Υγρό Facelift

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον χώρο της Αισθητικής Χειρουργικής τα τελευταία χρόνια. Ήμαστε στην εποχή που το κοινό ψάχνει για εύκολους, χωρίς πόνους, τρόπους για να δείχνει υγιές, νέο. Τείνει να γίνει χρυσός κανόνας οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, με άμεση ανάρρωση και επιστροφή στην δουλειά αμέσως μετά την θεραπεία. Σ’ όλη αυτή την τάση της κοινωνίας μας σημαντικό ρόλο παίζει η τεχνολογία, που πλέον μας επιτρέπει να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα με το λιγότερο δυνατό κόπο και πόνο.

Τι είναι το υγρό Face Lift;
Το υγρό Face Lift είναι μια συνδυαστική θεραπεία στο πρόσωπο που μπορεί να χαρίσει ωραίο και φυσικό αποτελέσμα, χωρίς νυστέρι. Συγκεκριμένα γίνεται συνδυασμός Botox/ Dysport, Υαλουρονικού Οξέος ,Μικροδερμοαπόξεσης, Laser και Μεσοθεραπείας, τα οποία σμιλεύουν, αναζωογονούν και βελτιώνουν το πρόσωπο.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει;
To υγρό Face Lift πραγματοποιείται σε 2 στάδια.
Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την προσεκτική έγχυση ενέσιμων εμφυτευμένων στο πρόσωπο.
Έγχυση Botox/Dysport: εξαφανίζει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και το μεσόφρυο.
Έγχυση Υαλουρονικού Οξέος (τριών (3) διαφορετικών ειδών):
Σε δεύτερο στάδιο, μικροδερμοαπόξεση ή laser ή μεσοθεραπεία για βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.
Τι πετυχαίνουμε μ΄αυτή τη συνδυαστική θεραπεία:
Εξαφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδων.
Αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου
Βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.
Άριστη ενυδάτωση του δέρματος.
Παραγωγή νέου κολλαγόνου.
Καθυστέρηση των χειρουργικών λύσεων.
Πετυχαίνουμε έτσι το πρόσωπο μας να δείχνει νεανικό και υγιές.

Ποια τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής;
Μπορεί να γίνει σε 1-2 ώρες στο ιατρείο.
Δεν υπάρχουν τομές.
Ο ασθενής μπορεί να πάει στη δουλειά του αμέσως.

Όχι χειρουργείο
Ελάχιστα ή καθόλου πόνους
Φυσικά αποτελέσματα
Ταχύτατη ανάρρωση, μετά από μια ώρα επιστροφή στην δουλειά σαςΜειονεκτήματα τεχνικής;
Όχι μόνιμα αποτελέσματα. Επανάληψη σε 6 μήνες – 1 χρόνο

<Ποιο είναι το μυστικό για ένα καλό αποτέλεσμα;
1. Η σωστή επιλογή των ασθενών. Ασθενείς που έχουν μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα θα πρέπει να υποβληθούν σε κανονικό face lift.
2. Ο γιατρός πρέπει να είναι εκπαιδευμένος σε όλο το θεραπευτικό φάσμα όσο αφορά την αναζωογόνηση του προσώπου. Αυτό σημαίνει άριστη γνώση , όχι μόνο των μη επεμβατικών θεραπειών όπως το Botox/Dysport, Υαλουρονικού οξέος, laser, μεσοθεραπείας, αλλά και γνώστης του MACS FACE LIFT, του NECK LIFT και του BROW LIFT.Ποιος είναι ο σκοπός του υγρού face lift;
Μία πιο νεανική και φρέσκια παρουσία που να είναι συγχρόνως συμμετρική και αρμονική χωρίς νυστέρι και χειρουργείο.Ποιο πρόσωπο θεωρείται κατάλληλο για τη θεραπεία;
Το πρόσωπο που έχει χάσει όγκο και έχει αναπτύξει πτυχές , ρυτίδες, πανάδες.Κατά την διάρκεια της θεραπείας

Τοπική αναισθητική κρέμα στις περιοχές που εγχύεται το υαλουρονικό οξύ.
Μικρές ενγχύσεις Βοtox και υαλουρονικού οξέος. Κατά την διάρκεια της θεραπείας με Botox/ Dysport , η πρωτεΐνη εγχύεται κατευθείαν στους συγκεκριμένους μύες του προσώπου με αποτέλεσμα μετά από 3-5 ημέρες να είμαστε έτοιμοι να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας. Επειδή χρησιμοποιείται μία πολύ μικρή βελόνη – η μικρότερη σχεδόν που υπάρχει – οι ασθενείς πιθανόν να αισθανθούν μια πολύ ελαφρά και τελείως παροδική ενόχληση. Το υαλουρονικό έρχεται σε έτοιμες συσκευασίες συνήθως του 1 ml. Η έγχυση γίνεται με πολύ μικρή βελόνα.Μετά την Θεραπεία
Μπορεί προσωρινά να εμφανισθεί κοκκινίλα, μικρό οίδημα, μελανιά ή πονοκέφαλος. Τις πρώτες έξι (6) ώρες απαγορεύεται κάποιο είδος μασάζ στο πρόσωπο, κι αυτό για να μην μετακινηθεί το Βotox/Dysport σε άλλες περιοχές. Επίσης καλό είναι να αποφευχθεί έντονη άσκηση το πρώτο 24ωρο μετά την έγχυση του φαρμάκου. Εάν δεν γίνει προσεκτικά μπορεί να παρατηρηθεί πτώση του βλεφάρου.

Το β΄ στάδιο τι περιλαμβάνει;
Όταν το Βotox/Dysport και το υαλουρονικό έχουν πετύχει την εξαφάνιση των ρυτιδών, την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου, την απάλυνση των βαθιών ρυτιδών και κυρίως στο μέσο του προσώπου και έχουμε βελτίωση στο περίγραμμα του προσώπου, τότε μπορούμε να κάνουμε:

Α) Μεσοθεραπεία → Για ενυδάτωση
Β) Μικροδερμοαπόξεση →Βελτίωση υφής δέρματος
Γ) Laser ή IPC → Βελτίωση υφής δέρματος και εξάλειψη πανάδων ή άλλων στιγμάτων στο πρόσωπο

Τι θα πετύχουμε με το β΄ στάδιο;
Τελειοποιείται το αποτέλεσμα από το α΄ στάδιο της θεραπείας.

Πηγή:www.keramidasevangelos.gr