Τα κατάφερες να ξεφλουδίσεις; Εδώ είναι η λύση!

Αρχικά να πούμε: Σοβαρά τώρα; Έκατσες στον ηλιο χωρίς αντηλιακό; Επέτρεψες στο δέρμα σου να καεί; Αλήθεια; #eksales Το κακό έχει γίνει άρα δεν έχει νόημα να αρχίσουμε να σε μαλώνουμε αλλά να σου πούμε τι πρέπει να γίνει. Άπαξ και ξεκινήσει το ξεφλούδισμα δεν μπορείς να το σταματήσεις όμως μπορείς να βελτιώσεις την εμφάνισή του με τρείς τρόπους. Έχουμε και λέμε…

#1 Απολέπιση
Όλο αυτό το δέρμα που ξεφλουδίζει είναι νεκρό δέρμα και θα φύγει ό, τι και αν κάνεις. Το θέμα είναι να φύγει όσο περισσότερο γίνεται γρήγορα για να αναπνεύσει το νέο δέρμα από κάτω. Ναι, η απολέπιση είναιι φίλη σου αλλά όχι η σκληρή και βίαιη απολέπιση, μην χαίρεσαι. Θα πάρεις μια μαλακή πετσέτα, θα την βρέξεις και θα κάνεις απαλό μασάζ σε όλο το ξεφλούδισμα. Θα δεις πως σιγά σιγά το δέρμα σου θα ασπρίζει και η πετσέτα θα μαυρίζει… συνέχισε απαλά μέχρι να σταματήσει να γίνεται αυτό.

#2 Ενυδάτωση
Αφού έφυγε το νεκρό δέρμα ήρθε η ώρα να φροντίσεις το νέο κάτι που πρέπει να κάνεις έτσι κι αλλιώς αλλά το τονίζουμε εδώ γιατί έχει τεράστια σημασία. Δεν μιλάμε πλέον όμως για μια απλή ενυδάτωση. Το δέρμα σου ταλαιπωρήθηκε όσο δεν πάει άλλο συνεπώς θα χρειαστεί heavy duty προϊόντα όπως λάδια (κατά προτίμηση με βιταμίνη Ε) ενυδάτωσης και πολύ πολύ νερό! Όχι να κάνεις πολλά μπάνια, να πιείς πολύ νερό και μιας που μιλήσαμε για το μπάνιο… το καυτο νερό αφυδατώνει το δέρμα συνεπώς στο εξής πλένεσαι με χλιαρό προς κρύο. Μην γκρινιάζεις, ας πρόσεχες. Θα κάνεις και σύσφιγξη.

#3 ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ
Ναι με κεφαλαία. Δεν έβαλες και έπαθες όλα αυτά, άρα ή δεν πρέπει να ξανακάτσεις στον ήλιο ή  να καθίσεις με υψηλό δείκτη προστασίας. Το κάψιμο λειτουργεί συγκεντρωτικά (τα έχουμε πει) και ένα ακόμα, απανωτό κάψιμο θα κάνει πολύ μεγάλη ζημιά και δεν αστειευόμαστε ούτε υπερβάλλουμε! Διάλεξε την υφή που σου αρέσει (κρέμα, λάδι, σπρέι) φρόντισε μόνο να έχει δείκτη προστασίας από SPF 30 και πάνω. Όχι, το SPF 15 δεν αρκεί, άστο κάτω.