Ακόμα μόνη; Τα 5 σημάδια ότι μάλλον… παραείσαι επιλεκτική

Ναι είσαι μόνη, ναι θέλεις να το αλλάξει όλο αυτό αλλά όχι δεν ξέρεις τον τρόπο. Φίλη μου, σε περίπτωση που έχεις να βγεις ραντεβού προ αμνημονεύτου και δε θυμάσαι καν πώς είναι να φλερτάρεις με έναν άντρα, μάλλον ήρθε η ώρα να προβληματιστείς. Μήπως, λέω μήπως είσαι κάπως επιλεκτική; Μήπως σου δίνουν άλογο και το κοιτάς στα δόντια; Μήπως έχεις λίγο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου; Σε περίπτωση λοιπόν που υποψιάζεσαι κάτι τέτοιο, δες τα σημάδια παρακάτω και… ηρέμησε!

Σημάδι πρώτο:

Γνωρίζεις αγόρι, συμπαθές και γλυκό. Εκείνος, σε αντίθεση με το ρεύμα της εποχής, που θέλει τον άντρα να μη ζητάει ένα ρημαδοραντεβού, κάνει το πρώτο βήμα και σε πλησιάζει. Και παρόλο που ο χριστιανός δεν έχει κάτι στραβό, εσένα κάτι δε σου κολλάει. Αν μπορείς αυτό το κάτι να το εντοπίσεις, τότε πάμε καλά. Αν όχι, υπάρχει απλά η πιθανότητα να τρώγεσαι με τα ρούχα σου.

Σημάδι δεύτερο:

Κάνεις λίστα-πόσο ‘90s όλο αυτό καλή μου- και την ακολουθείς με… εκνευριστική ευλάβεια. Αν κάτι δεν συμπίπτει, τότε το αφήνεις γιατί δεν μπορείς να αναλώνεσαι και σε μετριότητες. Βέβαια η λίστα σου περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 χαρακτηριστικά, και από ένα σημείο και μετά είναι έντονη η πεποίθηση ότι περιγράφεις star του Hollywood. Με λίγα λόγια, όμορφο, έξυπνο, γυμνασμένο, γλυκό, με καλή δουλειά, λεφτά, ταξίδια και φυσικά σκοπό το γάμο, θα βρει η Gigi Hadid γιατί είναι η Gigi Hadid. Όχι ότι εσύ δεν αξίζεις όλα αυτά, αλλά σε περίπτωση που στα αντίστοιχα, δεν καλύπτεις ούτε τα μισά, τότε τι συζητάμε; Θα πρέπει απλά να είσαι υπερτυχερή. Και γίνεται να τα αφήνεις όλα στην τύχη;

Σημάδι τρίτο:

Καλή η λεπτομέρεια, γιατί κάνει τη διαφορά, αλλά ας μην κολλάμε και σ’ αυτή. Δηλαδή αν είναι σε όλα άψογος και έχει απλά κενό ανάμεσα στα δόντια-ναι το έχω ακούσει αυτό-ή δεν αντέχεις το γεγονός ότι δε φοράει κολώνια, ή εσύ θέλεις μπουζούκια και εκείνος μπύρα σε μπαράκι που παίζει ροκ, όλα αυτά, δεν είναι λόγοι για να τον απορρίψεις, ή τουλάχιστον δεν είναι λόγοι για να μη βγεις μαζί του έστω ένα ραντεβού.

Σημάδι τέταρτο:

Οι φίλοι σου πλέον δε σου γνωρίζουν κανένα. Γιατί άραγε; Γιατί προφανώς δε θέλουν να σπρώξουν στο λάκκο με τα φίδια έναν άνθρωπο που συμπαθούν. Και τελοσπάντων, εφόσον ξέρουν ότι ακόμα και σε ένα παιδί που είναι μια χαρά, θα βρεις 15 ψεγάδια, δε βρίσκουν το λόγο να μπουν στη διαδικασία.

Σημάδι πέμπτο:

Για να καταλάβεις ποια είναι η κατάσταση, εσύ περιμένεις να πάθεις ντουβρουτζά, να πέσεις ανάσκελα από έρωτα και να ζωγραφίζεις καρδούλες στα τζάμια των αυτοκινήτων. Αυτά συμβαίνουν σπάνια και μάλλον όχι αφού περάσεις τα 18. Με λίγα λόγια, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην τα νιώσεις όλα αυτά, διότι πολύ απλά, όσο μεγαλώνεις, απομυθοποιείς κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ένα από αυτά, είναι και ο ενθουσιασμός στον έρωτα. Δώσε βάση στο να ταιριάζετε και να περνάτε καλά. Και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Και μην ξεχνάς… Δεν έχουν πάντα σημασία οι λεπτομέρειες.