Οδηγός για τέλειο ξανθό!

Ανανεωμένο άρθρο από τις 13/2/2017
Φτιάξαμε τον Οδηγό για τέλεια ξανθα μαλλια! για να βάψεις τα μαλλιά σου Ξανθά μόνη σου στο σπίτι, βήμα βήμα! πόσο δύσκολο είναι αποκτήσει κάποιος ξανθά μαλλιά χωρίς να καταστρέψει την υγεία τους; Τα μεγαλύτερα λάθη γίνονται όταν επιχειρούμε να τα κάνουμε μόνες μας στο σπίτι χωρίς απαραίτητες γνώσεις.

Σίγουρα, όταν μιλάμε για ξανθά μαλλιά, δε μιλάμε για μια εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, επειδή καταλαβαίνω και βλέπω πολύ ενδιαφέρον για αυτό το θέμα θα αναφέρουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να έχουμε όμορφα και υγιή ξανθά μαλλιά, μόνες μας στο σπίτι.

οδηγός για τελειο ξανθο
Αν δεν είστε είδη ξανθιά και θέλετε να αποκτήσετε αυτό το χρώμα (μιλάμε για αρκετά ανοιχτά μαλλιά) πρέπει τουλάχιστον, η μεγάλη αυτή αλλαγή, να γίνει την πρώτη φορά στο κομμωτήριο. Αν είστε αρκετά μελαχρινή, καλό είναι τα μαλλιά να ανοίξουν με ανταύγειες σταδιακά με 2-3 επισκέψεις στο κομμωτήριο, διαφορετικά μεγάλο μέρος τους θα είναι κατεστραμμένο.

Τώρα, αν είστε είδη ξανθιά και θέλετε να βάψετε μόνες σας τη ρίζα στο σπίτι, εδώ είναι ο Οδηγός για τέλειο ξανθό!

Καταρχήν να γνωρίζετε ότι αν το φυσικό σας χρώμα δεν ανήκει στα ανοιχτά ξανθά (7-10) – πράγμα σπάνιο- δηλαδή είναι  2-7, σίγουρα θα χρειαστεί να το αποχρωματίσετε πριν το βάψετε = ΝΤΕΚΑΠΑΖ. Προσοχή, ο αποχρωματισμός γίνεται μόνο στο φυσικό μαλλί, δηλαδή στη ρίζα και όχι στο είδη ξανθό.

ρεφλε σε ξανθα μαλλια

Οδηγός εργασιών ανάλογα με το αν έχετε φυσικά ξανθά ή καστανά μαλλιά:

 1. Φυσικά ξανθά μαλλιά: περνάτε ξανθιστική βαφή και σε κάποιες περιπτώσεις ρεφλέ (το αναλύουμε παρακάτω)
 2. Φυσικά καστανά ανοιχτά και σκούρα μαλλιά: ντεκαπάζ και ρεφλέ

1. Οι Ξανθιστικές Βαφές

Οι ξανθιστικές βαφές είναι ειδικές βαφές κομμωτηρίου. Συνήθως οι αριθμοί που αναγράφονται πάνω στις περισσότερες ξανθιστικές είναι 11 ή 12. Τώρα, επειδή σίγουρα δε θέλετε τα μαλλιά σας να κιτρινίζουν επιλέξτε ξανθιστικές που έχουν μέσα σαντρέ ή ιριζέ αποχρώσεις. Το σαντρέ σε μία βαφή συμβολίζεται με τον αριθμό ένα (1) μετά το κόμμα (,) ή μετά από μία κάθετο (/). πχ 12,1 ή 12/1 είναι μία ξανθιστική βαφή που περιέχει σαντρέ. Αν η βαφή έχει τη μορφή 12,11 ή 12/11 έχει πιο ενισχυμένο σαντρέ. Ενώ μια ξανθιστική βαφή που περιέχει ιριζέ συμβολίζεται 12,22 ή 12/22.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ξανθιστικές αναμιγνύονται με 40ο οξυζενέ για ξάνοιγμα 4-5 τόνους. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης και δώστε προσοχή στις αναλογίες ανάμιξης της βαφής με οξυζενέ. Περνάτε το μίγμα μόνο στις νέες ρίζες και όχι στα ήδη ξανθά μαλλιά.

Αν λούσετε τα μαλλιά σας και είστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα δε χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Αν όμως η απόχρωση δε σας ικανοποιεί αρκετά και θέλετε να ενισχύσετε την σαντρέ απόχρωση θα κάνετε ένα ρεφλέ όπως αναλύσετε παρακάτω με βαφή και οξυζενέ ή θα δοκιμάσετε τα toners που είναι τα αγαπημένα των κομμωτών τα τελευταία χρόνια.

%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%b1-womanoclokc

2. Το Ντεκαπάζ

Το ντεκαπάζ είναι ένα ισχυρό προϊόν αποχρωματισμού των μαλλιών. Είναι επικίνδυνο για την υγεία τους αν δε χρησιμοποιηθεί με προσοχή και κανόνες. Σίγουρα το γνωρίζετε αυτό! Αν ανήκετε στην κατηγορία με σκούρα μαλλιά αλλά θέλετε να είστε ξανθιά, δυστυχώς δε γίνεται να αποφύγετε αυτή την ταλαιπωρία. Οπότε, εφοδιαστείτε με ντεκαπάζ και οξυζενέ και διαβάστε καλά αυτό το άρθρο. Το οξυζενέ να είναι 25 ή 30ο ή 35ο ή 40ο βαθμών ανάλογα με το πόσο σκούρα είναι τα φυσικά σας μαλλιά (25ο οξυζενέ = ίσες ποσότητες 20ο και 30ο), όχι παραπάνω, για να προφυλάξουμε την ποιότητα των μαλλιών σας.

