Τρόποι για να κάνεις το ένα δωμάτιο… δύο!

Όσο και αν σας φαίνεται αδύνατον υπάρχουν τρόποι για να χωρέσετε δύο δωμάτια σε ένα. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση για να κάνετε και εσείς κάτι παρόμοιο στο δικό σας σπίτι. 

Γραφείο και κρεβατοκάμαρα Θέληση να υπάρχει και όλα μπορούν να γίνουν ακόμα και αν ο χώρος σας είναι πολύ περιορισμένος. Όσο μικρό και αν είναι το υπνοδωμάτιό σας μπορείτε να χωρέσετε ένα μικρό γραφείο σε μια γωνιά. Μια πολύ καλή ιδέα για να εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο του δωματίου είναι να βάλετε το γραφείο σε γωνία. Να το κάνετε, δηλαδή, γωνιακό. Μια καρέκλα που μαζεύει μετά τη χρήση της είναι ιδανική για να μην βρίσκεται μονίμως μέσα στα πόδια σας.

Προτιμήστε ένα γωνιακό γραφείο για την κρεβατοκάμαρά σας.

Προτιμήστε ένα γωνιακό γραφείο για την κρεβατοκάμαρά σας.

Γραφείο και κουζίνα Μπορεί να έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε την κουζίνα σας μόνο για να μαγειρεύετε και να τρώτε μέσα σε αυτήν αλλά σκεφτείτε και λίγο διαφορετικά. Αν υπάρχει έστω και λίγος άδειος χώρος μπορείτε να βάλετε μια ξύλινη τάβλα στα χρώματα της κουζίνας σας και να την μετατρέψετε σε γραφείο.

Με μια μόνο ξύλινη τάβλα σε ένα κενό της κουζίνας σας μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο γραφείο.

Με μια μόνο ξύλινη τάβλα σε ένα κενό της κουζίνας σας μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο γραφείο.

Σαλόνι και τραπεζαρία Ακόμα και αν ο χώρος του σαλονιού σας είναι στενός, μια μακρόστενη τραπεζαρία, κατά πάσα πιθανότητα, μπορεί να χωρέσει. Φέρτε λίγο πιο κοντά τον καναπέ σας στην τηλεόραση και με ένα μακρόστενο χαλί οριοθετήστε το χώρο της τραπεζαρίας. Προτιμήστε καρέκλες που δεν πιάνουν πολύ χώρο για την τραπεζαρία.

thehomeissue_spiti03

Με ένα μακρόστενο χαλί οριοθετήστε το χώρο της τραπεζαρίας.

Σαλόνι και γραφείο Μια άδεια γωνιά στο σαλόνι σας σίγουρα θα υπάρχει και αν δεν υπάρχει μπορείτε να τη δημιουργήσετε. Πετάξτε αντικείμενα που δεν σας χρησιμεύουν σε τίποτα και τα φυλάτε από συνήθεια και βάλτε στη θέση τους ένα γωνιακό μικρό γραφείο για να κάνετε τη δουλειά σας.

Μια γωνιά είναι αρκετή σε ένα σαλόνι για να βάλετε σε αυτήν ένα μικρό γραφειάκι.

Μια γωνιά είναι αρκετή σε ένα σαλόνι για να βάλετε σε αυτήν ένα μικρό γραφειάκι.

Υπνοδωμάτιο και γραφείο Μια υπέροχη ιδέα για να έχετε και την ιδιωτικότητά σας και τον έξτρα χώρο σας, είναι να χωρίσετε το υπνοδωμάτιό σας με μια κουρτίνα. Θα αισθάνεστε πιο ζεστό το χώρο του κρεβατιού σας από τη μια και δεν θα νιώθετε ότι βρίσκεστε στο υπνοδωμάτιό σας όταν δουλεύετε στο γραφείο σας από την άλλη.

thehomeissue_spiti06

Χωρίστε το κρεβάτι από το γραφείο σας με μια κουρτίνα.