Τα απαραίτητα αξεσουάρ για ασφαλείς βόλτες με το ποδήλατό σας

Αξεσουάρ Ποδηλάτου

Το ποδήλατο είναι ένα υπέροχο και ιδιαίτερο μέσο μετακίνησης που προσφέρει πολλά οφέλη στη σωματική και ψυχική μας υγεία και ταυτόχρονα, είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Οι βόλτες με το ποδήλατο είναι απολαυστικές, ειδικά αν το επιτρέπει ο καιρός, και μας δίνουν την ευκαιρία να «ξεφύγουμε» από την καθημερινότητα.

Όπως και σε κάθε μέσο μετακίνησης, έτσι και στο ποδήλατο, θα πρέπει να έχουμε κάποια απαραίτητα αξεσουάρ που θα ενισχύουν την ασφάλειά μας.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα αξεσουάρ, με τη βοήθεια του Bikestation.

Κράνος: Το νούμερο 1 αξεσουάρ για την ασφάλειά σας

Το κράνος ποδηλάτου αποτελεί το πιο σημαντικό αξεσουάρ, καθώς προστατεύει το κεφάλι στην περίπτωση ατυχήματος. Φροντίστε να επενδύσετε σε ένα καλό κράνος το οποίο θα σας προσφέρει ασφάλεια και ταυτόχρονα θα είναι ελαφρύ και άνετο.

Εικόνα που περιέχει κάλυμμα κεφαλής, ρουχισμός, κράνος, προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμόςΠεριγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Force Κράνος Aries Carbon Μαύρο / Γκρι

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι στα μέτρα σας, ώστε να μην προκαλεί δυσφορία. Επίσης καλό είναι το υλικό να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει με ευκολία.

Κουδούνι ποδηλάτου

Αν ήδη έχετε ποδήλατο, τότε γνωρίζετε πόση σημασία έχει ένα κουδούνι για την ασφάλειά σας. Τα ποδήλατα δεν είναι τόσο ογκώδη όσο τα αυτοκίνητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος οδηγός ή πεζός, μπορεί να μην αντιληφθεί την παρουσία ποδηλάτου.

Force κουδουνάκι ποδηλάτου Ding – Dong

Είναι απαραίτητο να έχετε κουδούνι ποδηλάτου, ώστε να μπορείτε να ειδοποιήσετε εγκαίρως τους γύρω σας ότι εισέρχεστε στο χώρο. Έτσι, ενισχύετε όχι μόνο τη δική σας ασφάλεια, αλλά και των υπολοίπων.

Φώτα για μέγιστη ορατότητα

Δεν νοείται να οδηγείτε ποδήλατο χωρίς φώτα! Το φως είναι ένα επίσης απαραίτητο αξεσουάρ ποδηλάτου, αν θέλετε να είστε ασφαλείς κάθε φορά που οδηγείτε ποδήλατο. Όλοι γνωρίζουμε πόσο χαοτικοί μπορεί να γίνουν οι δρόμοι, είτε υπάρχουν φώτα σε αυτούς είτε όχι. Το φως υποδεικνύει ότι εισέρχεστε σε ένα χώρο και προειδοποιεί τους άλλους οδηγούς.

Εικόνα που περιέχει φωςΠεριγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Force Σετ Φαναριών Express

Καλό είναι να επιλέξετε κάποιο σετ, ώστε να βάλετε φώτα όπου είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα στο μπροστινό, ή στο πίσω μέρος του ποδηλάτου.

Προτιμήστε σταθερά φώτα για το ποδήλατο σας με ενισχυμένο φωτισμό, για καλύτερα αποτελέσματα.

Διατηρήστε ασφαλές το ποδήλατό σας

Πέρα από τη δική σας ασφάλεια, που είναι μέγιστης σημασίας, υπάρχουν και αξεσουάρ που μπορείτε να προμηθευτείτε για να διατηρήσετε ασφαλές και το ποδήλατό σας.

Είτε έχετε διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης είτε όχι, μια κλειδαριά ποδηλάτου είναι απαραίτητη. Τα ποδήλατα αποτελούν επένδυση για πολλούς και δεν γίνεται να μένουν αφύλακτα. 

Εικόνα που περιέχει είδη καθημερινής μεταφοράςΠεριγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

AXA Foldable 600 Κλειδαριά

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα

Όσο κι αν απολαμβάνετε τις βόλτες και τις μετακινήσεις σας με το ποδήλατο, θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας την ασφάλεια. Επενδύοντας στα κατάλληλα και απαραίτητα αξεσουάρ, δεν εξασφαλίζετε μόνο τη δική σας σωματική ασφάλεια αλλά και των γύρω σας.

Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα αξεσουάρ, να οδηγείτε σωστά και να τηρείτε τους κανόνες κυκλοφορίας.

Αν επίσης έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για την κατάσταση του ποδηλάτου σας, θα πρέπει να προβείτε στους απαραίτητους ελέγχους.

Απολαύστε τη βόλτα σας με υπευθυνότητα!

Ο παραπάνω εξοπλισμός, διατίθεται από το Bikestation και μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα εδώ: