Ο πεθερός, το ζώδιό του και ο τρόπος να τον κατακτήσεις!

Συνήθως όταν γνωρίζουμε τους γονείς της /του συντρόφου μας η μεγαλύτερη μας προσπάθεια κατευθύνεται στο να κερδίσουμε την καρδιά της «μαμάς», της αγαπημένης μας πεθεράς.. Αν όμως θέλεις να κερδίσεις κι άλλους «πόντους» στην καρδιά του προσώπου που αγαπάς, σκόπιμο είναι να τα πας καλά και με τον μπαμπά του (της). Γιατί αυτός μπορεί να γίνει ένας ισχυρός σύμμαχός σου, αν με την πεθερά τα βρίσκεις σκούρα. Συμπεριφέρσου λοιπόν ανάλογα με το ζώδιο του για να κερδίσεις την εύνοια του.


ΚΡΙΟΣ

Για να εντυπωσιάσεις τον μπαμπά Κριό, θα πρέπει να έχεις να επιδείξεις μια πρωτιά σε κάποιον τομέα. Θετική πρωτιά. Το «ήμουν ο πρώτος που απολύσανε όταν κάνανε περικοπές στην εταιρία» δεν μετράει. Έχεις κανένα αθλητικό μετάλλιο, καμιά διάκριση σε μαθηματική ολυμπιάδα; Στην ανάγκη ανάφερε ανέμελα το βραβείο ζωγραφικής του νηπιαγωγείου. Η ενασχόληση με ανταγωνιστικά σπορ θα εκτιμηθεί πολύ. Πες πως κάποτε μάθαινες πολεμικές τέχνες. Μην πεις ότι ήταν στα οκτώ σου, που σε έστελναν με το ζόρι οι γονείς σου για καράτε. Χρειάζεται διπλωματία με έναν τέτοιο μπαμπά. Μην του φέρνεις αντίρρηση και θα τα πάτε μια χαρά.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο μπαμπάς Ταύρος είναι από τους πιο προστατευτικούς. Πρέπει λοιπόν να του δείξεις πόσο ασφαλές και καλοζωισμένο θα είναι μαζί σου το βλαστάρι του. Αν είσαι κοπέλα, εκθείασε το ταλέντο σου στη μαγειρική. Αν δεν έχεις, αποσιώπησε αυτή την έλλειψη. Αν είσαι άντρας, δώσε στον μπαμπά να καταλάβει ότι τα στιβαρά σου μπράτσα θα συντηρήσουν άνετα την οικογένεια που θα κάνετε. Βασίλισσα θα την έχεις… Επίσης φρόντισε να κρατάς κάποιες αποστάσεις σεβασμού, γιατί ο Ταύρος τηρεί με ευλάβεια το χάσμα των γενεών. Και μην προσπαθείς να ζεστάνεις την ατμόσφαιρα κάνοντας χιούμορ, γιατί μπορεί εύκολα να …βάλεις φωτιά.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο μπαμπάς Δίδυμος μπορεί να φαίνεται άνετος και cool, αλλά μην ξεγελαστείς. Όση ώρα φλυαρείτε ανέμελα, εκείνος σε «σκανάρει» και βγάζει συμπεράσματα για σένα, μέσα από τα λόγια και τη συμπεριφορά σου. Δεν το κάνει τόσο από ανησυχία, όσο από προσωπική περιέργεια… Αν θέλεις να τον κερδίσεις, δείξε πόσο πνευματώδης είσαι (αλλά ποτέ περισσότερο από εκείνον, εννοείται). Ξεκαρδίσου με τα αστεία του. Αν δεν είσαι σίγουρος, επειδή το χιούμορ των Διδύμων είναι περίεργο μερικές φορές, κοίτα τι κάνουν οι άλλοι που τον ξέρουν καλύτερα. Επίσης να ξέρεις ότι, ακόμα κι αν σε εγκρίνει, η συμπάθειά του θα ανεβοκατεβαίνει σαν καρδιογράφημα.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο μπαμπάς Καρκίνος είναι ο πιο στοργικός του ζωδιακού. Καθώς βάζει πάνω απ’ όλα την ευτυχία του παιδιού του, αν εκείνο σε θέλει, αυτός πάει πάσο. Με την προϋπόθεση όμως να του αποδείξεις πόσο τρυφερός σύντροφος είσαι. Φρόντισε μπροστά του να είσαι όσο το δυνατόν πιο περιποιητικός με το αγόρι ή την κοπέλα σου. Πρόβαλε τη ρομαντική πλευρά σου. Αν είσαι άντρας, πες πόσο σε συγκίνησε το (φριχτό) αρκουδάκι με την καρδούλα που σου χάρισε η κόρη του. Αν είσαι γυναίκα, εκθείασε τα λουλούδια που σου πρόσφερε ο γιος του (σιγά τα ωά, αλλά τέλος πάντων).

