Body challenge accepted: Το 2018 γίνε το απόλυτο κορμί με αυτά τα 4 tips

Εάν ξεκινάς γυμναστήριο (ή γενικότερα γυμναστική και προπόνηση) για πρώτη φορά στη ζωή σου, θα είναι σίγουρα πολύ αποθαρρυντικό το να το κάνεις μόνη σου και χωρίς παρέα. Όμως μην αγχώνεσαι γιατί αν είναι κάτι που θέλεις πραγματικά να κάνεις θα τα καταφέρεις και μόνη σου και τότε θα έχει διπλάσια αξία η προσπάθεια.

Αν λοιπόν μέσα στα resolutions σου για την νέα χρονιά βρίσκεται και αυτό που θα σε κάνει να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι, παρακάτω σου έχουμε 4 tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου πιο εύκολα.

Φτιάξε ένα πλάνο, αλλά ξεκίνα αργά
Είναι πάντα μια καλή ιδέα να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι με ένα πρόγραμμα, είτε πρόκειται για ένα online (στο YouTube θα βρεις πολλά από αυτά), είτε για ένα που δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτή σου αποκλειστικά για σένα, είτε ένα που έφτιαξες μόνη σου ανάλογα ε τις ανάγκες σου. Ό, τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, βεβαιώσου ότι έχεις πάρει στην αρχή τον χρόνο που σου χρειάζεται, γιατί αν ξεκινήσεις απότομα και απογοητευτείς, θα συνεχίσεις έτσι σε μόνιμη βάση και σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό.

Κάνε πιο συχνά ασκήσεις ενδυνάμωσης
Το αερόβιο πρόγραμμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψεις θερμίδες, να χτίσεις την αντοχή σου και να ενισχύσεις το καρδιαγγειακό σου σύστημα, αλλά εάν θέλεις να γυμναστείς πραγματικά και να δεις σημαντικές αλλαγές στο σώμα σου, πρέπει να ξεκινήσεις να σηκώνεις βάρη πιο τακτικά. Με τον τρόπο αυτόν, δημιουργείς και χτίζεις τους μύες σου, πετυχαίνοντας τον στόχο σου.

Μην ξεχνάς να τρως καλά
Το φαγητό είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της διατροφής/γυμναστικής! Οι μύες σου δεν μπορούν να αναπτυχθούν εάν δεν τους ταΐζεις όσο πρέπει. Ο Dee Gautham, personal trainer δήλωσε ότι η πρωτεΐνη είναι το δομικό στοιχείο των μυϊκών ιστών (όχι πως δεν το γνώριζες), συνεπώς πρέπει να τρως αρκετή και να μην αμελείς τα γεύματα σου.

Ενσωμάτωσε αρκετές ημέρες ξεκούρασης στο πρόγραμμά σου
Υπάρχει μια τάση να γυμνάζεσαι συχνά και σκληρά όταν πρωτοξεκινάς. Γνωρίζουμε πως είναι μια συναρπαστική νέα αλλαγή στη ζωή σου, αλλά δεν χρειάζεται να πέσεις με τα μούτρα σε αυτό γιατί δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις και ίσως καταλήξεις να τραυματιστείς.
Γι’ αυτό λοιπόν φρόντισε να ενσωματώνεις και αρκετές μέρες ξεκούρασης ανάμεσα στις προπονήσεις σου. Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα όπως το παρακάτω, ίσως και να σε βοηθούσε:

Δευτέρα: προπόνηση
Τρίτη: ξεκούραση
Τετάρτη: προπόνηση
Πέμπτη: ξεκούραση
Παρασκευή: προπόνηση
Σάββατο: αερόβιο
Κυριακή: ξεκούραση

Ακολούθησε λοιπόν τα tips αυτά και σβήσε το πρώτο resolution του 2018 από την λίστα σου.