Εσύ ξέρεις ποια χωρίστρα που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου;

Έχεις παρατηρήσει πως όταν αλλάζεις την πλευρά της χωρίστρας αλλάζει όλο σου το πρόσωπο; Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε συνηθίσει τη χωρίστρα των μαλλιών σε ένα συγκεκριμένο σημείο της κεφαλής.

Είσαι βέβαιη όμως πως έχεις επιλέξει τη χωρίστρα που αναδεικνύει περισσότερο το πρόσωπο σου;

Ο ακόλουθος οδηγός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν η χωρίστρα των μαλλιών ταιριάζει στο πρόσωπό σου ή ήρθε ο καιρός για ανανέωση:

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Σε αυτό το σχήμα τα ζυγωματικά αποτελούν το πιο φαρδύ σημείο του προσώπου. H χωρίστρα στη μέση δημιουργεί τις ιδανικές ισορροπίες αν τα μαλλιά είναι μακριά.

Αν όμως τα μαλλιά έχουν μεσαίο μήκος ή πολλά layers, τότε η πλαϊνή χωρίστρα θα βοηθήσει τη φράντζα να καλύψει το επίσης φαρδύ μέτωπο και τα layers να αγκαλιάσουν κολακευτικά το πρόσωπο δημιουργώντας «εφέ» με κοψίματα.

Στρογγυλό πρόσωπο

Σίγουρα πλαϊνή χωρίστρα για να δημιουργηθούν γωνίες. Το ερώτημα είναι από ποια πλευρά; Πάρε ένα κομμάτι χαρτί και κάλυψε πρώτα την αριστερή και μετά τη δεξιά πλευρά του προσώπου (ή το αντίστροφο). Ποια μεριά σου αρέσει περισσότερο; Η επιλογή σου θα καθορίσει και την πλευρά της χωρίστρας.

Τετράγωνο πρόσωπο

Μια βαθιά πλαϊνή χωρίστρα θα «μαλακώσει» το μέτωπο και τη γραμμή του πηγουνιού. Το ιδανικό είναι να σχηματίσεις τη χωρίστρα στην προέκταση της κορυφής του τόξου του φρυδιού.

Οβάλ

Ότι ισχύει και στην επιλογή των γυαλιών ηλίου. Το οβάλ πρόσωπο είναι το πιο βολικό. Μπορείς κάθε μέρα να λανσάρεις νέα χωρίστρα (ακόμα και ζιγκ ζαγκ) ανάλογα με το look και τη διάθεση σου.

govastileto.gr