Ποιες βαφές χρησιμοποιώ για να μην Κιτρινίζει το Ξανθό στο Μπαλαγιάζ

Ξανθά μαλλιά και αντικίτρινο ρεφλέ ! Πώς γίνεται και με ποιες βαφές; Όσο και αν επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο για να έχουμε στα μαλλιά μας ένα ωραίο περιποιημένο ξανθό, υπάρχουν φορές που χρειάζεται να ανανεώσουμε το χρώμα τους στο σπίτι. Είτε γιατί κάτι προέκυψε, είτε γιατί θεωρούμε πως μπορούμε να καθυστερήσουμε την επίσκεψή μας στο κομμωτήριο.

Η αλήθεια είναι πως το κομμωτήριο είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών αλλά και την ποιότητά τους. Παρόλα αυτά, αν κάτι προέκυψε και σε σένα, όπως μου έχει συμβεί, εδώ θα βρεις τον τρόπο και τα υλικά για να βγάλεις προσωρινά το κίτρινο από τα ξανθά σου μαλλιά με ρεφλέ.

Όμως, πριν κάνεις οτιδήποτε στα μαλλιά σου να θυμάσαι πως όλες οι βαφές δεν είναι για όλους τους τύπους μαλλιών. Κάθε προϊόν μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά στα δικά σου μαλλιά. Γι αυτό, πριν από την εφαρμογή συνιστάται ένα τεστ ώστε να δεις τα αποτελέσματα και να κρίνεις. Δες σε αυτό το άρθρο πως θα κάνεις το τεστ στα μαλλιά σου. Επίσης, παίζει μεγάλο ρόλο το αν τα μαλλιά σου είναι ξανθά σε όλο το μήκος τους ή είναι μπαλαγιάζ.

Προσωπικά, τα μαλλιά μου έχουν τεχνική μπαλαγιάζ, όπως μπορείς να δεις παρακάτω στη φωτογραφία του προφίλ μου. Με το ρεφλέ που κάνω αφαιρώ τις κίτρινες αποχρώσεις και έχω ένα όμορφο μπεζ. Αν τα μαλλιά σου είναι σε ανοιχτό ξανθό το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό και πιθανόν να χρειαστεί να μειώσεις την αναλογία του μίξτον – δες παρακάτω – ώστε να μην αρπάξει το χρώμα.

Ποιες βαφές χρησιμοποιώ για ρεφλέ

Οι βαφές που χρησιμοποιώ για να κάνω ρεφλέ – όταν δεν έχω toners– ώστε να φύγει το κίτρινο χρώμα από το ξανθό στο μπαλαγιάζ είναι:

  • 9/11 koleston perfect
  • 0-11 αντικίτρινο μίξτον Igora Royal
  • Οξυζενέ 20vol

Σε ποιες αναλογίες

Ίσες ποσότητες από κάθε σωληνάριο. Εγώ χρησιμοποιώ μισό σωληνάριο από την κάθε βαφή δηλ 30+30ml γιατί τα μαλλιά μου είναι αρκετά. Γι’ αυτή την ποσότητα χρειάζομαι 60ml οξυζενέ. Η αναλογία βαφής με οξυζενέ είναι 1:1. Δηλαδή όσα ml βαφής τόσα ml οξυζενέ.

Πως κάνω την εφαρμογή

  1. Λούζω τα μαλλιά με 2 χέρια σαμπουάν και μαλακτικό μαλλιών για να μπορώ να τα χτενίσω με ειδική βούρτσα που δε σπάει τα μαλλιά. Σκουπίζω πολύ καλά ταμποναριστά με την πετσέτα αφαιρώντας τη μεγάλη ποσότητα νερού, αφήνοντάς τα νωπά.
  2. Ανακατεύω πρώτα με πινέλο τη βαφή σε ένα πλαστικό μπολ. Στη συνέχεια προσθέτω το οξυζενέ και λίγο από την ενυδατική μάσκα μαλλιών μου. Ανακατεύω πολύ καλά με το πινέλο να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Εφαρμόζω το προϊόν στα μήκη των μαλλιών όπου υπάρχουν ξανθά. Κάνω μασάζ στα μήκη και τις άκρες περίπου 10 λεπτά. Παρακολουθώ το χρώμα να μην αρπάξει.
  4. Ρίχνω λίγο νερό και συνεχίζω το μασάζ για άλλα 5 λεπτά. Ξεβγάζω σχολαστικά. 1 χέρι σαμπουάν και στη συνέχεια μάσκα που κλειδώνει το χρώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προφυλάξεις και το πως γίνεται το ρεφλέ δείτε το άρθρο μας: Οδηγός για τέλειο Ξανθό.

Αν μπορώ να σας δώσω οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αφήστε το σχόλιό σας.

2 Comments

Comments are closed