Είσαι μήλο; Δες ποια νυφικά σου ταιριάζουν!

Είσαι αχλάδι, μήλο, κλεψύδρα ή μολύβι;
Αν το σώμα σου έχει σχήμα μήλο, δες τα νυφικά που σου ταιριάζουν απόλυτα και κολακεύουν το σώμα σου! Θα είσαι μια πριγκίπισσα!

Αν το σώμα σου έχει σχήμα μήλο
Αυτός ο τύπος σώματος παρουσιάζει παχάκια στην κοιλιά (δεν έχει μέση), έχει πλάτες και μπράτσα, στενούς γοφούς σε σχέση με το πάνω μέρος του σώματος και λεπτά πόδια.


Μπούστο: 
α) Σε σχήμα V και φαρδιές τιράντες που δένουν στο λαιμό.. όχι χαμηλά ντεκολτέ. Ένα απλό μπούστο, λιτό χωρίς δαντέλες και φρουφρου είναι ιδανική επιλογή για να μην προσθέσει όγκο.
β) Στράπλες. Αν έχεις μικρό στήθος μπορείς άφοβα να βάλεις στράπλες σε σχήμα καρδιάς με βαθύ ντεκολτέ ενώ αν το στήθος σου είναι μεγάλο προτίμησε πολύ απαλό σχήμα καρδιάς.
Αν έχεις μεγάλες πλάτες αποφεύγεις τα μανίκια με δαντέλες και λεπτομέρειες που προσθέτουν όγκο.
Μέση: Για να απαλύνεις το σημείο της κοιλιάς, που συνήθως το σχήμα μήλο παρουσιάζει παχάκια, επιλέγεις μπούστο τύπου κορσέ να σφίγγει αυτό το σημείο ή να έχει ασύμμετρη λεπτομέρεια σαν ζώνη ή χιαστή στη μέση. Πχ να ξεκινάει φαρδύ ύφασμα από τη μία μεριά της μέσης και να καταλήγει λεπτό στην άλλη μεριά.
Φούστα: Οι φαρδιές φούστες με σούρες και βολάν εξισορροπούν τις αναλογίες και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει μέση.

Tips: τα νυφικά τύπου empire και ballgowns, κολακεύουν πολύ αυτόν τον τύπο σώματος. Τα πρώτα είναι κατάλληλα και για εγκύους.
Τα empire νυφικά είναι πολύ στενά στο στήθος και από εκεί και κάτω ανοίγουν σε μια Α γραμμή που δεν διαγράφει το σώμα.
Τα ballgowns είναι τα κλασσικά με στενό μπούστο και μέση και πολύ φουντωτή φούστα.