 1. Φτιάχνετε το μείγμα (χρησιμοποιώντας προϊόντα κατά του κίτρινου και προσθέστε primers για ξανθά μαλλιά) και το περνάτε ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ, όχι στα είδη ξανοιγμένα μαλλιά. Όσο πιο πηχτό είναι το μείγμα τόσο πιο ισχυρό. Προτιμήστε μία μέτρια κατάσταση, να έχει μία  υφή όπως το μείγμα της βαφής.
 2. Περάστε όλες τις ρίζες 1-2 χιλιοστά μακρυά από το δέρμα. Μην ανησυχείτε, θα ξανοίξουν και αυτά τα σημεία, απλά αποφεύγεται η μεγάλη ποσότητα και η επαφή στο δέρμα.
 3. Ξεκινήστε από το πίσω μέρος που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανοίξουν και τελειώστε με τα μπροστινά.
 4. Αφήστε το να δράσει για 20-45 λεπτά ανάλογα με το φυσικό σας χρώμα και την ποιότητα των μαλλιών. Ποτέ περισσότερο! Να αποκτήσουν ένα χρώμα όχι άσπρο αλλά κίτρινο ή κίτρινο πορτοκαλί πολύ ανοιχτό. Αν τα μαλλιά σας έχουν γίνει κίτρινο-άσπρο στα 20 λεπτά μην περιμένετε να περάσουν 30 γιατί τότε θα χαλάσει η ποιότητά τους.
 5. Λούζετε τα μαλλιά σας μία φορά με σαμπουάν καλά και χλιαρό νερό, αλλά χωρίς τρίψιμο στο δέρμα και βάζετε λίγη μαλακτική. Ξεβγάλτε σχολαστικά.
 6. Μετά το ντεκαπάζ πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε βαφή σε ρεφλέ ή να επιλέξετε τα toners που θα διαβάσετε προσεχτικά σε αυτό το άρθρο.

Αν δε θέλετε συνέχεια να βάφετε τα μαλλιά σας και να μην ανησυχείτε που βγήκε η ρίζα, όπως στην περίπτωση της βαφής, τότε ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε ανταύγειες ή μπαλαγιάζ (όπως οι νέες τεχνικές ombre, sombre κτλ) κάθε 2-3 μήνες  στο κομμωτήριο και εσείς να ασχοληθείτε στο σπίτι με τη συντήρηση του χρώματος (διάβασε παρακάτω)

*Στα μίγματα προσθέστε ειδικές προστατευτικές λοσιόν (ζητήστε τα στα είδη κομμωτηρίου) ή μία δόση μαλακτική κρέμα.

%cf%81%ce%b5%cf%86%ce%bb%ce%b5

Τι είναι το Ρεφλέ

Το ρεφλέ είναι μια εργασία που γίνεται στα κομμωτήρια μετά από εργασίες βαφής ή αποχρωματισμού ή ανταύγειες  για να διορθωθούν ανεπιθύμητες αποχρώσεις ή να ενισχυθούν οι επιθυμητές.
Στα κομμωτήρια το ρεφλέ γίνεται στον λουτήρα σε βρεγμένα μαλλιά και ταμποναρισμένα με μία πετσέτα

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο ρεφλέ είναι:

 • Βαφή
 • Οξυζενέ
 • 1 δόση σαμπουάν – σε ορισμένες περιπτώσεις που απαιτούν γρήγορη εφαρμογή, για καλύτερη αφροποίηση και κατανομή – ή μια δόση μαλακτικής

Τι κίνδυνος υπάρχει αν το εφαρμόσετε μόνες σας στο σπίτι.

Αν εφαρμόσετε το ρεφλέ σε βρεγμένα μαλλιά για περισσότερο από 10 λεπτά μπορεί το χρώμα να “αρπάξει”. Σίγουρα έχετε ακούσει αυτή την έκφραση! Όταν βλέπετε μαλλιά που πρασινίζουν ή γκριζάρουν αρκετά σημαίνει ότι το ρεφλέ άρπαξε! Τώρα πια δεν μας απασχολεί και αρκετά αν αρπάξει το χρώμα γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου τα γκρι μαλλιά και οι γύρω αποχρώσεις του έχουν την τιμητική τους στη μόδα.

Πως γίνεται το ρεφλε

Βήμα 1. Αναμιγνύετε βαφή (πχ9,1 ή 9,12) με 20ο οξυζενέ ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης της βαφής και λίγο σαμπουάν ή μαλλακτική. (εδώ μπορείτε να προσθέσετε 10 σταγόνες color corrector)
Βήμα 2. Περάστε με το μίγμα τα σημεία της ρίζας που περάσατε πριν με ντεκαπάζ.
Βήμα 3. Αφήνετε περίπου 5-20 λεπτά. Αν σε αυτό το χρόνο παρατηρήσετε το χρώμα να σκουραίνει πολύ ή να παίρνει απόχρωση προς το πράσινο ή γκρι, ξεβγάλτε αμέσως τα μαλλιά σας. 
Βήμα 4. Ρίξτε στα μαλλιά λίγο νερό (να βραχούν χωρίς να ξεβγάλετε τη βαφή) και κάντε μασάζ με τη βαφή από τις ρίζες ως τις άκρες. Προσθέστε και όση ποσότητα έχει μείνει στο μπολ, ώστε να περαστούν όλα τα μαλλιά μέχρι τις άκρες τους. Κάνετε ελαφρύ μασάζ 2-3 λεπτά.
Βήμα 5. Ξεβγάλτε σχολαστικά και συνεχίστε με το λούσιμο.

