Hair trends 2021: Δείτε τις νέες τάσεις στα χτενίσματα των μαλλιών

Ας παρακολουθήσουμε τα σημαντικότερα hair trends 2021 όπως ξεχώρισαν στις πασαρέλες. Τα διάσημα μοντέλα εμφανίστηκαν στα catwalks είτε με απλά και εκλεπτυσμένα χτενίσματα είτε με πιο εκκεντρική εμφάνιση παρουσιάζοντας πιο δραματικά looks. Γενικά οι νέες τάσεις των μαλλιών 2021 θα προσφέρουν ποικιλία στα χτενίσματα και θα καλύψουν όλα τα γούστα!

Hair trends 2021

 

# 1. Slicked Hair

τάσεις στα μαλλιά 2021

Η ευελιξία του να μετατρέψεις ένα απλό χτένισμα σε εντυπωσιακό θεωρείται μεγάλο προνόμιο σε αρκετές περιπτώσεις. Για παράδειγμα αυτά τα κομψά sleek μαλλιά έχουν απλά βουρτσιστεί και βραχεί προς τα πίσω. Χάρη στην αφθονία του τζελ μαλλιών και των προιόντων περιποίησης, έχουμε αυτό το μοντελικό απότέλεσμα. Οι Prada, Balmain, παρουσίασαν χτενίσματα με περίσσια γυαλάδα ελαφρώς βρεγμένα και στρωμένα σφιχτά προς τα πίσω.

# 2. Κότσοι

Ένας κότσος είναι ένα γρήγορο χτένισμα που μπορεί να προσθέσει άμεση κομψότητα στο look σας. Με μερικές εξαιρέσεις, οι περισσότερες από τις τάσεις στα χτενίσματα των μαλλιών 2021 δεν ήταν υπερβολικά περίπλοκες και αυτό ισχύει επίσης και για τα διακριτικά σινιόν που είδαμε στα catwalks.

Τα μοντέλα είχαν τα μαλλιά τους καλά “στρωμένα” και στη συνέχεια πιασμένα σε ένα υπέροχο κότσο σινιόν που δεν ήταν ούτε πολύ ψηλός ούτε πολύ χαμηλός. Οι  χαμηλότεροι κότσοι  ήταν εξαιρετικά κομψοί και μας θύμισαν τα μαλλιά μπαλαρίνας.

# 3. Χαμηλή αλογοουρά

Οι αλογοουρές με χαμηλή κλίση πρέπει να είναι το σημαντικότερο hair trend 2021 για τα χτενίσματα του χειμώνα, το τέλειο χτένισμα για μια τόσο συγκρατημένη σεζόν. Οι περισσότεροι σχεδιαστές επέλεξαν αυτό το χτένισμα για να παρουσιάσουν τις κολεξιόν τους όπως, ο Valentino, Saint Laurent, Brandon Maxwell, Hugo Boss και Carolina Herrera. Μαλλιά βουρτσισμένα προς τα  πίσω για πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση και στρωμένα με λίγο τζελ για εξτρα λάμψη επέλεξε ο Givenchy ..

# 4. Χωρίστρα κέντρο και πλάι

Για τις τάσεις στα μαλλιά 2021 η χωρίστρα ήταν μια καθαρή και ομαλή επιλογή στυλ, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εποχές όπου τα μαλλιά εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’70 ήταν κυματιστά και ογκώδη. Τα περισσότερα από τα μοντέλα είχαν χωρίστρα στο κέντρο του κεφαλιού, με κομψά, ισιωμένα μαλλιά, δίνοντας μια ένδειξη στιλπνής γυαλάδας. Υπήρξαν μερικές εξαιρέσεις αλλά ως επί το πλείστον, τα περισσότερα μοντέλα είχαν τα μαλλιά τους χωρίστρα.

Τα βλέμματα ήταν εξίσου στραμμένα και στα μαλλιά που έχουν χωριστεί στο πλάι, βουρτσισμένα πίσω από τα αυτιά φαίνονται καθαρά και λαμπερά. Βαθιά πλάγια χωρίστρα επέλεξαν Jil Sander και J.W. Άντερσον με ακόμη πιο γυαλιστερές υφές. Σε γενικές γραμμές ο συνδυασμός χωρίστρας και χαμηλών αλογοουρών ήταν αρκετά συνηθισμένος.

# 5. Λεπτές πλεξούδες

Όσο αφορά τις πλεξούδες τα φετινά hair trends 2021 δεν ήταν τόσο δημιουργικά όσο είχαμε εντοπίσει τα προηγούμενα χρόνια. Εντοπίσαμε αλογοουρά με ψηλή πλεξούδα του Jason Wu που ήταν η απλούστερη και πιο κομψή εμφάνιση, μικρές πλεξούδες στον Max Mara, καθώς και πλεξούδες που χρησιμοποιήθηκαν ως διακοσμητικές στα messy χτενίσματα του οίκου Rocha.

# 6. Μισά πιασμένα

Αγαπάμε τα μισά πιασμένα μαλλιά γιατί γεφυρώνουν την απόσταση μευαξύ πιασμένων και μη χτενισμάτων. Είναι παιχνιδιάρικα, άνετα, εύκολα στην επίτευξη, με εγγενή θηλυκότητα που μετατρέπει κάθε εμφάνιση σε θηλυκή.

# 7. Ακατάστατα χτενίσματα

τάσεις στα μαλλιά 2021

Τα ακατάστατα χτενίσματα ή αλλιώς messy hairs μπορεί να έχουν κυριαρχήσει αλλά ίσως είναι επειδή πίσω τους κρύβεται μια πραγματικότητα, ότι οι γυναίκες δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα μαλλιά τους όσο θέλουν.

Τα μαλλιά αφέθηκαν στο φυσικό τους σχήμα με φυσική υφή και κυματισμό καθώς και λίγο φριζάρισμα. Ευτυχώς δεν έμοιαζαν σαν μόλις να σηκώθηκες από τον ύπνο αλλά περισσότερο σαν να ήταν βουρτσισμένα πριν λίγες ώρες .

# 8. Vintage χτενίσματα

Τα vintage χτενίσματα ήταν εξαιρετικά ξεχωριστά. Οι κομμωτές εμπνεύστηκαν από το παρελθόν και επέλεξαν ρετρό εμφάνιση με μπούκλες. Η κύρια έμπνευση για τα μαλλιά ήταν η δεκαετία του ’40 με εξαιρετικά ομαλά κύματα μεσαίου μήκους που προσδίδουν γοητεία. Επίσης πολλοί στυλίστες επέλεξαν και χτενίσματα από τη δεκαετία του ’20 με πιο σφιχτές μπούκλες για έντονο ταπεραμέντο..

 

1 Comment

Comments are closed