FLORA

Καλώς Ήρθατε!

Είμαι η Ντορίτα και ανάμεσα στη διαδρομή της συζύγου, της μάνας & της εργαζόμενης γυναίκας, στρίμωξα και την αγάπη μου για τις γλυκές & αλμυρές λιχουδιές.. Το μότο μου είναι “Η κουζίνα θέλει αγάπη και φαντασία”… γι’αυτό πειραματίζομαι συνεχώς με νέες γεύσεις τις οποίες θέλω να μοιράζομαι μαζί σας.

ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Μία Τούρτα Τσαντάκι από Βουτυρόκρεμα

Μία Τούρτα Τσαντάκι από Βουτυρόκρεμα

Δουλεύεται πιο εύκολα από ζαχαρόπαστα και χρειάζεται λιγότερο χρόνο. Μία τούρτα τσαντάκι χειρός από βουτυρόκρεμα για να γιορτάσεις τα δικά σου γενέθλια ή της φίλης σου παρέα με μια τούρτα από το αγαπημένο…

Σοκολατάκια με ξηρούς Καρπούς και Μαύρη Σοκολάτα

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς τα γνωστά ως βραχάκια. Μία πανεύκολη συνταγή που πολλοί από μας την αγαπάμε! Θα την βρείτε στο διαδίκτυο σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα το προσωπικό γούστο του καθενός, αλλά τα…

Η Αυθεντική Μαγειρίτσα Σμύρνης της Γιαγιάς μου. Απίστευτη Γεύση!

Η μαγειρίτσα αυτή είναι συνταγή της Σμυρνιάς γιαγιάς μου και κάθε χρόνο στολίζει το πασχαλινό μου τραπέζι. Η βασική διαφορά από άλλες συνταγές είναι στο δυόσμο που της δίνει απίστευτη γεύση. Όλα…

Ντιπ Γουακαμόλε

Το Γουακαμόλε είναι ένα ντιπ Μεξικάνικης προέλευσης, έχει πλούσια γεύση και το κύριο συστατικό του είναι το αβοκάντο. Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό με κράκερς, νάτσος, αλείψτε το πάνω σε μία ψημένη τορτίγια και…

Ρατατούιγ το Ελληνικό Μπριάμ που έγινε Ταινία!! η Τέλεια Συνταγή της Ντορίτας

Στη Νότια Γαλλία το λένε ρατατούιγ και στην Ελλάδα μπριάμ. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έγινε ταινία!! Μόλις το βγάλετε ζεστό-ζεστό απ’το φούρνο, βάλτε πάνω λίγη φρέσκια…

Αιγυπτιακή Σαλατα: Oτι πιο ιδιαίτερο έχουμε γευτεί ως τώρα! (Μοναδική Συνταγή)

Η Αιγυπτιακή σαλάτα είναι μια πλούσια σαλάτα και ότι πιο ιδιαίτερο έχουμε γευτεί ως τώρα! Είναι ένα πλήρες γεύμα για αυτό και την φτιάχνουμε και σαν μεζέ για κρασάκι!! Την γνώρισα σε…

Σάλτσα Αγιολί (Aioli)

Το ντιπ αγιολί συνοδεύει τα κρεατικά, τα ψαρικά, γαρίδες, καραβίδες και ειδικά το μπακαλιάρο γιατί είναι μία παραλλαγή της σκορδαλιάς. Το αγιολι είναι μία Γαλλική συνταγή που μοιάζει πολύ με τη δική μας σκορδαλιά…