Τεστ προσωπικότητας: Τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου;

Η αριθμολογία, που αποτελεί μία τέχνη της αρχαιότητας, μπορεί να σου αποκαλύψει τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου, για τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο σκέπτεσαι, βιώνεις και εκφράζεις τα συναισθήματά σου, και συμπεριφέρεσαι μέσα στο κοινωνικό σου περιβάλλον.

Ο λεξάριθμος του ονόματος και του επιθέτου σου δεν μπορούν, φυσικά, να καθορίσουν την προσωπικότητά σου ούτε να σε «προικίσουν» με το χάρισμα να μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων την προσωπικότητα κάποιου, του οποίου γνωρίζεις μόνον το ονοματεπώνυμο. Ωστόσο, αποφασίσαμε να το εντάξουμε στην κατηγορία Κουίζ του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα θεωρώντας το ως ένα… «χαριτωμένο», ψυχαγωγικό τεστ προσωπικότητας που μπορείς να κάνεις πρώτα εσύ κι έπειτα να το συστήσεις και σε γνωστές /-ούς σου!

Λίγα λόγια σχετικά…

Καταρχάς, προτού προβούμε στην ανάλυση της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσεις για το συγκεκριμένο τεστ προσωπικότητας που θα σου φανερώσει τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου, κρίνουμε απαραίτητη μία σύντομη ανασκόπηση ορισμένων πληροφοριών.

Πιο αναλυτικά, όπως κιόλας προλογίσαμε, το εν λόγω τεστ προσωπικότητας βασίζεται στην πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, όπου, σύμφωνα με όσα επιτάσσει η πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε ένα από τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου αντιστοιχούν και σε έναν αριθμό. Κάτι αντίστοιχο, συνεπώς, μπορεί να πραγματοποιηθεί και το ονοματεπώνυμο κάποιου, ο οποίος πολύ απλά θα αντιστοιχίσει κάθε γράμμα του ονόματος και του επιθέτου του με τον κατάλληλο αριθμό. Αποτέλεσμα της εν λόγω διαδικασίας θα αποτελέσει η απάντηση στο ερώτημα: «Τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου;», μιας και έπειτα από την αριθμητή αντιστοίχηση των γραμμάτων του ονόματος και του επιθέτου ο τελικός αριθμός που προκύπτει είναι και ο αρμόδιος για την υπόδειξη της ακριβούς απάντησης σχετικά με τα γνωρίσματα της προσωπικότητας.

Διαδικασία πραγματοποίησης του τεστ προσωπικότητας: Πώς να κάνεις (σωστά) το τεστ «Τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου;»

Βήμα 1ο: Πάρε ένα χαρτί κι ένα μολύβι ή στυλό στο χέρι σου και γράψε το όνομά σου και το επίθετό σου, φροντίζοντας να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα στα γράμματα. Πρόσεξε! Πρέπει να γράψεις το βαπτιστικό σου όνομα αυτούσιο.

Βήμα 2ο: Κάτω από κάθε ένα εκ των γραμμάτων του ονοματεπώνυμού σου βάλε ένα βελάκι (ή και χωρίς το βελάκι μπορείς να το κάνεις) και γράψε τον αριθμό που, σύμφωνα με την πυθαγόρεια αρίθμηση, αντιστοιχεί σε κάθε γραμματάκι. Οι αριθμοί που αντιστοιχούν στα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου είναι οι ακολούθως αναφερόμενοι:

Α:1, Β:2, Γ:3, Δ:4, Ε:5, Ζ:7, Η:8, Θ:9, Ι:1, Κ:2, Λ:3, Μ:4, Ν:5, Ξ:6, Ο:7, Π:8, Ρ:9, Σ:1, Τ:2, Υ:3, Φ:4, Χ:6, Ψ:7, Ω:8.

*Να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική κατά την αντιστοίχιση των γραμμάτων με τους αριθμούς τους διότι, διαφορετικά, δε θα προκύψει το σωστό αποτέλεσμα εν τέλει.

Βήμα 3ο: Αφού κάτω από κάθε γράμμα του βαπτιστικού ονόματος και του επωνύμου σου υπάρχει κι από ένας αριθμός, τότε πρόσθεσε όλους τους αριθμούς αυτούς μεταξύ τους μέχρι να σου βγει ένας μονοψήφιος αριθμός, δηλαδή το τελικό σου αποτέλεσμα να είναι μεταξύ του 1 και του 9. Για παράδειγμα, εάν οι αριθμοί κάτω από το ονοματεπώνυμό σου έχουν πρώτο άθροισμα 25, έπειτα θα προσθέσεις 2 + 5 που μας κάνει 7 κι άρα θα κρατήσεις το 7 ως τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4ο: Έχοντας βρει το μονοψήφιο αριθμό, δηλαδή το λεξάριθμο, που αντιστοιχεί στο όνομα και το επίθετό σου, εντόπισε σε ποιο σημείο παρακάτω αναφέρεται και διάβασε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που το ονοματεπώνυμό σου σού έχει χαρίσει!