Χρώματα βαφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το ρεφλέ:

 • 9,1 – σαντρέ ή 10,1
 • 9,8 – πέρλα
 • 9,13 – μπεζ
 • 9,12 – σαντρε ιριζέ
 • 9,22 – ιριζέ (συνιστάται μόνο για πολύ ανοιχτό ξανθό)
 • βαφή μοβ ειδική για εξουδετέρωση των κίτρινων αποχρώσεων
 • Βαφή + ενισχυτικό αντικίτρινο μίξτον –δείτε εδώ τον οδηγό

ή συνεχίστε με toners όπως σε αυτό το άρθρο

Γενικά υπάρχουν πολλά που μπορούμε να προτείνουμε και χρώματα και εργασίες απλά αυτά που αναφέρουμε, θεωρούμε ότι σας είναι πιο οικεία.

Συντήρηση:

Μετά από μερικά λουσίματα τα ξανθά μαλλιά χρειάζονται
συντήρηση (Ενίσχυση της απόχρωσης σαντρέ) Υπάρχουν 2 τρόποι:

popup_img_majirel-al

 • Aγοράζετε τα ειδικά σαμπουάν κομμωτηρίου για ξανθά μαλλιά που λειτουργούν ως εξουδετερωτικά ή ενισχυτικά στις αποχρώσεις πχ silver κτλ. (Χρησιμοποιείστε το ανά 7 ημέρες)
 • Μέσα στη μάσκα των μαλλιών σας προσθέστε μίγμα της βαφής 9,1 με λίγο οξυζενέ 20ο βαθμών (ανά 15 ημέρες).

Σημαντικές σημειώσεις και προφυλάξεις:

 • Ακολουθήστε τα βήματα και τους χρόνους κατά γράμμα, αν θέλετε σωστά αποτελέσματα, διαφορετικά θα καταστρέψετε την υγεία των μαλλιών σας
 • Να φοράτε πάντα γάντια.
 • Να χρησιμοποιήστε μόνο πλαστικά εργαλεία (μπολ, πινέλο), ΠΟΤΕ μεταλλικά και κατά την εργασία να βγάζετε τα δαχτυλίδια, γυαλιά, κολιέ κτλ.
 • Κάντε τεστ αλλεργίας βαφής και ντεκαπάζ πριν τα χρησιμοποιήσετε. Αναγράφεται πως, στις οδηγίες χρήσης των προϊόντων.
 • Να θυμάστε ότι ένα ξανθό για να φαίνεται φυσικό μπορεί να έχει διαφορά μέχρι 3 τόνους από το φυσικό σας χρώμα. Αν δεν είστε σίγουρη οτι σας πάει το ξανθό μη μπείτε σε αυτή τη διαδικασία. (δείτε εδώ πως να επιλέξετε το ξανθό για εσάς)
 • Μην κάνετε τέτοιες εργασίες αν δεν έχετε γνώση του προϊόντος. Μπορείτε να κάνετε όλη την παραπάνω διαδικασία δοκιμαστικά σε ένα σημείο στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να δείτε τα αποτελέσματα, να καταγράψετε τους χρόνους παραμονής των προϊόντων και αν είστε ικανοποιημένη τότε το εφαρμόζετε σε όλο το κεφάλι.
 • Μην κάνετε τέτοιες εργασίες αν πρόσφατα έχετε κάνει περμανάντ ή χέννα στα μαλλιά σας.
 • Τα μαλλιά πριν την εφαρμογή να είναι άλουστα για να προστατεύονται από το φυσικό τους λίπος και να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.
 • Μετά από κάθε λούσιμο χρησιμοποιείστε μάσκα για βαμμένα μαλλιά που κλειδώνει το χρώμα.
 • Για επιτυχημένα αποτελέσματα εμπιστευτείτε τον κομμωτή σας γιατί είναι πολλές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο στους χρόνους και τα προϊόντα πχ η ποιότητα των μαλλιών, το φυσικό τους χρώμα, το επιθυμητό αποτέλεσμα κτλ
 • Η φροντίδα των μαλλιών είναι πολύ σημαντική για την υγεία τους, μάσκες, θεραπείες, αντηλιακά, καλά σαμπουάν και κοντίσιονερ κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να ρωτήσετε οτιδήποτε
Καλή επιτυχία και ελπίζω το άρθρο να σας είναι χρήσιμο

Οδηγός για τέλειο Ίσιωμα

Οδηγός για Τέλεια Φιλαριστά Μαλλιά!

260 Comments
 1. kalispera sas egw exw fusika kastana malia alla twra einai bamena ksan8a to problima mou einai oti exei bgei i riza pou ok 8a thn bapsw alla meta thn riza exw entono portokali t exw bapsei etsi opws akribws lete k efyge i entoni portokalila p eixe anamesa sto mali kai sthn riza alla etsi opws efyge i riza to portokali san na emeine telos pantwn na min polilogw twra einai na ta ksana bapsw pisteyete oti 8a fygei to portokali ligo perisotero ayth thn fora ha ginei eniaio ksan8o opws to ipolipo mali mou
  ?

 2. Καλησπέρα…ή Κομμωτρια μου έκανε ανταύγειες ξανθές σαντρε κ μέλι ξανθό (με βαφη οι δευτερες)οι οποίες βγήκαν πορτοκαλί χρυσό και είναι μια αηδια.εγω ηθελα οι δεύτερες οι μέλι δηλαδή να είναι καστανοξανθες όπως το φυσικό μου κ να εχει ία ωραία διχρωμία από καστανιές ανοιχτές κ ξανθές όπως τα είχα πάντα..τι με συμβουλευτείτε να κάνω???

 3. ευχαριστω για τη συμβουλη σου! ρωτησα μια φιλη πρωοθητρια, η οποια μου ειπε να χρησιμοποιησω το efassor της loreal για να ανοιξω τις ακρες μου που δεν ανοιγαν. δεν χρησιμοποιησα οξυζενε αλλα νερο με την σκονη κ πετυχε!

