Πώς να φτιάξω κεριά αρωματικά: οι καλύτερες συμβουλές

Εργαστήριο δημιουργίας κεριών, ιδανικό για μάθημα 'Πώς να φτιάξω κεριά αρωματικά'.

Τα diy κεριά είναι η πιο όμορφη και δημιουργική απόφαση που μπορείτε να πάρετε ώστε να δώσετε χρώμα και άρωμα στο χώρο σας. Ίσως να σκέφτεστε: «Πώς μπορώ να φτιάξω αρωματικά κεριά;»… υπάρχει λύση!

Ανακαλύψτε τώρα τις καλύτερες diy κατασκευές κεριά με υπέροχα σχέδια και χρώματα!

Πώς να φτιάξω μόνη μου αρωματικά κεριά

Όλα τα μυστικά και οι κορυφαίες συμβουλές ώστε να δημιουργήσετε τα ομορφότερα σπιτικά κεριά! Δε θέλετε να τις χάσετε…

Κεριά diy από σόγια

Επιλέξτε να δημιουργήσετε κεριά από σόγια και όχι από παραφίνη. Η καύση της παραφίνης εκπέμπει τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα οι οποίες δεν κάνουν καλό στην υγεία οπότε θα πρέπει να αποφεύγεται την τακτική καύση τους.

Για να μην ανησυχείτε λοιπόν μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε για τα diy κεριά σας σόγια. Αν επιλέξετε ήδη κάποιο κερί που έχετε από σόγια για να το λιώσετε και να φτιάξετε τα δικά σας diy αρωματικά κεριά, θα πρέπει να προσέχετε να μην είναι ήδη και αυτά αρωματικά, αλλιώς δε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

TIP: Προσοχή στις σταγόνες από το αρωματικό λάδι που θα ρίξετε! Αν βάλετε πολύ το κερί δε θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί.

Προετοιμασία υλικών

Κάτι το οποίο θα σας γλιτώσει χρόνο αλλά θα κάνει και τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη είναι να έχετε εξαρχής κοντά σας ό,τι χρειάζεται για τη δημιουργία του κεριού. Εκτός από τα υλικά και τα κύρια μαγειρικά σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να υπολογίσετε και τα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το κερί.

Για παράδειγμα, για να μείνει το φυτίλι στο κέντρο τεντωμένο όσο περιμένετε να κρυώσει το ζεστό κερί υπάρχουν ειδικά ξυλάκια, τα οποία θα θέλετε να προμηθευτείτε. Να έχετε τις ειδικές σιλικόνες που χρησιμοποιούνται για κατασκευή κεριών, κάποιο θερμόμετρο για να ελέγχετε τη θερμοκρασία μαζί με άλλα ακόμη.

Τα μαγειρικά σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε φροντίστε να είναι παλιά. Μετά τη διαδικασία παραγωγής κεριών δεν θα τα ξαναχρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας, οπότε προσοχή τι θα επιλέξετε.

Diy κεριά kit με σχέδια και χρώματα!

Αναρωτιέσαι «Πώς να φτιάξω μόνη μου αρωματικά κεριά με σχέδια;». Είναι πολύ πιο απλό από ότι νομίζεις…

Με πολύ απλά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχες diy κατασκευές με κεριά τα οποία θα έχουν τα αγαπημένα σου σχέδια. Κόλλησε για αρχή ένα σιγαρόχαρτο πάνω σε ένα χαρτί Α4 και τύπωσε πάνω του τα σχέδιά σου.

Αφαίρεσε το λεπτό χαρτί από το Α4 και κόψε το με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζεται ακριβώς πάνω στο κερί. Κολλήστε τις άκρες του πάνω στο κερί και χρησιμοποιήστε  ένα μπιστολάκι ώστε να ακουμπήσει όλο το σιγαρόχαρτο στην επιφάνεια του κεριού.

Αν επιλέξετε να βάλετε κάποιο χρώμα , θέλει ιδιαίτερη προσοχή η χρωστική που θα χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε ότι το κερί θα φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμο μετά τη σταθεροποίησή του.

Να είστε προσεκτικοί

Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες όμως που πρέπει να προσέχετε! Ανάλογα με τον τύπο κεριού που θα επιλέξετε θα πρέπει να γνωρίζετε σε ποιες θερμοκρασίες είναι ρευστό ή πότε είναι καλύτερα να προσθέσετε το αρωματικό λάδι.

Πρέπει να είστε επιπλέον πολύ προσεκτικοί σχετικά με το χρονικό διάστημα το οποίο θα αφήσετε το κερί να παγώσει. Τυχόν χρήση του κεριού πολύ νωρίς χωρίς αυτό να έχει προλάβει να πάρει το σχήμα του θα οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή της δημιουργίας σας.

Τοποθετήστε σωστά το φιτίλι. Το φιτίλι πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του κεριού, ενώ το μέγεθός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το βαζάκι ή το οποιοδήποτε αντικείμενο θα τοποθετήσετε μέσα το κερί.

Πώς να φτιάξω μόνη μου αρωματικά κεριά σε ευφάνταστα αντικείμενα;

Ποιο είναι το ιδανικό αντικείμενο το οποίο πραγματικά μπορεί να δώσει τελείως διαφορετική όψη στο κερί σας; Η επιλογή είναι απολύτως δική σας.

Βρείτε ένα αντικείμενο το οποίο να ταιριάζει στην αισθητική σας και στην αύρα του σπιτιού σας. Μπορεί να είναι από κάποιο βαζάκι με κορδέλες ή κάποια άλλη λεπτομέρεια μέχρι και παλιά φλιτζάνια ή άλλα μικρά σκεύη.

Για την καλύτερη δυνατή απόδοση, προτείνεται να επιλέξτε κάποιο βαζάκι για παράδειγμα το οποίο να κλείνει ώστε να διατηρείται το άρωμα του κεριού. Προσοχή! Το εκάστοτε αντικείμενο θα πρέπει να μπορεί να αντέξει τη θερμότητα την οποία θα παράγει το κερί.

Ποιές είναι οι δικές σου αγαπημένες diy κατασκευές με κεριά;

Αφού η ερώτηση «Πώς να φτιάξω αρωματικά κεριά;» έχει πλέον απαντηθεί ήρθε η στιγμή να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τις προσωπικές σας δημιουργίες. Διαλέξτε την αγαπημένη σας κατασκευή και προσπαθήστε να την κάνετε και εσείς!