Πως να μη Χαλάσεις τη Δίαιτά σου: Tips και Ψυχολογία για να Κάνεις Focus στο Στόχο σου

πως να μη χαλασω τη διαιτα-womanoclock
Ξεκινάς Δίαιτα κάθε Δευτέρα και πάλι δε γίνεται τίποτα? Μην απογοητεύεσαι δεν είσαι η πρώτη ούτε η τελευταία! Κι εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία και πολλές άλλες γυναίκες της διπλανής πόρτας. Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σου πει αυτά που ξέρεις περί συμβουλών διατροφής αλλά μικρά tips της διατροφής και της ψυχολογίας που θα σε οδηγήσουν στο στόχο σου. ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ! και θα το πετύχεις είμαι σίγουρη.

Πως να μη χαλασω τη διαιτα

Δεν έχει σημασία πόσα κιλά είναι αυτά. Μπορεί να θέλεις να χάσεις 3, 5, 10, ή 20 κιλά. Όλα είναι εφικτά αρκεί να μείνεις συγκεντρωμένη σε αυτό που θέλεις να πετύχεις, να μην επηρεάζεσαι και να μην υποκύπτεις ανεξέλεγκτα σε πειρασμούς!

1) Είναι καιρός να Οραματιστείς

πως-να-μη-χαλασω-τη-διαιτα-womanoclock
…και η πλύση εγκεφάλου είναι η καλύτερη λύση! Για να πετύχεις το στόχο σου, να χάσεις κιλά, πρέπει να οραματίζεσαι συνεχώς το αποτέλεσμα. Αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ είναι να διαλέξεις μια φωτογραφία από το internet, να την τυπώσεις πολλές φορές και να τη βάλεις σε κάθε μέρος του σπιτιού σου, πάνω στο ψυγείο, στον καθρέφτη του μπάνιου, του δωματίου, στην κουζίνα κτλ. Με το να βλέπεις και να οραματίζεσαι συνεχώς αυτό που θέλεις να πετύχεις, σου κάνει πλύση εγκεφάλου και δε σε αφήνει να ξεφύγεις εύκολα από το στόχο σου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να διαλέξεις μία φωτογραφία που να ταιριάζει στο σωματότυπό σου, δηλαδή το αποτέλεσμα να είναι εφικτό και όχι ανέφικτο.

2) Η μυρωδιά φρούτων και λαχανικών βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να διατηρήσουν τον αυτοέλεγχό τους και να μην λοξοδρομούν!
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε από έρευνα πως οι εθελοντές που πρώτα είχαν μυρίσει ένα φρέσκο πορτοκάλι, μείωσαν την κατανάλωση σοκολάτας στο μισό, ενώ όσοι επέλεγαν σαλάτα ως ορεκτικό, στη συνέχεια έτρωγαν μικρότερη ποσότητα φαγητού, αφού, η όψη του μαρουλιού συνειρμικά τους υπενθύμιζε πως είναι σε δίαιτα.
Οι επιστήμονες κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως το να βλέπουμε ή να μυρίζουμε φρούτα και των λαχανικά μπορεί να μας κόψει την όρεξη!

3) Η στέρηση Παχαίνει
Είναι κακό να στερείσαι, το ξέρεις και μπορεί να στο πει και ο κάθε επιστήμονας. Αν κατά τη διάρκεια της δίαιτας ζηλέψεις κάτι πολύ, τότε πρέπει να το φας. Προσπάθησε να καταλάβεις όμως ότι δεν χρειάζεται να πέσεις με τα μούτρα γιατί αυτό που ζήλεψες… είναι δικό σου και θα το φας, κανείς δε στο πάρει ή θα στο απαγορέψει. Κράτησε τον έλεγχο και συγκεντρώσου στο στόχο σου. Φαε το “απαγορευμένο” της δίαιτας με ηρεμία και χωρίς ενοχές. Έτσι, όταν περάσει η μανία, θα είσαι ικανοποιημένη.

4) Καρότο και Αγγούρι θα κόψουν την πείνα σου.
Να έχεις πάντα κομμένο αγγούρι και καρότο στο ψυγείο. Αν νιώσεις την παραμικρή πείνα, έστω και ένα μόνο γρρρ του στομάχου, είναι ευκαιρία να ανοίξεις το ψυγείο και να φας κάτι υγιεινό. Αυτή η κίνηση λειτουργεί θετικά στον εγκέφαλο και στο σώμα σου και φυσικά θα είσαι ευχαριστημένη από τον εαυτό σου.

5) Η βραδινή έξοδος
Δε σημαίνει ότι με το να κάνεις δίαιτα δε μπορείς να ακολουθήσεις την παρέα. Αντιθέτως, πρέπει να βγεις και να δοκιμάσεις τον εαυτό σου δείχνοντας σε όλους πόσο focus έχεις κάνει στο στόχο σου. Το κλειδί είναι ένα: μπορείς να παραγγείλεις ότι θέλεις αλλά φρόντισε να έχεις βάλει στο μενού τις αγαπημένες σου σαλάτες. Τότε ζήτησε από τον σερβιτόρο να σερβίρει πρώτα τις σαλάτες. Αν φας αρκετή σαλάτα, αυτομάτως η πείνα και η μανία θα εξαφανιστούν. Έτσι οτιδήποτε δοκιμάσεις μετέπειτα θα το κάνεις με αργούς ρυθμούς και με αυτοέλεγχο χωρίς να πέσεις με τα μούτρα. Πάλι κερδισμένη θα βγεις. ααα! και μην ξεχάσεις να έχεις την αγαπημένη σου φωτο που αναφέραμε στο Νο 1 στο πορτοφόλι σου.

6) Η σοκολάτα
Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη γλυκιά απόλαυση. Να θυμάσαι όμως πως η σοκολάτα γάλακτος δε σε αφήνει να φας μόνο ένα κομμάτι. Αν θέλεις να μείνεις στο στόχο σου δοκίμασε τη μαύρη σοκολάτα. Θα σταματήσεις εκεί που πρέπει εύκολα και να ικανοποιήσεις και την όρεξή σου για γλυκό.

7) Οι φιλίες
Η φίλες είναι πολύ σημαντικές για αυτή την προσπάθεια της ζωής σου. Αν νομίζεις ή έχεις την αίσθηση ότι κάποια από τις φίλες σου θα σε παρασύρει σε ατασθαλίες, είναι καλό να την αποφύγεις για όσο διάστημα κάνεις δίαιτα. Οι κατάλληλες φιλίες είναι αυτές που σε ενθαρρύνουν και σε βοηθούν να παραμείνεις συγκεντρωμένη στο στόχο σου.