 4. Καλησπερα!βαψαμε τα μαλλια με 7.40 και 7.64 της lovern και βγηκε εντονο κοκκινο.για να τα γυρισουμε σε χαλκινο πως γινεται;αν κανουμε ρεφλε ντορε θα πετυχει;

 5. Καλησπέρα! Μην τα ταλαιπωρήσεις άλλο τα μαλλάκια σου. Ότι και να κάνεις, από τη στιγμή που από κάτω έχεις διαφορετικά χρώματα, το αποτέλεσμα θα είναι ανομοιόμορφο, ότι χρώμα και να βάλεις. Θα πρέπει πρώτα να γίνουν όλα ένα χρώμα, είτε σκουραίνοντας, είτε ξεβάφοντας με ντεκαπάζ. Καλύτερα να πας σε κομμωτήριο και μετά να τα συντηρείς μονή σου.

 6. Καλησπέρα! Κοίτα, το χρησιμοποιούσα και εγώ κάποια στιγμή, δεν ήταν άσχημο και δεν έβγαινε πολύ μοβ. Μπορείς να το αλλάξεις σταδιακά βάζοντας μικρή ποσότητα στο χρώμα που χρησιμοποιείς, διότι σε πολύ ανοιχτά μαλλιά πιάνει περισσότερο.Τα δικά μου ήταν χρυσά οπότε δεν είχε μεγάλη διαφορά.

 7. Καλησπέρα και σε σένα! Οι βαφές που χρησιμοποιεί είναι ήδη πολύ ισχυρές. Αν παρόλα αυτά εξακολουθούν και πορτοκαλίζουν οι λόγοι είναι δύο. Ή η βάση σου ανοίγει δύσκολα ή η εταιρία βαφής που χρησιμοποιεί είναι χαμηλών απαιτήσεων. Ζήτησε της να αλλάξει εταιρία για να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο και ξαναμιλάμε.

 8. Καλησπέρα! Για αρχή άλλαξε νούμερο στο οξυζενέ.Δεν τα βοηθάς να ανοίξουν περισσότερο, βάλε 30άρι.Η βαφή σου έχει σαντρέ απο ότι βλέπω, οπότε πιστευω να φτιάξει.

 9. Καλησπέρα! Το χρωμοσαμπουάν δεν τα ανοίγει, μόνο τα σκουραίνει. Επειδή δεν ξέρω ακριβώς το χρώμα που έχεις τώρα, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Επίσης τα βαμμένα μαλλιά ανοίγουν πιο δύσκολα από ότι τα φυσικά και υπάρχει κίνδυνος για δυσχρωμίες. Πολλές δεν το γνωρίζουν αυτό, με αποτέλεσμα να έχουν διαφορετικά χρώματα στα μαλλιά τους. Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή. Θα σου έλεγα να κάνεις την αλλαγή στο κομμωτήριο. Αν δεν έχεις κάποιο υπόψιν, μπορώ να σου προτείνω.

 10. Καλησπέρα! Να πάρεις μια βαφή που να έχει σαντρέ, για να εξουδετερώσει το πορτοκαλί. Στο άρθρο αναφέρω πώς αναγράφονται οι κωδικοί που έχουν μέσα σαντρέ.

 11. Καλύτερα να τα ανοίξεις σταδιάκα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγουν πορτοκαλί. Επίσης μπορείς να κάνεις και ανταύγειες. θα βοηθήσει στο να ανοίξουν όλα ομοιόμορφα.

 12. Επειδή οι άκρες σου είναι εντελώς ξεβαμμένες, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν. θα πρότεινα ombre ανταύγειες στις άκρες να σπάσει το πολύ άσπρο. Με 9 βάση και 25άρι οξυζενέ.

 13. Η κομμώτρια βάζει 12.81 με 0-11 κ 40ο αλλά πορτοκαλίζει. Είμαι καστανη ανοικτή μάλλον. Τι να κάνω?

 14. καλησπερα! εχω καστανο σκουρο μαλλι κ θελω να το κανω μελι. αναμειγνυω το 9.1 ξανθο περλε κ το 7,6 ξανθο μελι της syoss ανοιγει αρκετα η ριζα,αλλα πορτοκαλιζει λιγο.. επισης οι ακρες μου ειχαν αρκετες βαφες καστανο οποτε δεν ανοιγουν οπως η ριζα.. τι μπορω να κανω? τι μου προτεινεις?

 15. γεια σας!εδω και πολλα χρονια βαφω τα μαλλια μου με 12.0 κoleston και 30 οξυζενε.επειδη ομως βαρεθηκα αυτο το χρυσαφι θα ηθελα να τα ασπρισω λιγο ομως και η κομμωτρια προτεινε το 12.89.ειναι καλη επιλογη?ακουσα κατι για μοβ και φοβηθηκα λιγο..επιπροσθετως το φυσικο μου ειναι καστανοξανθο..
  ευχαριστω εκ των προτερων

 16. kalhspera sas! exv vapsei ta mallia mou me 9.11 me 20 oksuzene alla mou portokalizoun. d 8elv n kanw ntekapaz.. k eidika monh mou. uparxei kapoios tropos na fugei auto to anepiuymhto portokali? oi hmimonimes vafes direstion silver kanoun douleia sth periptwsh mou? an ta vapsw kapoia apoxrwsh tou 8 ‘h tou 9 vtore ‘h mpez 8 mou vgei teleiws portokali?

 17. καλησπερα κανω ανταυγιες ξανθες και θελω να μου βγουν πλατινε και οση ωρα και να τις αφισω μου βγενουν κιτρινες τι μπορω να κανω να μου ανοιξουν προς ασπρο? υπαρχει ξανθιστικο σαμπουαν?