Αποτελέσματα του τεστ προσωπικότητας «Τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου;»

Τελικός αριθμός 9: «Ποιος τα χ**** τα χρήματα; Έχω τη φαντασία, τα όνειρα και τη φιλανθρωπία μου εγώ!»
Το πώς πάει η οικονομική σου κατάσταση είναι κάτι που δε σε επηρεάζει έντονα, για να μην πούμε ότι σε βρίσκει σχεδόν αδιάφορη. Στη ζωή σου έχεις γευτεί και θα εξακολουθήσεις να γεύεσαι αλλαγές και διακυμάνσεις στα οικονομικά σου, κάτι που δεν σε έχει χαροποιήσει ούτε στενοχωρήσει μέχρι στιγμής ιδιαίτερα και που, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να σε αφήνει έτσι… αδιάφορη. Θα ήταν σκόπιμο από πλευράς σου, ωστόσο, να είσαι πιο επιμελείς και να μην ξεχνάς πρακτικές υποχρεώσεις σου, όπως την πληρωμή λογαριασμών στην ώρα τους. Είσαι εξαιρετικά ονειροπόλα, έχεις φαντασία, κάνεις όνειρα και σχέδια για τη ζωή, για τον άνθρωπο ως οντότητα και για το μέλλον, ένα μέλλον που θέλεις, οραματίζεσαι και αγωνίζεσαι να δεις διαφορετικό προς το καλύτερο. Μάλιστα, εάν δεν έχεις ήδη λάβει μέρος σε κάποια φιλανθρωπική δραστηριότητα στη ζωή σου, μάντεψε τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου; Ότι θα συμμετάσχεις σίγουρα κάποια στιγμή! Εκτός από αυτά, είσαι εξυπηρετική με τους συνανθρώπους σου, φιλική, ήρεμη, φιλήσυχη, πρόσχαρη και με ευαισθησίες.

Τελικός αριθμός 8: «Πρέπει να επιτύχω το στόχου μου πάση θυσία!»
Είσαι ο τύπος του ανθρώπου που θέτει συνέχεια στόχους σε κάθε τομέα της ζωής του, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του επαγγελματικού τομέα. Σου αρέσουν οι προκλήσεις, οι οποίες πολλές φορές σε ωθούν στο να τοποθετείς ακόμη ψηλότερα τον πήχη κάθε φορά. Μετερχόμενος οποιονδήποτε τρόπο και μέσο και δείχνοντας απόλυτη αφοσίωση στον εκάστοτε στόχο σου επιδιώκεις να τον πετυχαίνεις. Είσαι πάρα πολύ επίμονη, δυναμική και θαρραλέα, παράδειγμα προς μίμηση για πολλές. Όσον αφορά τον ερωτικό τομέα, η αλήθεια είναι πως αυτή καθεαυτή η ερωτική πράξη είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσένα και για να νιώθεις πλήρης μέσα στη σχέση σου. Το κακό με εσένα είναι συχνά μένεις στην επιφάνεια των πραγμάτων…

Τελικός αριθμός 7: «Φίλη μου, επίτρεψέ μου να σε συμβουλέψω…»
Αγαπάς να συμβουλεύεις τα κοντινά σου πρόσωπα για οποιαδήποτε γεγονότα και καταστάσεις· είτε τα τελευταία έχουν ήδη γίνει είτε εσύ, με την ανεπτυγμένη διαίσθησή σου, προβλέπεις ότι θα συμβούν. Το ρόλο του συμβουλάτορα ενισχύεις μέσω των υπέρογκων και πολύπλευρων γνώσεων που διαρκώς επιδιώκεις να αποκτάς. Άλλωστε, και οι ίδιοι οι φίλοι και τα υπόλοιπα οικεία σου πρόσωπα στρέφονται στη δική σου γνώμη κάθε φορά που χρειάζονται βοήθεια, συμβουλή,… «πρόβλεψη». Εξίσου βασικό στοιχείο της προσωπικότητάς σου είναι η μοναχικότητα. Σου αρέσει να μένεις μόνη σου, αποκομμένη από τον κοινωνικό σου περίγυρο, και να αφουγκράζεσαι, να συλλογίζεσαι, να μαθαίνεις νέα πράγματα, να αξιοποιείς εποικοδομητικά τη μοναχικότητα που η ίδια επιλέγεις αρκετά συχνά. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι δεν είσαι φιλόξενη, πρόσχαρη και ζεστή ως άνθρωπος και ως οικοδέσποινα.

