Χριστουγεννιάτικο Πουλόβερ? Φτιάξτο Μόνη σου! Η Μανία των Περίφημων ‘Ugly Christmas Sweaters’

Μην σας ξεγελά ο τίτλος, η τρέλα των ‘Ugly Christmas Sweaters’ (χριστουγεννιάτικα πουλόβερ) είναι στην πραγματικότητα πολύ cute για τις γιορτινές μέρες και μάλιστα είναι αφορμή για τα γνωστά Ugly Christmas Sweater Parties στο εξωτερικό. Το ‘ugly’ προέρχεται από το κυριολεκτικό ΄στόλισμα΄ του πουλόβερ, αυτό βεβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να βάλουμε ότι αστραφτερό χριστουγεννιάτικο μπιχλιμπίδι βρούμε, αλλά να φτιάξουμε ένα μάλλον παιδικό και αστείο Christmas concept, με έντονη την αίσθηση του χειροποίητου. Οι ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιατικο πουλοβερ  είναι πολλές ανάλογα το γούστο μας. Τάρανδοι, ελαφάκια, Αγιοβασίληδες, δεντράκια, χιονονιφάδες, καλικατζαράκια, καμπάνες κ.α. Εμείς επιλέξαμε τον τάρανδο για να σας δείξουμε βήμα βήμα τη διαδικασία, εσείς διαλέξτε αυτό που σας αρέσει και ξεκινήστε το στόλισμα..!

χριστουγεννιατικο-πουλοβερ-0-womanoclock.gr_
Χριστουγενιάτικο χειροποίητο πουλόβερ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  1. Ένα παλιό πουλόβερ κατά προτίμηση oversized και χαλαρό.
  2. Χρωματιστά φύλλα τσόχας σε Α4, πωλούνται πολύ φτηνά σε βιβλιοπωλεία σε πακέτα με διάφορα χρώματα.
  3. Φουντωτές χρωματιστές μπαλίτσες, επίσης τις βρίσκουμε σε βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας.
  4. Βελόνα και κλωστή (πιο χρονοβόρο αλλά σταθερότερο) ή κόλλα για υφάσματα.
  5. Ενα ωραίο σχέδιο που μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε από το διαδίκτυο.
  6. Ψαλίδι

 Διαδικασία:

Βρίσκουμε το σχέδιο που μας αρέσει και το εκτυπώνουμε στο μέγεθος που θέλουμε σε μια απλή κολλα χαρτί Α4. Το κολλάμε πάνω στο φύλλο τσόχας που θέλουμε και το κόβουμε γύρω γύρω (μπορεί και να βρούμε έτοιμα κομμένα σχέδια σε τσόχα). Μετά απλά ξεκινάμε να ράβουμε το σχέδιο στο πουλόβερ ή να το κολλάμε με την ειδική κόλλα. Προσθέστε όσες λεπτομέρειες σας αρέσουν, εμείς διαλέξαμε ενα τάρανδο και προσθέσαμε γράμματα, παπιγιόν και φουντίτσες. Μπορείτε να βάλετε γουνάκια, κουμπιά, τρουκς, led φωτάκια… εξαρτάται πόσο ‘ugly’ θέλετε να είναι το χριστουγεννιατικο πουλοβερ σας!  Καλή επιτυχία και …καλά χριστούγεννα!

χειροποιητο-χριστουγεννιατιο-πουλοβερ-6-womanoclock.gr_
Χριστουγενιάτικο χειροποίητο πουλόβερ

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ιδέες ρίξτε μια ματιά στο youtube, υπάρχουν πολλά βίντεο με ιδέες και οδηγίες για το πως φτιάχνεται ένα χριστουγεννιάτικο πουλόβερ.