 18. kalhspera ,exw vammena mallia kastano anoixto kai 8a h8ela na ta kanw se fusiko ksantho..fovame na xreisimopoiohsw vafh..Mhpws to xrwmosampouan mporeina anoiksei ta mallia ? an nai ti xrwma na parw? kai an den ginetai me xrwmosampouan ti vafh mou proteinetai gia ena fusiko ksantho xwris na kitrinizei ? euxaristw ek twn protairwn..

 19. Καλησπέρα! Θέλω να κάνω τα μαλλιά μου ξανθά αλλα όλο σαν να πορτοκαλίζουν.Το φυσικό μου χρώμα ήταν καστανό. Πήγα στο κομμωτήριο έκανα ντεκαπάζ τη ρίζα και φεύγοντας απο το κομμωτήριο το τελικό μου χρώμα ήταν ξανθό μελί (πάλι σαν να πορτοκάλιζε). Έπειτα πήρα τη βαφή της excellance το 10άρι και τα έβαψα μόνη μου. Το χρώμα βγήκε κάπως καστανόξανθο (αλλά και πάλι το βλέπω στο φως σαν να πορτοκαλίζει). Λέω να τα ξαναβάψω με το 10άρι σε κανα μήνα. Θα πετύχει? Ή πρέπει να κάνω κάποια άλλη μείξη?

 20. Καλησπερα!Θα ηθελα την βοηθεια σας.Βαφω τα μαλλια μου ξανθα εδω και πολλα χρονια.Το φυσικο μου χρωμα ειναι σκουρο καστανο.Καθε μηνα λοιπον τα περναω με ντεκαπαζ στην ριζα και 30 οξυζενε.Μετα κανω ρεφλε με 7.13 αλλα περνουν μια χρυση αποχρωση και οχι μπεζ που θελω.Με το 8.13 τα ιδια απλα ειναι πιο ανοιχτο ξανθο και δεν μου αρεσει για χειμωνα.Τι μπορω να κανω για σπασω αυτη την χρυση αποχρωση;

 21. Καλησπερα συγχαρητηρια για το blog σας.εχω βαμενα σκουρο ξανθο σαντρ 7 χρωματικο υψος μαλλια εαν περασω ξανθιστικη βαφη 11,1 θα ανοιξουν εστω 1τονο γιατι δεν θελω νακανω ντεκαπαζ.ευχαριστω

 22. ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΚΡΕΣ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕΦΛΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΑΛΩ 9,1 ΘΑ ΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΜΟΥ! ΠΟΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΑΛΩ???

 23. βαφω τα μαλλια μου με 12,1 wella και 40 οξυζ. τα τελευταια χρονια, ομως οι ακρες εχουν ασπρισει αρκετα. αν κανω ρεφλε στις ακρες με 9,13 θα γινει λιγο πιο γλυκο ή θα πρεπει να βαλω 9,31?

 24. Καλημερα και απο μενα! Ισχυει οτι οταν κανουμε ρεφλε δεν χρησιμοποιουμε την ιδια βαφη που βαζουμε οταν τα βαφουμε αλλα αλλο προιον; Γνωριζεις καποιο καλο να μου προτεινεις; Ειμαι ξανθια και στις ριζες κιτρινο-πορτοκαλιζουν μετα απο μερικα λουσιματα. Ευχαριστω εκ των προτερων, Δημητρα.

 25. Γειά σας …πριν λίγους μήνες έγινα ξανθιά σε κομμωτήριο με αρκετή ταλαιπωρία και ντεκαπαζ και ανταύγειες’το αποτελέσματα?τα περισσότερα μαλλιά μου να είναι στο 10.1 εκτός από τις τοφες που δεν μου άνοιξαν με ντεκαπαζ και έχουν χρυσοχαλκινη απόχρωση με ενοχλεί αλλά οκ-αποφάσισα να βαψω τη ρίζα μόνη μου με 10.81 lorvenn δυστυχώς με πορτοκαλί ρίζα-τι να κάνω?ένα 12.81 θα βοηθούσε?η να παω να μου κάνουν πάλι αποχρωματισμό..?το φυσικό μου μαλλί στην ρίζα θα ανοίξει?και αν ναι με το πορτοκαλί τι να κάνω?να δοκιμάσω το λεμόνι που λέτε?εχω χαλάσει αρκετά λεφτά στο κομμωτήριο και δεν θέλω να δώσω άλλα γιατί κάθε φορά άλλα μου έλεγαν και τελικά άλλα μου έβγαζαν μετά

 26. Καλησπέρα! Η γνώμη μου είναι να πας σε κομμωτήριο. Επειδή τα μαλλιά σου είναι εντελώς ξεβαμμένα δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν.Υπάρχει πιθανότητα να γκριζάρουν ή και να πρασινίσουν.Επίσης μπορεί να χρειαστούν ρεφλέ. Αλλά ακόμα και αν γίνουν όπως τα θες, θα ανοίξουν γρήγορα λόγω του άσπρου χρώματος. Στο κομμωτήριο έχουν ειδικά σταθεροποιητικά για να καθυστερούν την επόμενη βαφή, ώστε να μην επιβαρύνουν τα μαλλιά.

 27. Καλησπέρα! το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι ανταύγειες ασπριδερές μόνο στη ρίζα, για να δέσει με το υπόλοιπο. Μου έχει συμβεί και εμένα και πίστεψε με είναι η μόνη λύση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν τα μαλλιά σου.Πρόσοχη! οι ανταύγειες να είναι τρία δάχτυλα, όσο και η ρίζα σου.Περιμένω εντυπώσεις, αν τελικά το κάνεις.