ΛΕΩΝ

Ο μπαμπάς Λέων σου εμπιστεύεται τον πιο πολύτιμο θησαυρό του και πρέπει να βεβαιωθεί ότι τον δίνει σε επάξια χέρια. Ξεψάχνισε λοιπόν το γενεαλογικό σου δέντρο. Δεν μπορεί, κάποιος σπουδαίος πρόγονος θα υπάρχει… Σε Βυζάντιο, τίποτα; Κάποια αρχοντική οικογένεια που έχασε την περιουσία της στην Καταστροφή της Σμύρνης ή την Κατοχή; Κάτι θα βρεις. Επιπλέον δείξε στον Λέοντα ότι μπορεί να είσαι καλός σε πολλά, αλλά πουθενά δεν ξεπερνάς εκείνον. Κάνε του κομπλιμέντα με τη σέσουλα. Μην τον αντικρούεις στις συζητήσεις, μην πεις κάτι που μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό και ποτέ, μα ποτέ, μην τον κερδίσεις στο τάβλι.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όταν θα πας να γνωρίσεις τον μπαμπά Παρθένο, καλό θα είναι να έχεις μαζί σου ένα βιογραφικό και τον ιατρικό σου φάκελο. Θα σε περάσει από «κόσκινο», για να βεβαιωθεί πως στέκεσαι στο ύψος του τέλειου συντρόφου που θέλει για το παιδί του. Από την πλευρά σου, φρόντισε να δείξεις ότι είσαι άτομο που πάντα περνά δημιουργικά και εποικοδομητικά τον χρόνο του και δεν του αρέσει το χάζεμα και το καθισιό. Εσύ με τους αργόσχολους στις καφετέριες; Ποτέ! Δείξε του τα χαρίσματά σου αλλά με σεμνότητα. Τίποτα δεν του τη σπάει περισσότερο από τους ανθρώπους που πουλάνε «μούρη».

