Ξέρεις γιατί πρέπει να είσαι 2 ώρες όρθια, να μασάς το φαγητό 40 φορές και να κάνεις 25′ βάδην;

Αναρωτιέσαι πόση ώρα διαρκεί ο τέλειος μεσημεριανός ύπνος, πόσα φλιτζάνια καφέ σου κάνουν καλό και πόσες ώρες πρέπει να είσαι όρθια; Ιδού…

5 λεπτά ύπνου μέσα στη μέρα ενισχύουν τη μνήμη
Ξάπλωσε και κοιμήσου για 45 λεπτά αμέσως αφού έχεις μάθει κάτι καινούριο ή πρέπει να θυμάσαι κάτι και η ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών από τη μνήμη σου θα είναι πέντε φορές καλύτερη. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα ύπνου το οποίο επιτρέπει να συμβεί μια συγκεκριμένη εγκεφαλική δραστηριότητα που ονομάζεται υπνική άτρακτος και παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της μνήμης, λένε Ευρωπαίοι ερευνητές.

76 χτύποι ανά λεπτό
Η καρδιά σου, όταν είσαι σε ανάπαυση, δε θα πρέπει να τους ξεπερνά. Γυναίκες με υψηλότερο νούμερο είχαν κατά 26% αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής συγκριτικά μ’ εκείνες που οι παλμοί τους ήταν κάτω από 62, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα. Εάν έχεις σταθερά περισσότερους, άρχισε άσκηση, καθώς οι παλμοί σε ανάπαυση είναι μια μέτρηση του πόσο fit είσαι. Εάν ανησυχείς, συζήτησέ το με το γιατρό σου.

2 οι ώρες που πρέπει να μένεις όρθια
… για να αναπληρώσεις τις ώρες που είσαι καθιστή στη δουλειά. Αρκεί να αντικαταστήσεις 2 ώρες σε καθιστή θέση με ορθοστασία για να βελτιώσεις τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερίνης σου, διαπίστωσαν Αυστραλοί ερευνητές.

800 χιλιόμετρα μπορείς να τρέξεις με τα ίδια αθλητικά παπούτσια
Οπότε, αν τρέχεις 5 χλμ. δύο φορές την εβδομάδα, θα χρειαστείς καινούρια παπούτσια έπειτα από περίπου 18 μήνες, ακόμα κι αν τα παλιά σου φαίνονται σε καλή κατάσταση. Ανεξάρτητα από την απουσία ορατής φθοράς, μελέτες δείχνουν πως η ενίσχυση και η ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών στα παπούτσια running μειώνονται σημαντικά μετά τα 800 χιλιόμετρα χρήσης.

40 φορές πρέπει να μασάς κάθε μπουκιά
Με αυτή τη συνήθεια δε θα αυξάνονται μόνο τα θρεπτικά συστατικά που απορροφάς από τις τροφές σου, αλλά θα καταναλώνεις 12% λιγότερες θερμίδες ανά γεύμα και θα νιώθεις πιο ικανοποιημένη μετά, συγκριτικά με τη μάσηση κάθε μπουκιάς 15 φορές. Η παρατεταμένη μάσηση της τροφής βοηθά να ενισχυθούν τα επίπεδα των δύο ορμονών που παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης, της γρελίνης και της CCK (χολοκυστοκίνη).

8 μερίδες φρούτων και λαχανικών πρέπει να τρως κάθε μέρα
Έρευνα έχει δείξει ότι μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου σε οποιαδήποτε ηλικία έως και κατά
42% ανάλογα με το πόσο πλούσια είναι η διατροφή σου σε φρούτα και λαχανικά αυτή τη στιγμή. Αντί να αυξήσεις τα φρούτα, προτίμησε λαχανικά. Σύμφωνα με έρευνα, κάθε
επιπλέον μερίδα τη μέρα μείωνε τον κίνδυνο θανάτου κατά 16% συγκριτικά με 4% για κάθε φρούτο.

25 λεπτά γρήγορο βάδισμα προσθέτουν 7 χρόνια στη ζωή σου…
… ενώ μετά τα 50 σου χρόνια μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο πρόκλησης μοιραίας καρδιακής προσβολής, λένε Γερμανοί ερευνητές. Και
τα οφέλη για την υγεία είναι άμεσα: Όταν οι επιστήμονες παρακολούθησαν βασικούς δείκτες γήρανσης στο αίμα των συμμετεχόντων στη μελέτη, διαπίστωσαν αλλαγές στο σώμα που βοήθησαν την επιδιόρθωση του DNA μέσα σε μόλις 6 μήνες.

10% το ποσοστό του σωματικού βάρους που πρέπει να χάσεις στην εμμηνόπαυση…
… για να καταπολεμήσεις τις εξάψεις που θα νιώθεις στην
εμμηνόπαυση κατά 63%, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη. Οι ειδικοί λένε πως το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ένα συνδυασμό πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ότι η απώλεια κιλών μειώνει το σωματικό λίπος, το οποίο λειτουργεί ως μόνωση και παρεμβαίνει στα επίπεδα των ορμονών.