Ντιπ Γουακαμόλε

Το Γουακαμόλε είναι ένα ντιπ Μεξικάνικης προέλευσης, έχει πλούσια γεύση και το κύριο συστατικό του είναι το αβοκάντο. Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό με κράκερς, νάτσος, αλείψτε το πάνω σε μία ψημένη τορτίγια και θα ξετρελαθείτε με τη γεύση του ή ακόμα και με μπαστουνάκια αγγουριού- καρότου για να συνοδεύσετε το ποτό ή το κρασί.

Υλικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμό από 2 λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένος
  • Μερικές νιφάδες μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Το βάζουμε στο μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία πλούσια αλοιφή.