Τι είδους θεία είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου

Ποια θεία είναι η πιο παιχνιδιάρα, ποια ξέρει να κρατάει μυστικά και ποια θα κάνει babysitting όποτε κι αν της το ζητήσεις; Κάθε ζώδιο έχει τις χάρες του κι όσοι… πιστοί (στα των ζωδίων) αξίζει να ρίξουν μια ματιά και να διαπιστώσουν, αν τ’ άστρα έπεσαν μέσα.

Αιγόκερως

Είστε η αφοσιωμένη θεία που θα είναι πάντα εκεί, ό,τι κι αν χρειαστούν τ’ ανίψια σας –από κάποιον να μιλήσουν έως κάποιον να τα πάρει απ’ τ’ Αγγλικά. Για τους Αιγόκερους η οικογένεια είναι πολύ σημαντική και είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να ευχαριστήσουν αυτούς που αγαπούν. Ωστόσο, η θεία Αιγόκερως, όσο αγαπησιάρα κι αν είναι, δεν ανέχεται τις βλακείες και βάζει ψηλά τον πήχη, οπότε μην περιμένεις να είναι αυτή που θα σου χαϊδέψει τ’ αυτιά. Περιμένει πολλά από τ’ ανίψια της και δεν διστάζει να το δείξει!

Υδροχόος

Είναι η πιο διασκεδαστική θεία του κόσμου –όταν αποφασίζει να εμφανιστεί. Δεν είναι ότι αδιαφορεί, απλώς έχει πάντα πολύ βαρύ πρόγραμμα κι όλο κάτι έχει κανονίσει. Όταν, όμως, καταφέρνει να βρει χρόνο, κάνει τα πάντα για να περάσουν τα ανίψια της καλά. Λατρεύει να τα πηγαίνει θέατρο και σινεμά, τους βάζει πολλή μουσική και είναι πάντα διαθέσιμη για δημιουργικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.ο.κ. Είναι το είδος της θείας, που κάθε επίσκεψή της στο σπίτι είναι γιορτή για τα παιδιά!

Ιχθύς

Μπορεί να γίνεται επικριτική, όταν διαφωνεί με τις επιλογές των γονιών, αλλά είναι η θεία με την πιο αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη. Ξέρει τι χρειάζεται η μαμά (είτε είναι αδερφή είτε νύφη της) πριν το πει. Είναι το είδος της θείας που θα πάρει τα παιδιά να πάνε βόλτα όταν δει ότι το κλίμα στο σπίτι είναι τεταμένο. Θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί τ’ ανίψια της, γιατί τα θεωρεί δικά της παιδιά.

Κριός

Η θεία Κριός είναι από εκείνες τις θείες που μπορείς να θεωρήσεις ως… τρίτο γονιό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει γνώμη για την ανατροφή, τη διατροφή, τη διαπαιδαγώγηση, την ψυχαγωγία και τις συνήθειες των ανιψιών της! Θα συμβουλεύσει, θα μαγειρέψει, θα κοιμίσει, θα μαλώσει… θα τα κάνει όλα σαν να ‘ναι μαμά και, ενώ μπορεί να γίνει λιγάκι κουραστική για τους γονείς των παιδιών, είναι εν τέλει φοβερά υποστηρικτική και δοτική –κι αυτό εκτιμάται.

Ταύρος

Ο Ταύρος δεν φημίζεται για την ευελιξία του, γι’ αυτό και οι θείες που έχουν γεννηθεί κάτω απ’ τον αστερισμό του Ταύρου τα δίνουν όλα για τ’ ανίψια τους, αρκεί να τους δώσεις χρόνο και να μην τις πιέσεις. Προτιμούν να βοηθούν με πρακτικά ζητήματα και δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν να κάνουν babysitting αν τους το ζητήσεις, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλοι φανς του δημιουργικού παιχνιδιού. Πάντως, όταν τα παιδιά σου είναι μαζί τους μπορείς να νιώσεις απόλυτη ασφάλεια.

