Βελούδινο δέρμα εδώ & τώρα με DIY προϊόντα!

Τα νεκρά κύτταρα όταν παραμένουν στην επιδερμίδα την κάνουν να δείχνει θαμπή και να έχει τραχιά υφή.

Μπλοκάρουν τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος. Αφυδατώνουν την επιδερμίδα καθώς φράσσουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να μη διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες τα ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε (Αυτό ισχύει για κάθε είδους καλλυντικά προσώπου και σώματος, όπως για παράδειγμα οι κρέμες, τα τζελ ή τα λάδια που καταπολεμούν το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα ή τη χαλάρωση).
Επιπλέον, η απολέπιση του δέρματος διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, διευκολύνει την αποβολή των τοξινών και ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, λειτουργία που με το πέρασμα του χρόνου επιβραδύνεται.

Φυσικά όλα τα παραπάνω, θες να τα αποφύγεις…ειδικά τώρα τις γιορτές που η επιδερμίδα σου θες να δείχνει απαλή και λαμπερή σαν μωρού. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα το πετύχεις.

Απολέπιση σώματος με ζάχαρη

Σε ένα μπολ πρόσθεσε ίσες ποσότητες ζάχαρης με γάλα, π.χ. 5 κουταλιές ζάχαρη με 5 κουταλιές γάλα. Xρησιμοποίησε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα, με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε και άπλωσε μια ενυδατική κρέμα σώματος. Eίναι μια απλό και εύκολο φυσικό scrub.

Θα χρειαστείς:

5 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Η διαδικασία είναι εύκολη και σύντομη…
Πρώτα σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λάδι με το αλάτι. Μόλις το αλάτι ενωθεί με το λάδι, το λεμόνι δεν θα μπορεί να το διαλύσει. Στη συνέχεια κόψε το λεμόνι στη μέση και στίψε το πάνω από το λάδι και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά. Το scrub σου είναι έτοιμο!

Αρωματική πούδρα για το μπάνιο

Υλικά
1 κούπα μαγειρική σόδα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι τζίντζερ
1 κουταλάκι μπαχαρικό γαρίφαλο

Εκτέλεση: Aνακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί και αποθήκευσε το μείγμα σε ένα δοχείο. Pίξε 2 κουταλιές σε ζεστό νερό και απόλαυσε ένα αρωματικό μπάνιο.