξύ σας.

Η απουσία της σωματικής επαφής θα «πρέπει» να καλυφθεί μέσω της λεκτικής επιβεβαίωσης εάν θέλετε η σχέση σας να πετύχει. Σημασία δεν έχει μόνο να μιλάτε γενικά, αλλά και το περιεχόμενο αυτών που λέτε.

Παράλληλα να επικοινωνείτε όσο πιο πολύ μέσα στην ημέρα για να μη χάνετε την καθημερινή επαφή.

Αφιερώστε χρόνο στη σχέση σας

Ακόμα και στις σχέσεις εξ αποστάσεως πρέπει να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε να προσαρμόζετε τις δραστηριότητες που θα κάνατε αν δεν υπήρχε η απόσταση.

Μιλήστε στο τηλέφωνο. Κάντε κάποια βιντεοκλήση. Ακόμα και αν δεν προλαβαίνετε καθημερινά βάλτε στο πρόγραμμά σας κάποιες μέρες στην εβδομάδα όπου θα ακούτε και θα βλέπετε ο ένας τον άλλο.

Μάθετε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου και ενδιαφερθείτε για την καθημερινότητά του. Μικρές απλές κινήσεις που κάνουν όμως μεγάλη διαφορά.

Σχέση από απόσταση και πόσο συχνά πρέπει να είναι η επαφή

Όσο μακριά και αν είστε θα πρέπει σε συχνά χρονικά διαστήματα να βρίσκεστε. Έστω και για κάποιες μέρες.

Τα χρονικά διαστήματα αυτά τα καθορίζετε εσείς με βάση το πρόγραμμά σας. Μπορεί να είναι κάποιες μέρες άδειας από τη δουλειά, ένα Σαββατοκύριακο ή οι διακοπές Πάσχα, Χριστουγέννων και καλοκαιριού.

TIP: Πάντα μπορείς να του κάνεις και κάποια έκπληξη

Τα υπέρ και τα κατά στις σχέσεις από απόσταση

Οι σχέσεις από απόσταση έχουν τόσο τα κατά τους όσο και τα υπέρ τους. Το παν είναι να υπάρχει κάποια ισορροπία. Ποια είναι όμως αυτά τα στοιχεία;

Υπέρ

Σε μια σχέση από απόσταση τα άτομα χρειάζεται να έχουν πολύ καλή επικοινωνία ώστε να μπορούν να την κρατήσουν δυνατή. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτύξετε τους συναισθηματικούς σας δεσμούς, πράγμα που έχει αποδειχθεί σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ότι βελτιώνει τη σχέση. Παράλληλα σας δίνεται η δυνατότητα να μη μπορείτε να «ρουτινιάσετε». Αρκεί φυσικά να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές.

Κατά

Τα επίπεδα «άγχους» και ανησυχίας για την πορεία της σχέσης θα είναι πιο ανεβασμένα από το φυσιολογικό. Μπορεί να υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το πόσο αφοσιωμένος είναι ο άλλος σύντροφος στη σχέση. Η απουσία της σωματικής επαφής, όχι μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι, μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις ένα ζευγάρι αλλά και τη σκέψη να διακόψουν τη σχέση και να ψάξουν κάτι άλλο.

Εσύ τι πιστεύεις για μια σχέση εξ αποστάσεως;

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική άποψη για τις σχέσεις εξ αποστάσεως. Σε τελική ανάλυση είναι στο χέρι σας να κρατήσετε τη σχέση σας δυνατή.

Εφαρμόζοντας τις παραπάνω συμβουλές θα δώσετε ένα μεγάλο boost στην επαφή σας και στο συναισθηματικό σας δέσιμο. Γιατί όλα εξαρτώνται από εσάς!