Πόνος στο Νύχι. Μήπως είναι Είσφρυση;

Γωνίες στο νύχι το οποίο με τη σειρά του τσιμπάει εσωτερικά το δέρμα και κατ’ επέκταση ιδιαίτερα έντονος πόνος, είναι τα συμπτώματα της είσφρυσης όνυχος. Οι κυριότερες αιτίες που μπορούν να την προκαλέσουν είναι τα παπούτσια τα οποία δεν εφαρμόζουν καλά στο πέλμα σου καθώς και τα νύχια που δεν κόβονται με τον κατάλληλο τρόπο.

Τι να κάνεις για να το αποφύγεις;
Τα παπούτσια που έχεις βάλει στο μάτι, φρόντισε να μην είναι μόνο όμορφα αλλά να είναι και άνετα στο πόδι σου. Το επόμενο που πρέπει να κάνεις, είναι να σταματήσεις να κόβεις τα νύχια σου κοντά και να τους δίνεις στρογγυλό σχήμα.
Το τετράγωνο νύχι στο πόδι, όχι μόνο δείχνει πιο όμορφο αλλά εμποδίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την είσφρυση. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνεις σπιτικό πεντικιούρ, «γλύκανε» απλώς τις γωνίες των νυχιών με τη λίμα σου.

νυχια-που-μπαίνουν-στο-δερμα-1
νυχια που μπαινουν στο δερμα

Τι να κάνεις αν είναι αργά για πρόληψη:
1. Προσπάθησε να βάλεις πολύ προσεκτικά με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, όσο βαμβάκι μπορείς στις γωνίες
του νυχιού που πάσχει. Αυτό θα βοηθήσει στο να «σηκωθούν» οι γωνίες για να τις κόψεις και να τις λιμάρεις.
2. Άν φοβάσαι να πειράξεις τις γωνίες, δημιούργησε στη μέση του νυχιού σου ένα μικρό κενό με τον νυχοκόπτη σε τρίγωνο σχήμα και λίμαρε όπως μπορείς τις γωνίες του τριγώνου. Το νύχι σου θα το «καταλάβει» και θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό από μόνο του, τραβώντας προς το κέντρο του νυχιού τις γωνίες που σε ενοχλούν!
3. Αν είσαι χρυσοχέρα, μπορείς να προμηθευτείς από ειδικά καταστήματα με επαγγελματικά είδη περιποίησης άκρων, μεταλλικά λιμάκια που είναι ακριβώς για αυτή τη χρήση. Στην περίπτωση που πονάς πολύ ή δεν αντέχεις την διαδικασία, μπορείς πάντα να απευθυνθείς σε επαγγελματία.