Βρες το ιδανικό σχήμα νυχιών για σένα!

Αναρωτιέστε ποιο είναι το σχήμα νυχιών που σας ταιριάζει; Ποιο είναι αυτό που θα σας βολέψει στην καθημερινότητα σας, χωρίς να έχετε τον φόβο να σπάσει και να χαλάσει; Η λίστα με τα βασικά σχήματα νυχιών που ακολουθεί θα σας δώσει την λύση.

Επιλέξτε ανάμεσα στα κλασσικά σχήματα όπως οβάλ, τετράγωνα, squoval και στρογγυλά το ιδανικό για τα χέρια σας. Αυτό που θα κάνει τα δάχτυλά σας να φαίνονται υπέροχα, μακριά και λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε ένα πιο ιδιαίτερο σχήμα σαν το στιλέτο, το αμυγδαλωτό, το ballerina κλπ.

Ακολουθεί μια λίστα με τα βασικά σχήματα και τα μυστικά που κρύβει το καθένα. Έτσι θα μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή και να δημιουργήσετε ένα πρακτικό και εντυπωσιακό σχήμα νυχιών.

Οβάλ νύχια:

 

 

Το οβάλ σχήμα νυχιών είναι πολύ πρακτικό και μπορεί να συντηρηθεί εύκολα. Είναι ιδανικό τόσο για πλατιές, όσο και για στενές βάσεις νυχιών. Η μακριά του μορφή με τις στρογγυλεμένες άκρες το κάνει πιο ανθεκτικό και μια must επιλογή για τις γυναίκες που λατρεύουν τα μακριά νύχια. Επίσης, η μορφή του σχήματος του κάνει τα δάχτυλα και τα νύχια να φαίνονται μακρύτερα.

Τετράγωνο σχήμα νυχιών:

 

 

Τα νύχια σε τετράγωνο σχήμα είναι τα πιο δημοφιλή. Είναι ιδανικά για κάθε μήκος νυχιού, αλλά δεν συνίσταται για γυναίκες με κοντά δάχτυλα ή φαρδιά βάση νυχιού, διότι δεν τα κολακεύει καθόλου. Το συγκεκριμένο σχήμα, το οποίο έχει ευδιάκριτες και έντονες γωνίες χρειάζεται συχνή συντήρηση για να διατηρηθεί. Η πλατιά και ίσια του κορυφή, κάνει τα νύχια να φαίνονται πιο φαρδιά. Τέλος, είναι το κατεξοχήν σχήμα νυχιών για γαλλικό μανικιούρ.

Squoval – Τετραγωνισμένο οβάλ στα νύχια:

 

 

Για τις γυναίκες που λατρεύουν το τετράγωνο σχήμα στα νύχια αλλά θέλουν κάτι πιο ανθεκτικό, το squoval είναι το ιδανικό σχήμα. Πρόκειται για ένα σχήμα νυχιών που συνδυάζει το τετράγωνο με το οβάλ. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα τετράγωνο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες που αποπνέει κομψότητα. Ταιριάζει πολύ στις γυναίκες με πλατιά βάση, αν και κολακεύει κάθε σχέδιο βάσης νυχιού και κάθε τύπο δαχτύλων. Η συντήρηση του είναι πολύ εύκολη, αφού μπορείτε να το σχηματίσετε και μόνη σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιμάρετε τις άκρες κάθετα και να τις στρογγυλέψετε λίγο.

Στρογγυλό σχήμα νυχιών:

 

 

Αν είστε από τις γυναίκες που αναζητούν ένα πρακτικό σχήμα νυχιών με μεγάλη αντοχή, τότε επιλέξτε να κάνετε ένα στρογγυλό σχήμα σε κοντά νύχια. Πρόκειται για ένα σχήμα ιδανικό για νύχια με πλατιά βάση, την οποία τείνουν να μικραίνουν οπτικά. Για να το πετύχετε, λιμάρετε κάθετα τις άκρες, στρογγυλεύοντας την κορυφή τους.

Αμυγδαλωτά νύχια:

 

 

Το σχήμα νυχιών αμύγδαλο είναι ιδανικό για τις γυναίκες που λατρεύουν τα πολύ μακριά νύχια. Έχει αρκετά ιδιαίτερο σχήμα, δεν είναι πολύ πρακτικό και κάνει τα νύχια πιο εύθραυστα και ευαίσθητα. Το μακρύ και λεπτό του όμως σχήμα κάνει τα δάχτυλα να δείχνουν πιο λεπτά και μακριά. Για να κάνετε τα νύχια σας αμυγδαλωτά θα πρέπει να λιμάρετε αρκετά τα πλάγια και να τους δώσετε το κωνικό αυτό σχήμα με την μύτη μπροστά.

Νύχια στιλέτο:

 

 

Μπορεί το σχήμα νυχιών στιλέτο να κάνει τα νύχια να φαίνονται πολύ μακριά, ωστόσο λόγω του ιδιαίτερου του σχήματος, στο οποίο χάνονται εντελώς οι πλευρές του νυχιού και δημιουργείται μια πάρα πολύ μακριά μύτη, είναι πολύ εύθραυστο. Αν λοιπόν είστε από τις γυναίκες που κάνουν δουλειές ή γενικότερα χρησιμοποιείτε αρκετά τα χέρια σας, αυτό το σχήμα νυχιών δεν θα σας ταιριάζει. Είναι βέβαια πολύ συνηθισμένο να το κάνουν με τη βοήθεια τζελ ή ακρυλικού, έτσι ώστε να γίνεται πιο σκληρό το νύχι, αλλά και πάλι μπορεί να σπάσει ευκολότερα από ένα οβάλ ή squoval σχήμα νυχιών.

Ballerina nails – Σχήμα νυχιών μπαλαρίνας:

 

 

Τα ballerina nails, γνωστά και ως coffin nails είναι επίσης ένα από τα πολύ ιδιαίτερα σχήματα. Διαθέτουν πιο τετραγωνισμένες γωνίες από τα στιλέτο νύχια, κάτι το οποίο τα κάνει πιο πρακτικά στην καθημερινότητα. Είναι ιδανικά για μακριά νύχια με στενή βάση και λεπτά δάχτυλα. Ένα τους μειονέκτημα όμως είναι πως η μεγάλη απόσταση της γραμμής του γαλλικού με την βάση του νυχιού κάνει το french manicure μια όχι τόσο καλή ιδέα.

Αν όμως ψάχνετε για ένα πιο ιδιαίτερο σχήμα νυχιών που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εξ αυτών: Mountain peak, Edge, Lipstick και Wide.