 28. Καλησπερα και συγχαρητηρια για το blog! Θα ηθελα να μου λυσεις μια απορια που εχω! Τα τελευταια χρονια βαφω τα μαλλια μου ξανθα με 12.81 κολεστον περφεκτ και 40 οξυζενε, το μηκος κ οι ακρες ειναι πολυ ανοιχτο ξανθο (σχδον ασπρο) κ στην ριζα καθως κ σχεδον 5εκ. πιο κατω ειναι ξανθο μελι. Το ερωτημα μου ειναι αν μπορω μονη να σκουρινω 1-2 τονους το μηκος για να πλησιασει με τα υπολοιπα . Θα πετυχει αν χρησιμοποιησω μια ιδια βαφη με 40οξυζενε στις ριζες κ 20 οξυζενε στα υπολοιπα; Ευχαριστω

 29. Καλησπέρα θα ήθελα κι εγώ την βοήθεια σας είχα ένα ωραίο μπεζ ξανθο σαντρε καποια στιγμη το σκουρυνα με 8 majirel και τωρα θελοντας να ξανακανω το μπεζ σαντε το χάλασα βάζοντας ρίζα άκρη 921 majirel με 30 οξυζενέ χρυσίζει αρκετά και είναι πολύ λαμπερό και ίσως λίγο πορτοκαλί στη ρίζα πώς να το επαναφέρω σε μπεζ

 30. καλημερα,θα ηθελα να ρωτησω κατι,το ξανθο βιολε ποια ανεπιθυμητη αποχρωση ξανθου εξουδετερωνει?εγω βαζω το 9.7 κ βγαινει ενα γλυκο χρυσοπορτοκαλι ξανθο,αμα προσθετα λιγο βιολε στην βαφη θα γινοταν λιγο πιο μπεζ η αποχρωση?ευχαριστω πολυ.

 31. Καλησπέρα!
  Ελπίζω να με βοηθήσετε γιατί δεν ξέρω πιά τι να κάνω….
  Το φυσικό μου είναι ανοιχτό καστανό και το μόνο που έκανα παλιά είναι 9.1 με 30 ή 40 οξυζενέ και άνοιγε μια χαρά χωρίς ντεκαπαζ. Αυτά παλιά που ήταν το μαλλί στα ντουζένια του μάλλον και ανταποκρινόταν τέλεια.
  Κάποια στιγμή τα έφερα στο φυσικό μου, κάπου μεταξύ 7 και 8. Φυσικά «ξέρναγε» το ξανθό από μέσα οπότε λέω θα τα ανοίξω περισσότερο.
  Στο κομμωτήριο που πήγα μου έβαλαν 12, 10 με mixtones και 35 οξυζενέ. Βγήκαν πολύ ωραία, αλλά στη δεύτερη φορά που πήγα μετά διμήνου μου πέρασαν τα ίδια αλλά σε όλο το μαλλί και ΚΑΗΚΕ…..
  Τα κόβω συνεχώς, μάσκες, λάδια κάτι συνήλθε.Προφανώς έπρεπε μόνο στην ρίζα να μου το περάσουν αλλά ήθελαν λέει να μου τα ανοίξουν κι άλλο….
  Τι να πεις….
  Μετά από καιρό και σε άλλο κομμωτήριο μου έβαλαν μόνο 12,11 με 30 άρι μόνο ρίζα με αποτέλεσμα να είναι πολύ σκουρότερη η ρίζα από την άκρη μου, έχει δλδ διχρωμία και πορτοκαλίζει έντονα.
  Τι να κάνω τώρα που έχω ρίζα 3 δάχτυλα και η άκρη μου είναι κατάξανθη? Θέλω να παραμείνω στο ξανθό αλλά με ασφάλεια έλεος….
  1000 Ευχαριστώ, περιμένω όλη αυτιά!

 32. εχω βαμμενο καστανο κ θελω τονο σε 6 .με ριζα καστανο.αν βαλω βαφη θα βγει;

 33. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΘΙΑ (ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ). ΠΕΡΝΑΓΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΜΕ 12,1 WELLA PERFECT ΜΕ 40 ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΛΛΙ.. ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΩ 12,81+12,89 ΜΕ 40 ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΡΙΖΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΥΣΗ.. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΜΠΕΖ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΥΣΟ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 34. Γειά σας!
  Το silver σαμπουάν μπορεί να κάνει κακό σε ταλαιπωρημένα μαλλιά από βαφές κλπ?
  Ευχαριστώ!

 35. Καλησπέρα! θα ήθελα να μάθω την ακριβή δοσολογία που χρειάζεται για να κάνω ρεφλέ.Τα μαλλιά μου είναι ξανθά πλατινέ σχεδόν (φυσικό καστανό) , τα βάφω με 12.81 κόλεστον (40 οξ) και η απόχρωση στις ρίζες ειναι ένα πολύ όμορφο σαντρέ που με τα λουσίματα ξεθωριάζει, οπότε χρειάζομαι ρεφλέ για ανανέωση μέχρι την επόμενη βαφή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το blog!

 36. Kalhmera tha hthela k egw th voithia sas exw fusiki vash 4 vafw 10 xronia ta mallia me ksanthistikes vafes 12.89 me 12/0 me 40ari oksuzene k kathe 4 mhneskanw antaugies. alla dustuxws panw ston enamish mhna arxizei k portokaloxrusafizei h vafh pou vazw sth riza.mhpws na kanw kapoio refle ?mhpws exete na mou proteinetai kapoia allh miksi vafhs?varethika auto to apaisio xrwma pou vgainei.thelw na santrizei mhpws na kanw vafh k meta ntekapaz duo daxtula katw apo th riza?