ΖΥΓΟΣ

Ο τρυφερός και στοργικός μπαμπάς Ζυγός είναι από εκείνους που εύχονται για το παιδί τους μια ήρεμη ευτυχία. Και είναι ο τελευταίος που, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί απόλυτα με την επιλογή του συντρόφου, θα δημιουργήσει προστριβές. Για να κερδίσεις την εκτίμησή του, δείχνε σε κάθε ευκαιρία πόσο αρμονική είναι η σχέση με το βλαστάρι του. Τόνισε πως είστε πραγματικά «δίδυμες ψυχές», ταιριάζετε στα πάντα. Άλλο αν, μεταξύ σας, σκοτώνεστε. Πάντως να ξέρεις ότι, ακόμα κι αν ο μπαμπάς Ζυγός δείξει ευγενικά ότι σε αποδέχεται, θα περάσει καιρός μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα ότι κάνεις για το παιδί του.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του μπαμπά Σκορπιού, δες (ή ξαναδές) τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στον «Γαμπρό της συμφοράς». Θα σε ερευνήσει εξονυχιστικά. Θέλει να νιώθει περήφανος για το παιδί του, οπότε και εσύ πρέπει να αποτελείς μέρος αυτής της αξιοζήλευτης εικόνας. Αλίμονο αν δεν έχεις τα προσόντα που εκτιμά: εξυπνάδα, δυναμισμό, προσήλωση και επιτυχία στους στόχους σου, τέτοια πράγματα…Αλλά μην αποπειραθείς να μπλοφάρεις, θα σε καταλάβει και θα είναι χειρότερα. Για να τα βγάλεις πέρα μαζί του, δείξε του πόσο θαυμάζεις τα επιτεύγματά του, με πρώτο και καλύτερο τον τρόπο που ανέθρεψε το παιδί του.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο μπαμπάς Τοξότης έχει εμπιστοσύνη στην επιλογή του παιδιού του. Αν αυτή η επιλογή είσαι εσύ, κανένα πρόβλημα. Αν τώρα θέλεις κάτι παραπάνω από την ανοχή του, επιδιώκεις τη συμπάθειά του δηλαδή, θα πρέπει να τονίσεις την αγάπη σου στα σπορ και στα ζώα, καθώς και τον ανοιχτόκαρδο χαρακτήρα σου. Δεν του αρέσουν καθόλου οι μαζεμένοι και μουρτζούφληδες άνθρωποι. Επίσης, τόνισε τη φιλομάθειά σου, ακόμα κι αν πρόκειται για σχέδια που πολύ αμφιβάλλεις αν θα πραγματοποιηθούν. Σκοπεύεις να μάθεις κινέζικα, να κάνεις ένα μεταπτυχιακό… Αλλά αφού πρώτα επιστρέψεις από το ταξίδι στην Παταγονία, που είναι το όνειρό σου.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο μπαμπάς Αιγόκερως θέλει για το παιδί του το καλύτερο με τα δικά του κριτήρια. Κατά πάσα πιθανότητα θα σε περάσει από ανάκριση, λες και είσαι σε συνέντευξη για δουλειά. Ελπίζουμε μόνο να έχεις βγάλει προηγουμένως το σκουλαρίκι στη μύτη, στο φρύδι ή, ακόμα χειρότερα, στη γλώσσα. Αν έχεις από φυσικού σου το στιλ του «καλού παιδιού», κάτι μπορεί να καταφέρεις. Να ξέρεις πάντως ότι, ακόμα κι αν σε συμπαθήσει, δεν θα σου το δείξει. Αν καταλήξει ότι κάνεις για… τη δουλειά, δύσκολα θα αλλάξει γνώμη. Δυστυχώς, το ίδιο θα συμβεί και αν σε πάρει με κακό μάτι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν με τους περισσότερους μπαμπάδες χρειάζεται να παραστήσεις το «καλό παιδί», με τον Υδροχόο δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Πρώτα απ’ όλα, εκείνος σέβεται το δικαίωμα επιλογής του παιδιού του, οπότε θα σε δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες. Είναι δεκτικός ακόμα κι εκεί που άλλοι γονείς θα δίσταζαν. Τα τυπικά δεν μετράνε για εκείνον. Μετρά το ελεύθερο πνεύμα. Γι’ αυτό απόδειξέ του ότι το διαθέτεις και απεχθάνεσαι τη συμβατικότητα. Για να σε συμπαθήσει ακόμα περισσότερο, πες του ότι είσαι υπέρμαχος του εθελοντισμού, της οικολογίας, της δωρεάς οργάνων. Θα χρειαστεί όμως να το δείξεις και στην πράξη, όχι μόνο λόγια. Διαφορετικά, έχασες…

ΙΧΘΥΣ

Αν ο μπαμπάς είναι Ιχθύς, δίνει προτεραιότητα σε αυτό που κάνει το παιδί του ευτυχισμένο. Με τα κριτήρια του παιδιού, όχι τα δικά του. Οπότε, αν το παιδί του σε αγαπά, εύκολα θα γίνεις αποδεκτός από εκείνον. Είναι καλοπροαίρετος και θα κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να δει την καλύτερη πλευρά σου. Αν λοιπόν μπορείς να «ρετουσάρεις» λίγο την εικόνα σου, τόσο το καλύτερο. Όσο και να ωραιοποιείς μια πραγματικότητα με τον Ιχθύ, ποτέ δεν είναι αρκετό. Μπορείς να του κάνεις όσες φιλοφρονήσεις αντέχεις. Δείξε του ότι τον εκτιμάς και τον συμπαθείς και θα είστε όλοι ευχαριστημένοι.

govastileto.gr