Τελικός αριθμός 6: «Κλαμπ, χορός, καλή παρέα και σήμερα!»
Η εξωστρέφεια είναι το εντονότερο στοιχείο της προσωπικότητάς σου. Θέλεις και επιδιώκεις να έχεις πολλές σχέσεις, κάθε είδους, σε κάθε τομέα· στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στον εργασιακό χώρο, στο κλαμπ που θα βγεις για διασκέδαση, στο εστιατόριο που θα πας να φας, στο κολυμβητήριο που γυμνάζεσαι… ακόμη και στο μετρό που θα μπεις για να κατευθυνθείς στον προορισμό σου. Δεν αντέχεις τη μοναξιά, τη μοναχικότητα, την εσωστρέφεια και συλλήβδην το κλείσιμο στον εαυτό και στο «καβούκι» σου με τίποτα. Είσαι μία γυναίκα πολύ ευχάριστη, δοτική και κυρίως αγαπητή από τους άλλους, ενώ παράλληλα δίνεις μεγάλη σημασία στη φιλία και στην ερωτική σχέση και συνύπαρξη. Εντούτοις, θα ήταν καλό να περιορίσεις το «υπερ – άνοιγμα» του ψυχισμού και των σκέψεών σου, διότι θα υπάρξουν και άτομα που θα σε εκμεταλλευτούν ή θα προσπαθήσουν να κερδίσουν κάτι από εσένα.

Τελικός αριθμός 5: «Ας αφήσουμε τα πρέπει και τα μη…»
Οι λέξεις «όριο», «περιορισμός», «κανόνας», «πρέπει» και «δεν πρέπει» είναι άγνωστες από το λεξιλόγιό σου. Είσαι φιλελεύθερη, χωρίς κοινωνικά ταμπού και στερεοτυπική σκέψη, ανεξάρτητη και αυτόνομη. Σιχαίνεσαι ο,τιδήποτε μπορεί να σου στερήσει την ανεξαρτησία σου και την ατομική σου ελευθερία, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η απροθυμία σου να δεσμεύεσαι στον ερωτικό τομέα. Θέλεις να γεμίζεις τη ζωή σου συνέχεια με καινούριες εμπειρίες, που να είναι διαφορετικές, πρωτότυπες, αλλιώτικες από τις προγενέστερες και καινοτόμες. Ακόμη, ο λεξάριθμός σου φανερώνει ότι είσαι ένα άτομο ευκόλως προσαρμόσιμο σε νέες συνθήκες, καταστάσεις και μέρη, κάτι που σε καθιστά ιδιαιτέρως αγαπητή από το κοινωνικό σύνολο. Διέπεσαι από όρεξη, κέφι και διάθεση για τη ζωή, ενώ η… παιδικότητα είναι εγγενής και παγιωμένη μέσα σου! Το ότι συμβαίνει μερικές φορές οι θεωρίες σου να είναι okay αλλά οι πράξεις σου να αντιμετωπίζουν εμπόδια, καθώς και το ότι δεν είσαι και τόσο σταθερή κι αμετάκλητη στις πεποιθήσεις και τις αποφάσεις σου μάλλον δεν είναι από τα δυνατά σου σημεία.

Τελικός αριθμός 4: «Σοβαρότις και Οργάνωση»…
… θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν το μότο της ζωής σου, κατ’ αντιστοιχία με το σλόγκαν το Περίανδρου στο γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ «Τάξις και Ηθική»! Είσαι υπέρμετρα σοβαρή, μεθοδική, οργανωτική και υπεύθυνη. Δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να παρασέρνεται από το συναίσθημα, αλλά δρας πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες της λογικής, σύμφωνα με τα «πρέπει» και τα «μη» που έχεις ενστερνιστεί. Από μικρή είχες ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου που φρόντιζες να το τηρείς και να το φέρεις εις πέρας ως είχε, με αφοσίωση και οργάνωση. Θα λέγαμε ότι είσαι, επίσης, τελειομανής και συγχρόνως αρκετά ώριμη ώστε να αποφεύγεις περιστασιακές κι άρα επιδερμικές φιλικές και ερωτικές σχέσεις. Προτιμάς να συνάπτεις ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου, οι οποίοι είναι λίγοι και διαλεκτοί. Ο γάμος και η απόκτηση παιδιών είναι κάτι που ανέκαθεν είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου, διότι για εσένα συνιστά το σωστό προσανατολισμό της ανθρώπινης φύσης. Μήπως, όμως, να απαλλάσσεις πού και πού τον εαυτό σου από περιορισμούς, κανόνες και τη λογική, που ενδέχεται να «ρουτιάσουν» τις σχέσεις σου;