 37. Γεια σας κ απο μενα.το δικο μου το μαλλι ειναι για κλαμματα.απο τα 17 τα βαφω ξανθα δηλαδη 10 χρονια.μεχρι πριν 3 χρονια ηταν υγιεστατα κ ξανθα ομοιομορφα δηλαδη ειχα ριζα ακρη 12.81. Εκανα εννοειται κ ανταυγιες καθε 3 μηνο.τωρα εχω καταληξει να τα βαφω μονη με 12.89 κ 12/0 κ 40αρη οξυζενε καθε μηνα.δυστυχως τωρα πορτοκαλοκιτρινιζουν πολυ τα μαλλια απο τη ριζα μεχρι κ 6 δαχτυλα πιο κατω.εχουν αυτο το πορτοκαλοχρυσαφι.αν κανω ντεκαπαζ στη ριζα κ μετα να βαλω βαφη?ειναι αρκετα ταλαιπωρημενα απτη μεση κ κατω.εχετε να μου προτεινεται κανενα αλλο χρωμα βαφη?η κανενα ρεφλε ?θελω να επανελθω στο 12/81 που δειχνανε καποτε τα μαλλια μου το φυσικο μου ειναι 4.ευχαριστω πολυ συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα.

 38. Γεια σας..θα ηθελα την βοηθεια σας..!Χρησιμοποιουσα μεχρι πριν απο λιγους μηνες την 12,2 ξανθηστικη ιριζε με 30 οξυζενε αλλα επειδη δεν μπορω πια να προμηθευτω την ιδια βαφη προσπαθω να βρω καποια αντιστοιχη…εχω χρησιμοποιησει την 12,98 και 12,96 τις koleston perfect,την 12-2 τις igora και την 902 magiblond ολες με 30 οξυζενε.Ολες μου χρυσιζαν με την τελευταια να χρυσιζει λιγοτερο.μπορω να την τελειοποιησω με καποιον τροπο…? Η μπορειτε να μου προτεινετε καποια αλλη?Σας ευχαριστω εκ τον προτερων.

 39. Kalhspera!!!uperoxo artho !!hthelakai egw me thn seira mou na kanw mia erwtish..eixa maura ta mallia mou kai me apoxrwstiko kai ntekapaz kai bafes ta anoziksa kai einai twra ena 9 apla einai kitrina-xrusa logiko kai thelw na ta anoiksw kiallo..skefrika na balw topika se 2_3simia ntekapaz me 20 oksuzene na spasei ligo gt einai ligo pio skoura gia kana 20lepto to polu kai meta na perasw koleston to 12.81 px..eseis ti lete??a.to fusiko mou einai ksantho skouro!euxaristw polu

 40. Γεια σας,εχω πολυ ανοιχτα ξανθα μαλλια (υψος 11)αλλα εχω και πολλα λευκα…εχω χρησιμοποιησει βαφες τονου 10 με 20αρι οξυζενε ειχα τελεια καλυψη αλλα ηταν πολυ σκουρο το χρωμα σε σχεση με αυτο που 8ελω(θελω το πλατινε-μπεζ)τελευταια φορα εβαλα βαφη 11 με 25αρι οξυζενε εφτασε σχεδον το χρωμα που θελω αλλα δεν ειχα καθολου καλυψη λευκων…τι να κανω για να εχω τοσοοο ανοιχτο χρωμα αλλα ταυτοχρονα και καλυψη?Ευχαριστω πολυ εκ των προταιρων!

 41. Καλησπέρα και σε σένα! δυστυχώς ήταν αναμενόμενο, σε τόσο ανοιχτά μαλλιά οι καστανές ανταύγειες τα κάνουν γκρι. Αν δεν βιάζεσαι με τα λουσίματα το καστανό θα ξεβάψει πολύ γρήγορα και εκεί που είναι τώρα γκρι θα γίνει ξανθό χρυσό 8άρι περίπου. Αν βιάζεσαι μπορείς να τα βάψεις πάλι όλα με το 1000 αν βέβαια τα μαλλιά σου δεν είναι αρκετά ταλαιπωρημένα. Για μένα όμως πριν κάνεις οτιδήποτε να τα λούσεις 3 4 φορές πρώτα.Αυτο με το λεμόνι δεν το έχω κάνει και δεν ξερω τι αποτέλεσμα έχει.

 42. Καλησπέρα! απτή στιγμή που η βάση σου είναι σκούρα δυστυχώς δεν μπορείς να τα κάνεις μπεζ όπως θα μπορούσε κάποια άλλη με πιο ανοιχτή βαση.Παντως αν θες να δοκιμάσεις απλά χρησιμοποίησε μια βαφή με περισσότερο σαντρέ για να διώξει το πολύ χρυσό. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς μια φορά την εβδομάδα σαμπουάν silver αλλά μόνο στη ρίζα σου.

 43. Καλησπερα σας θα ηθελα την βοηθεια σας.Τα μαλλια μου ηταν πλατινε κια φωτεινα επερνα το 1000 της σινεμαξ και εβαζα μεσα και 1001.Πριν απο μια εβδομαδα εκανα λιγες σκουρες ανταυγειες στον τονο 7.Και πηραν να γκριζαρουν ολα μου τα μαλλια και εγιναν μουντα.χασαν την φωτεινοτητα τους το σαντρε δεν μου παει καθολου σαν αποχρωση.Τι να κανω για να επανελθουν τα μαλλια μου κια να φυγει το γκρι διχως να ταλαιπωρηθούνε??Αυτο με το λεμονι θα επιανε??Σας ευχαριστω