Δίδυμος

Είναι η θεία στην οποία θα στραφείς όταν όλα σου πάνε στραβά και θες κάποιον να μιλήσει. Συμπονετική, ευαίσθητη, με μπόλικη ενσυναίσθηση είναι ο τέλειος ακροατής. Μπορεί πού και πού να απομακρύνεται για λίγο (έχει την τάση να αποζητά την απομόνωση) αλλά αποκλείεται να μην επανέλθει ακόμα πιο διαθέσιμη για κουβέντες, αστεία και αγκαλιές!

Καρκίνος

Είναι η καλύτερη φίλη της μαμάς και η πιο πιστή συμπαραστάτης της! Είναι φοβερά προστατευτική κι αυτό μπορεί καμιά φορά να την κάνει καχύποπτη με όσους πλησιάζουν τ’ ανίψια της –μικρούς και μεγάλους. Χαίρεται να πηγαίνει μεγάλες βόλτες με τα παιδιά, αλλά μακράν το καλύτερό της είναι τα φιλοξενεί σπίτι της!

Λέων

Δεν είναι ότι είναι ανεύθυνη, απλώς το παιδί μέσα της δεν λέει να ησυχάσει. Η θεία Λέοντας δεν κάνει babysitting στα παιδιά. Τα παιδιά κάνουν babysitting στη θεία Λέοντα. Είναι η πρώτη που θα σκεφτεί κάποιο επικίνδυνο αλλά πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι (στο οποίο εννοείται πως θα συμμετέχει) και δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με τα όρια. Μπορεί να είναι λιγάκι… ριψοκίνδυνο ν’ αφήνεις τα παιδιά υπό την επίβλεψή της, αλλά ένα είναι σίγουρο: θα περάσουν όλοι τέλεια!

Παρθένος

Η διάσημη τάση του Παρθένου για υπερανάλυση και ψυχαναγκασμούς ευτυχώς εδώ βγαίνει σε καλό. Όταν τα παιδιά έχουν κάποιο πρόβλημα, είναι η πρώτη που θα βοηθήσει προτείνοντας ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους επίλυσης! Είναι πάντα έτοιμη να δώσει λύσεις και να συμβουλεύσει κι είναι εκείνη στην οποία θα στραφούν τα παιδιά όταν δεν είναι καλά.

Ζυγός

Η θεία Ζυγός έχει ένα μικρό προβληματάκι: δεν θέλει με τίποτα να στεναχωρήσει τα ανιψάκια της. Γι’ αυτό, παρά το ότι είναι λάτρης της δικαιοσύνης, μην αντέχοντας να τα βλέπει λυπημένα, αποκλείεται να βάλει όρια. Κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της για να είναι τα παιδιά χαρούμενα και δίνει τεράστια σημασία στο να τους μάθει να είναι ευγενικά και γεμάτα αγάπη για τους συνανθρώπους τους.

Σκορπιός

Η θεία Σκορπιός είναι λίγο… γλωσσού: θα πει τη γνώμη της χωρίς να την πολυσκεφτεί, θα σου θυμώσει αν κάνεις καιρό να την καλέσεις σπίτι και, γενικώς, θα είναι εκρηκτική με διάφορες αφορμές. Παρ’ όλ’ αυτά, είναι η θεία εκείνη που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών, θα κρατήσει τα μυστικά τους και θα τα συμβουλεύσει με τον πιο γλυκό τρόπο.

Τοξότης

Η θεία Τοξότης είναι η θεία με την κάμερα ανά χείρας. Φωτογραφίζει ασταμάτητα, φτιάχνει άλμπουμ, μοντάρει βίντεο και ζητάει όλη την ώρα απ’ όλους να ποζάρουν. Μπορεί να γίνεται λιγάκι εμμονική, αλλά σε εκείνη θα χρωστάς το απίστευτα πλήρες αρχείο φωτογραφιών των παιδιών σου.

www.mama365.gr