Η δίαιτα που ψηφίστηκε πρώτη στη λίστα για την πιο γρήγορη απώλεια βάρους

Τι περιλαμβάνει και τι προτείνει η ειδικός

Το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το ξαναπώ για χιλιοστή μια φορά: Κάθε χρόνο βγαίνουν στην αγορά επαναστατικές δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Περιοδικά παρουσιάζουν διάφορες μαγικές φόρμουλες που θα μας απαλλάξουν από τα περιττά κιλά ως εκ θαύματος και η βιομηχανία του αδυνατίσματος γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Έτσι λοιπόν για το 2018 επανεμφανίστηκε μια δίαιτα 30 ετών και ψηφίστηκε ως τη νούμερο ένα διατροφή για την πιο γρήγορη απώλεια κιλών. Ο λόγος γίνεται για την HMR δίαιτα.

Η HMR χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε νοσοκομεία και άλλα ιατρικά κέντρα σε όλη την Αμερική, αλλά πλέον είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε θέλει να χάσει βάρος. Αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την τακτική σωματική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 φάσεις. Η πρώτη είναι η φάση Γρήγορης Έναρξης όπου στόχος είναι να χάσετε όσο πιο πολλά κιλά μπορείτε το συντομότερο δυνατό καταναλώνοντας πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά και τρία hmr shakes και 2 hmr κυρίως γεύματα που είναι συσκευασμένα τρόφιμα. Τα shakes και τα κυρίως γεύματα προκύπτουν από συγκεκριμένα προϊόντα που προτείνει η HMR δίαιτα. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ελεύθερα.

Όταν χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε προχωράτε στην επόμενη φάση η οποία διαρκεί από 4 έως 8 εβδομάδας. Σε αυτή τη φάση μειώνονται τα hmr τρόφιμα και υπάρχει μια μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στην ημέρα. Ο στόχος είναι να αρχίσετε και πάλι να τρώτε κανονικά και να ξεφύγετε από το πρόγραμμα HMR.

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται επίσης να ασκούνται και να καίνε 2.000 θερμίδες κάθε εβδομάδα. Ενώ για να μην τα παρατήσουν έχουν εβδομαδιαίες τηλεφωνικές κλήσεις και συμβουλές με διαιτολόγους και ψυχολόγους.

Όπως γίνεται αντιληπτό η Δίαιτα HMR είναι ένα πολύ ιδιαίτερο διατροφικό πρόγραμμα αφού περιλαμβάνει συσκευασμένα τρόφιμα κάτι που είναι πολύ περιοριστικό και σίγουρο θα έχει και μεγάλο κόστος, σε σχέση με το να μαγειρεύει κανείς το δικό του φαγητό. Στην ισορροπημένη διατροφή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις αλλά στόχος είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει κάποιος να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Σαφώς είναι θετικό που η συγκεκριμένη δίαιτα ενθαρρύνει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και δίνει συμβουλές για αύξηση της φυσικής δραστηριότητα, ωστόσο σύμφωνα με μελέτες το κλειδί για μια υγιής απώλεια βάρους είναι η μεσογειακή διατροφή και όχι οι ακραίες διατροφικές επιλογές.