Κουλουράκια Χριστουγέννων με Κανέλα και Πορτοκάλι

Πανεύκολη συνταγή για κουλουράκια Χριστουγέννων με πορτοκάλι και κανέλα! Σας έχω φωτογραφίσει και τα βήματα, έτσι ώστε να είστε πιο σίγουρες για την επιτυχία!! Δείτε επίσης, απίστευτα Μελομακάρονα Μανταρινιού!

Κουλουράκια Χριστουγέννων 

κουλουράκια Χριστουγέννων υλικα-1-womanoclock

Υλικά:

  • 1 Ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 1 Ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 Ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 κ.γ  γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ  κανέλα
  • 1 κ.γ  μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • αλεύρι όσο πάρει

κουλουράκια Χριστουγέννων

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπεικιν τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο την κανέλα και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απ’τα χέρια μας και ζυμώνουμε.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και σχετικά λαδερή για να είναι ευκολόπλαστη.

Αφού ζυμώσουμε την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και με κουπάτ κάνουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια.
Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.