Σπιτική μαύρη μάσκα για τα μαύρα στίγματα

Η μαύρη μάσκα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η κορυφαία επιλογή για την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων και την απόκτηση ενός υπέροχου, υγιούς και καθαρού προσώπου.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας αυτή την υπέροχη και θαυματουργή μαύρη μάσκα.

Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε; Και ποια η δράση της;

Τα βασικά συστατικά της μαύρης μάσκας και οι ευεργετικές ιδιότητες τους:

Ο ενεργός άνθρακας είναι παρόμοιος με τον κοινό ξυλάνθρακα, αλλά είναι ειδικά φτιαγμένος για ιατρική χρήση και είναι πολύ πορώδης. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μορφή του άνθρακα. Οι πόροι του ενεργού άνθρακα του επιτρέπουν να παγιδεύει τις ακαθαρσίες. Αυτός είναι άλλωστε και ένας ακόμη λόγος που ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δηλητηριάσεων, εντερικού αερίου, ναυτίας και επιπλοκών ροής της χολής (χολόσταση) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Βέβαια, δεν είναι μόνο φαρμακευτικές οι ευεργετικές του ιδιότητες. Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία και κάνει θαύματα για το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά. Ενεργεί ως μαγνήτης και τραβάει τη βρωμιά από τους πόρους, αφήνοντας το δέρμα καθαρό.

Ο πηλός μπεντονίτη λειτουργεί επίσης ως μαγνήτης που τραβάει τις ακαθαρσίες έξω από τους πόρους, ελευθερώνοντας τους. Είναι υψηλής ποιότητας, μπορεί να απορροφηθεί και να τραβήξει τις τοξίνες από το σώμα. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, απορροφά τα μαύρα στίγματα, τραβάει τα σπυράκια, και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

DIY μαύρη μάσκα ενάντια στα μαύρα στίγματα

Θα χρειαστείτε:

– 1 1/2 κουταλιά της σούπας πηλό μπετονίτη
– 2 κάψουλες ή 1/4 της κουταλιάς της σούπας ενεργού άνθρακα
– 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας νερό

Τρόπος παρασκευής:

Αναμείξτε όλα τα υλικά και δημιουργήστε μια απαλή πάστα.

Προσέξτε όμως, μην χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σκεύη διότι τόσο ο ενεργός άνθρακας όσο και ο πηλός απορροφούν τις τοξίνες των μετάλλων. Και βέβαια μην αποθηκεύσετε την μάσκα σε μεταλλικό δοχείο.

Τρόπος εφαρμογής:

Αρχικά κάντε μια δοκιμή της μάσκας σε ένα μικρό σημείο του χεριού σας, συνήθως στον καρπό. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Αφού δείτε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα προετοιμάστε το πρόσωπο σας πλένοντας το καλά με ένα ήπιο καθαριστικό και σκουπίστε το ταμποναριστά.

Στη συνέχεια εφαρμόστε την μάσκα ομοιόμορφα αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη σας. Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει για περίπου 7-10 λεπτά. Μόλις στεγνώσει, θα νιώσετε πως τραβάει το πρόσωπο σας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αν ωστόσο μέχρι να στεγνώσει νιώσετε λίγη φαγούρα ή οποιαδήποτε ενόχληση, ξεπλύντε την αμέσως. Αφού στεγνώσει, ξεπλύντε την, ταμπονάρετε το πρόσωπο σας απαλά με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει ή απλώστε ένα ήπιο φυσικό ενυδατικό (πχ έλαιο jojoba).