Τι αποφεύγει πάντα μια καλοντυμένη γυναίκα

Νο1: Το θέμα του «βολικού». Μια καλοντυμένη δεν μπερδεύει το βολικό με το άχαρο. Συνδυάζει την πρακτικότητα της άνεσης ενός ρούχου με την κομψότητα του ψαγμένου πατρόν. Ακόμα κι αν φορέσει μια φαρδιά παντελόνα -ένα ρούχο εξόχως αεράτο και άνετο, αλλά σχετικά αδιάφορο και χωρίς χαρακτήρα-, θα φροντίσει να προσθέσει τα σωστά αξεσουάρ για να διώξει την ουδετερότητά του. Μια ζώνη ή φαντεζί σανδάλια, για παράδειγμα.

Νο2: Μια καλοντυμένη δε θα βγει με flip-flop στο δρόμο, ούτε με τις επώνυμες παντόφλες του κολυμβητή, που είναι πλέον η μεγαλύτερη λέλαπα σε παπούτσι, για το καλοκαίρι. Θα αντισταθεί. Θα συνεχίσει να φοράει τις σαγιονάρες στην παραλία ή στην πισίνα (κάποιες ιέρειες του στυλ ούτε εκεί δεν τις φοράνε) και τα όμορφα δετά σανδάλια της ή τα flat παραδεισένια mule της σε κάποια μη επίσημη έξοδό της για ποτό. Έχει ισορροπήσει, με άνεση και μαεστρία, ανάμεσα στο ελλειπτικό στυλ ντυσίματος και στο υπερβατικό στυλ λεπτομερειών, ορίζοντας το φίνο. Αυτό που κάνει αντρικά κι γυναικεία κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμά της.

Νο3: Οι φόρμες της γυμναστικής δε μένουν πια εδώ. Οι φόρμες της γυμναστικής μένουν στο συρτάρι με τις φόρμες και επιστρατεύονται μόνο για την ώρα της εξάσκησης. Ποτέ άλλοτε, όσο κι αν οι τάσεις «χτυπιούνται» για το αντίθετο, φέτος. Για τις πετσετέ φόρμες δε, αυτές με την καμπάνα, ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Αυτές έπρεπε να μείνουν για πάντα πετσέτες και να μη γίνουν ποτέ φόρμες. Μέγα λάθος.

Νο4: Τα σκισμένα τζιν. Τι τα έχει βρει κι αυτά τα τζιν; Τι άσχημο παιγνίδι τους έπαιξε η μοίρα; Να «κακοποιηθούν» και στη συνέχεια να δοξαστούν. Κάτι σαν την αγιοποίηση των μαρτύρων. Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Κρίμα για αυτά τα τζιν, αλλά κρίμα και για τη γυναίκα που τα φοράει. Η κομψότητα δακρύζει όταν τα αντικρίζει.

Νο5: Η τελευταία λέξη της μόδας, πόσο «τελευταία» μπορεί να είναι; Τόσο, που να μην ασχολείται κανείς μαζί της. Η τελευταία λέξη της μόδας, σε οτιδήποτε, αξεσουάρ ή ρούχο, κρύβει τόσους κινδύνους όσο και ένα βάζο μαγιονέζας με όλα της τα λιπαρά, εάν καταναλωθεί μεμιάς. Καμία καλοντυμένη δε φοράει το «απόλυτο trend». Καμία. Κι ο λόγος είναι προφανής: η καλοντυμένη είναι αρκετά μπροστά για να φορέσει κάτι «τελευταίο» που φοράνε όλες.

Νο6: Αχ, αυτά τα κολάν. Έχουν κατακλύσει το σύμπαν των ενημερωμένων και μη γυναικών, γύρω από τα θέματα της μόδας. Ειδικά, αυτών των τελευταίων. Των μη ενημερωμένων. Η πρακτικότητα και η ευκολία έχουν νικήσει κατά κράτος την αισθητική και την εικόνα. Ωραία τα κολάν, δε λέμε, αλλά ακόμα καλύτερα εάν συνδυάζονται περίτεχνα, με νου και φαντασία. Δηλαδή η εξίσωση κολάν+T-Shirt+αθλητικά=εμφάνιση πας παντού είναι εσφαλμένη.

Νο7: Η απλότητα και το μίνιμαλ μπορεί να είναι το ζητούμενο για τη σύγχρονη γυναίκα, αλλά η απουσία κοσμημάτων και αξεσουάρ μαρτυρούν απουσία προσωπικού γούστου και άποψης. Κι εδώ, στο σημείο αυτό, βγαίνει στη σκηνή η καλοντυμένη, η οποία έχει ισορροπήσει, με άνεση και μαεστρία, ανάμεσα στο ελλειπτικό στυλ ντυσίματος και στο υπερβατικό στυλ λεπτομερειών, ορίζοντας το φίνο. Αυτό που κάνει αντρικά κι γυναικεία κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμά της.