Τσάντες… Ποιες μου ταιριάζουν!

Η τσάντα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε γυναίκα. Εκτός ότι βάζουμε τα πάντα εκεί μέσα (αυτά που πρέπει να έχει μια γυναίκα στην τσάντα της), στολίζουν τις καθημερινές μας εμφανίσεις προσδίδοντας άνεση, στυλ. κομψότητα και γούστο.

Όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε μια τσάντα κάνουμε τις αγορές μας με κάποια κριτήρια για να μην καταλήξουμε να τις αγοράσουμε όλες:

Τσάντες ποια μου ταιριάζει

Μέγεθος και Χωρητικότητα:
Φυσικά το μέγεθος εξαρτάται και από την περίσταση, για παράδειγμα, τα πολύ μικρά clutch (στυλ φάκελος, πορτοφόλι), είναι πολύ στη μόδα αλλά μπορούν να συνοδεύσουν μόνο βραδινές εξόδους!
Αντίθετα, μία τσάντα που αφορά την καθημερινότητα, είναι σημαντικό να είναι πρακτική και να χωράει όλα μας τα πράγματα.

Άρα, πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση για το μέγεθος της καθημερινής σου τσάντας, βάλε όλα τα πράγματα που χρειάζεσαι σε μία πετσέτα και κάνε τη σαν πουγκί για να έχεις άποψη του ιδανικού μεγέθους της  τσάντας σου. Το ίδιο ισχύει αν είσαι επαγγελματίας και χρειάζεσαι τσάντα στυλ βαλιτσάκι για laptop και χαρτούρα.
Ο κανόνας που ισχύει στην περίπτωση… οι μικροκαμωμένες γυναίκες πρέπει να κρατούν μικρότερες τσάντες και όχι ‘τις πολύ’ τεράστιες, διότι θα φαίνονται ακόμα μικρότερες. Το αντίστροφο φυσικά ισχύει για τις ψηλές γυναίκες, που θα υποστηρίξουν καλύτερα τις oversized τσάντες.

Χρώμα:

Πριν αγοράσεις μια τσάντα, όσο κι αν σου αρέσει το σχέδιο της, πρόσεξε αν το χρώμα της ταιριάζει με τα ρούχα σου, ειδικά αυτά που φοράς πιο συχνά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι επιλέγεις πάντα ουδέτερα ή γήινα χρώματα, Αν το χρώμα που σου αρέσει σε τσάντα είναι έντονο, επέλεξε αυτό που ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα σου.

Σχήμα: Το σχήμα της τσάντας πρέπει να είναι αντίθετο με αυτό του σώματος. Δηλαδή, αν είσαι ψηλή και αδύνατη, απέφυγε τσάντες ορθογώνιες μακρόστενες, με πολύ έντονες γωνίες, ενώ προτίμησε τσάντες με πιο στρογγυλεμένες άκρες που θα απαλύνουν την γραμμή του σώματός σου. Αν είσαι γεματούλα απέφυγε τις μικροσκοπικές τσάντες (επέλεξε από μεσαίο μέγεθος και πάνω), απέφυγε τις πολύ στρογγυλές άκρες, (Οι στρογγυλές τσάντες του στυλ σάκος προσθέτουν όγκο στο γεμάτο σωματότυπό σου) και αν έχουν κάθετες λεπτομέρειες είναι ιδανικές για να δώσουν ύψος.

Πως θα την κρατήσεις: Αν επιλέξεις μία τσάντα που θα την κρατάς από τα χερούλια με το χέρι σου τεντωμένο προς τα κάτω, το τελείωμα της τσάντας πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας σου. Αν ξεπερνάει αυτό το σημείο μην την κρατάς από τα χερούλια αλλά βάλτην στον ώμο ή στην εσωτερική μεριά του αγκώνα ή κράτησέ την όπως κρατάς μία τσάντα φάκελο.

Για ένα πολύ γυναικείο και κολακευτικό στυλ, κρέμασε την τσάντα σου (αν είναι κατάλληλη) στην εσωτερική μεριά του αγκώνα.
Γενικά μην ξεχνάς τον κανόνα ότι εκεί που θέλεις να δώσεις όγκο, σε αυτό το σημείο βάζεις την τσάντα, και το αντίθετο, πχ, αν έχεις μεγάλη περιφέρεια χρειάζεσαι μία τσάντα που θα γεμίσει το πάνω μέρος του σώματός σου οπότε την κρατάς κοντά στη μασχάλη, αν έχεις ίσιο και γυμνασμένο κορμί, οι τσάντες στο ύψος των γοφών είναι ιδανικές, τύπου χιαστή ή ριχτή, κτλ.

1192011-fashion-bags34Fashion-Bagsclutchflashy_colours_fall_fashionversace-bag-02