Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Νεανική όψη χωρίς νυστέρι

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική

Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας χαλαρώνει και ειδικά στα μάτια τα βλέφαρα πέφτουν, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται περίσσευμα δέρματος και να μας δημιουργεί μία κουρασμένη και γερασμένη όψη στο πρόσωπο, ενώ αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, μπορεί να φτάσει να περιορίζει και την όρασή μας. Η απάντηση σε αυτή την φυσιολογική φθορά του του χρόνου είναι η βλεφαροπλαστική, ωστόσο πολλοί υποψήφιοι είναι σκεπτικοί καθώς δεν θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση.

Τώρα η αισθητική χειρουργική έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη βλεφαρόπτωση χωρίς νυστέρι, χάρη στην πρωτοποριακή αναίμακτη βλεφαροπλαστική, μία διαδικασία που πραγματοποιείται από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς και χρησιμοποιεί ακτίνες laser για να αντιστρέψει τα σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών.

Διαβάστε στη συνέχεια πώς πραγματοποιείται η αναίμακτη βλεφαροπλαστική και τι πρέπει να γνωρίζετε για την συγκεκριμένη αισθητική μη επεμβατική διαδικασία, ώστε να έχετε μία ρεαλιστική εικόνα για το αποτέλεσμα.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τη χρήση ενός κλασματικού λέιζερ (fraction laser) και αποσκοπεί στην διέγερση των φυσικών συστατικών επούλωσης του οργανισμού. Συγκεκριμένα το κολλαγόνο, το οποίο είναι η βασική δομική πρωτεΐνη των συνδετικών ιστών στο σώμα, εκκρίνεται όταν ο οργανισμός αισθάνεται ότι πρέπει να μπει σε διαδικασία επούλωσης. Αυτό συμβαίνει γιατί το κολλαγόνο έχει την ιδιότητα να επιταχύνει την ανάπλαση και αναδόμηση των κυττάρων, φροντίζοντας έτσι να καλύψει τυχόν τραυματισμούς και ατέλειες στον οργανισμό.

Κατά την αναίμακτη βλεφαροπλαστική λοιπόν, ο εξειδικευμένος χειρουργός «χτυπάει» προσεκτικά επιλεγμένα σημεία του προσώπου με την ακτίνα του κλασματικού λέιζερ διεγείροντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του έρχεται να καλύψει τις ατέλειες των βλεφάρων και τις γραμμές έκφρασης, χαρίζοντάς σας μία πιο νεανική όψη.

Τι πρέπει να θυμάστε

Σημαντικό για να είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, είναι να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική, καθώς η μη επεμβατική και ατραυματική αυτή διαδικασία, αφορά ασθενείς με αρχικά στάδια βλεφαρόπτωσης και παρόλο που μπορεί να αντιμετωπίσει την χαλάρωση που εμφανίζεται σε αρχικά στάδια, δεν μπορεί να αποτρέψει οριστικά την φθορά του χρόνου και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική βλεφαροπλαστική, όταν απαιτείται αφαίρεση ποσότητας περισσευούμενου δέρματος.

Μάθετε περισσότερα για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική και δείτε στην ιστοσελίδα του πλαστικού χειρουργού Νικόλαου Καρμίρη τα contact details για να κλείσετε σήμερα ραντεβού.