Τελικός αριθμός 3: «Κάτσε να την πάρω ένα τηλέφωνο κι αυτήν!»
Τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου; Ότι είσαι εξαιρετικά εξωστρεφής, επικοινωνιακή, ομιλητικότατη και τα πας πολύ καλά τόσο με τον προφορικό όσο και με το γραπτό λόγο. Το να πείσεις κάποιον άλλον για την ορθότητα της δικής σου ιδέας ή/ και επιλογής είναι παιχνιδάκι για εσένα. Το κινητό σου τηλέφωνο αποτελεί πλέον προέκταση του αυτιού σου! Δε χάνεις ευκαιρία να αναζητήσεις καθετί νέο, καθετί που σε προβληματίζει στο ιντερνέτ, προκειμένου να σου λυθεί η απορία και να αποκτήσεις καινούριες γνώσεις. Είσαι μία πολύ εκφραστική γυναίκα που εύκολα γίνεται αγαπητή από τους άλλους, πέραν από τις στιγμές εκείνες που σε πιάνουν οι φλυαρίες και δε σταματάς να μιλάς.

Τελικός αριθμός 2: «Μα γιατί με χώρισε; Αφού έκανα ό,τι μου ζητούσε πριν καν να μου το ζητήσει…»
Η συντροφικότητα είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που διαθέτεις. Θέλεις να είσαι με παρέα, με την οικογένειά σου ή το αγόρι/ άντρα σου, και να γεμίζεις με τη ζεστή φιλοξενία και συντροφιά σου την ημέρα σου. Απεχθάνεσαι τη μοναξιά, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν αέναο φόβο μέσα σου. Στις σχέσεις σου είσαι δοτική – υπέρ του δέοντος πολλές φορές –, τρυφερή και εκφραστική, παρόλο που όταν δεν ξέρεις καλά κάποιον φαίνεσαι ιδιαίτερα ντροπαλή και «κλειστή». Δε θες να καβγαδίζεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, εξ ου και η καταφυγή σου στη διπλωματία, το μέσο επίλυσης των μεταξύ σας διαφορών και ασυμφωνιών. Αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σου είναι τα εξής: συμβιβάζεσαι με κάτι που σε δυσαρεστεί προκειμένου να χαροποιήσεις τους οικείους σου, δεν είσαι αποφασιστική αντιθέτως φάσκεις κι αντιφάσκεις ανάλογα με το τι σου λένε και τι σου υποδεικνύουν οι άλλοι.

Τελικός αριθμός 1: «Υπέρ πάντων… εγώ!»
Αναντίρρητα, είσαι μία ηγετική φυσιογνωμία, που θέλει να κατευθύνει, να οργανώνει και να διαμορφώνει τα πάντα και όλους με το δικό της τρόπο. Θέλεις να ηγείσαι και να έχεις το πάνω χέρι των καταστάσεων. Όμως, κάτι τέτοιο, πρέπει να το περιορίζεις, όταν βλέπεις ότι καλύπτεις τη δράση του άλλου, τον περιορίζεις και δεν τον αφήνεις να κινηθεί ελεύθερα ή, ακόμα, όταν η συμπεριφορά σου μπορεί να ερμηνευτεί από τον άλλον ως εγωπαθής κι εγωκεντρική. Επιπρόσθετα, επιδιώκεις να έχεις πάντα τον πρώτο και το τελευταίο λόγο για κάθε θέμα συζήτησης, είσαι αυθόρμητη, εξαιρετικά δραστήρια μέσα στη μέρα σου, παίρνεις συνεχώς διαφορετικές και νέες πρωτοβουλίες για να διώχνεις μακριά τη ρουτίνα από την καθημερινότητά σου αλλά και από τις σχέσεις σου (φιλικές, ερωτικές, ενδοοικογενειακές – συγγενικές). Η αποφασιστικότητα είναι ένα τελευταίο στοιχείο που έρχεται να συμπληρώσει την απάντηση στο ερώτημα που το εν λόγω τεστ προσωπικότητας έχει θέσει εξαρχής για εσένα: «Τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου;»

Τελικά, τι δείχνει το ονοματεπώνυμό σου για την προσωπικότητά σου;;!!