Πως να επιλέξεις το τέλειο ξανθό!

Ποιο Ξανθό χρώμα μου πηγαίνει περισσότερο; έχεις αυτή την ερώτηση στο μυαλό σου ή ποτέ δε σκέφτηκες ότι μπορείς να επιλέξεις ένα ξανθο χρωμα μαλλιων ανάλογα με το χρώμα του δέρματός σου. Στην αγορά, οι ξανθές αποχρώσεις είναι εκατοντάδες αφού οι εταιρίες βαφών λανσάρουν κάθε τόσο νέα χρώματα για την γκάμα των ξανθών, ώστε κάθε γυναίκα να βρει το αγαπημένο της!

Οι χρωματικοί τύποι του δέρματος χωρίζονται σε 3 κατηγορίες

Ψυχρός τύπος: Αν έχεις λευκό, ροζ, σομόν δέρμα, μαυρίζεις δύσκολα στον ήλιο γιατί πρώτα καίγεσαι και κάτω από το δέρμα σου οι φλέβες είναι μπλε τότε ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Αν λοιπόν έχεις είσαι ψυχρός τύπος δέρματος σου ταιριάζουν τα ξανθά πλατινέ, σαντρέ, σταχτί (ash), ασημί, ιριζέ. Έχε υπόψιν σου ότι αν έχεις μπλε ή πράσινα μάτια με ψυχρό τύπο δέρματος σου ταιριάζουν περισσότερο οι ίδιες ψυχρές αποχρώσεις αλλά σε ποιο σκούρο τόνο (όχι πολύ ανοιχτά) για να τονίζονται τα μάτια σου.

gwen_stefani04

%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%bf%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%bf

hair8-480x0

Θερμός τύπος: Αν έχεις δέρμα που μαυρίζει εύκολα στον ήλιο, είναι κίτρινο, χρυσό ή σταρένιο σε απόχρωση και οι φλέβες κάτω από το δέρμα σου φαίνονται πράσινες, τότε ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Σου ταιριάζει περισσότερο ξανθο χρωμα μαλλιων μεσαίου τόνου με αποχρώσεις του μελιού, χρυσού, μπεζ, ιβουάρ, χρώματα της άμμου, σαντρέ.

jennifer_lopez_bronde
Πως να βάψεις τα Μαλλιά σου Ξανθά
extra_lampsi_mallia1

Ουδέτερος τύπος:  Οι περισσότερες Ελληνίδες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αν δεν καίγεσαι εύκολα από τον ήλιο, αλλά ούτε μαυρίζεις με το πρώτο μπάνιο και το δέρμα σου είναι κάτι ενδιάμεσο από τις δύο παραπάνω κατηγορίες τότε είσαι πολύ τυχερή. Ένας ουδέτερος τύπος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε ξανθο χρωμα μαλλιων. Επίσης ο συνδυασμός του φυσικού χρώματος με ανοιχτές ανταύγειες είναι ιδανικός.

136596scwprint36890911

Jennifer-Aniston-photo

Τρόποι να καταλάβεις αν σου ταιριάζει το ξανθό:

  1. Αν σε μικρή ηλικία ήσουν  ξανθιά τότε έχεις ένα μεγάλο λόγο να πιστεύεις ότι και σαν ενήλικη σου ταιριάζει το ξανθό. Είναι από τα φυσικά σου χρώματα.
  2. Πριν κάνεις την αλλαγή δοκίμασε πρώτα μια περούκα. Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις τότε σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ περισσότερο τα δικά σου μαλλιά βαμμένα ξανθά.
  3. Αν έχεις πολύ σκούρα φυσικά μαλλιά να έχεις στο μυαλό σου ότι ένα ξανθό θα είναι μεγάλη ταλαιπωρία για την υγεία των μαλλιών σου αλλά και για σένα. Επίσης θα φαίνεται ψεύτικο όταν βγαίνουν οι πολύ σκούρες ρίζες.
  4. Αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά ταλαιπωρημένα, είναι ένας λόγος να αποφύγεις το ξανθό γιατί θα δείχνουν και θα είναι ακόμα χειρότερα.
  5. Μην ξεχνάς ότι το καλύτερο χρώμα για κάθε γυναίκα είναι αυτό που έχει διαφορά περίπου 3 τόνους από το φυσικό της.
Διαβάσατε: Πως να επιλέξεις το τέλειο ξανθό!