 44. Καλησπέρα. Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες. Θα ήθελα να ρωτησω για ξανθα μαλλιά. Το φυσικό μου είναι σκουρο καστανο, με ανταύγειες και βαφη το εχω ανοίξει σε ξανθο αλλά χρυσιζει. Κανω ανταύγειες μια φορα το χρονο και κάθε μηνα κανω ριζα με βαφή 12 και οξυζενέ 30. Το πρόβλημα είναι οτι δεν ανοιγει αρκετα και παρανενει μια αποχρωση χρυσό. Τι θα μπορούσα να κανω για να πετυχω ένα ξανθο της αμμου.Ενηνερωστε με που θα μπορούσα να στείλω και φωτο

 45. Καλημερα! Τα μαλλιά σου αρπαξαν λιγο αλλα λογικα με τα λουσιματα θα φυγει.Την επομενη φορα κανε ρεφλε σε νωπα μαλλια(αν διαβασεις προσεκτικα τα πρωτα σχολια θα καταλαβεις γιατι) και αφησε τα λιγοτερη ωρα.Επισης δοκίμασε 20αρι οξυζενε στο ρεφλε.

 46. Σας χαιρετω κ εγω στο ομορφο site σας.τα μαλλια μου ειναι βαμμενα με ντεκαπαζ κ μετα περασμενα με ρεφλε.το αποτελεσμα ειναι ξανθο ασπρο χωρις να κιτρινιζει.Αποφασισα να τα βαψω μονη μου κ χρησιμοποιησα βαφη στη ριζα 1001 με δυο 30ρια οξυζενε για μια ωρα κ μετα εκανα ρεφλε σε στεγνο μαλλι με την ιδια βαφη προσθετοντας σαμπουαν για 15 λεπτα.το αποτελεσμα τωρα βγηκε καλο μονο μου μωβιζουν γκριζαρουν καπως.τι εκανα λαθος;αυτο το μωβ θα φυγει με τα λουσιματα;ευχαριστω

 47. Βοηθεια!!!! Εβαψα τα μαλλια μου ξανθο 12.81 και το στεφανι εγινε γκρι τι κανω; θα φυγει με τα λουσιματα;;;;; ευχαριστω

 48. γεια σας.το φυσικο μου χρωμα ειναι καστανο μεσαιο.ειχα παει περυσι σε ενα κομμωτηριο για να βαψω ξανθο και τελικα βγηκε πορτοκαλι.δεν μου αρεσε καθολου και εκανα υπομονη μεχρι τον περασμενο σεπτεμβριο που τα εβαψα μαυρα για να εξαφανιστει το πορτοκαλι απο τα μαλλια μου.τωρα,μετα απο 2 μηνες,εχει φυγει το μαυρο απο τα μαλλια μου και εχει ξερασει το πορτοκαλι παλι.σκεφτομαι να κανω ανταυγειες για να γινω ξανθια σιγα σιγα.γινεται?θα πετυχουν?τι με συμβουλευετε?

 49. καλημερα .!! Θα ηθελα την βοήθεια σου το φυσικο μου χρωμα ειναι καστανο τα ειχα βαψει μονη μου κοκκινα το οποιο δεν μου αρεσε καθολου τελικα μετα απο 3-4 μηνες αποφασισα να τα ξανθυνω πηγα σε κομμωτηριο με φωτο απο το χρωμα που ηθελα ενα ξανθο το οποιο ξεκινουσε λιγο πιο κατω απο τη ριζα το αποτελεσμα βγηκε ενα πορτοκαλι με πιο ξανθο προς τη ριζα καταλαβαινω κ μου το ειπαν κιολας βεβαια οτι λογω του κοκκινου δεν γινετε αρχικα να βγει ξανθο αλλα δεν περιμενα κ τοσο πορτοκαλι μετα απο μια εβδομαδα τπ περασα μονη μου με ξανθιστικο της schwarkopf το πλατινε και το πορτοκαλι καύτερεψε πολυ αλλα δεν ειναι το ξανθο που θελω αυτο που ζηταω ειναι πιο σαντρε μπεζ τι να κανω για να εχω αυτο το χρωμα .?

 50. καλημερα .!! Θα ηθελα την βοήθεια σου το φυσικο μου χρωμα ειναι καστανο τα ειχα βαψει μονη μου κοκκινα το οποιο δεν μου αρεσε καθολου τελικα μετα απο 3-4 μηνες αποφασισα να τα ξανθυνω πηγα σε κομμωτηριο με φωτο απο το χρωμα που ηθελα ενα ξανθο το οποιο ξεκινουσε λιγο πιο κατω απο τη ριζα το αποτελεσμα βγηκε ενα πορτοκαλι με πιο ξανθο προς τη ριζα καταλαβαινω κ μου το ειπαν κιολας βεβαια οτι λογω του κοκκινου δεν γινετε αρχικα να βγει ξανθο αλλα δεν περιμενα κ τοσο πορτοκαλι μετα απο μια εβδομαδα τπ περασα μονη μου με ξανθιστικο της schwarkopf το πλατινε και το πορτοκαλι καύτερεψε πολυ αλλα δεν ειναι το ξανθο που θελω αυτο που ζηταω ειναι πιο σαντρε μπεζ τι να κανω για να εχω αυτο το χρωμα .?

 51. SE PARAKALW EAN KANW NTEKAPAZ SAN ANTAYGIES MPORW META NA KANW BAFH;

 52. Gia sou …ise thea kai tha ithela ti voithia s!exw xantho makri malli me antavies me fisiko peripu 5-6 , ekana antavies kai evafa riza me 11.3 kai 30ari…meta to kalokeri eixa mia atixia evala ta mallia m stin pisina kai prasinisan! Piga kommotirio, mou to efigan alla to apotelesma itan ligo pio skouro xantho kai pio grizo stin akria..tha ithela ti voithia s..texw riza pou portokalizei, mesi xantho aspro apo antavies kai akria elafros xanthogriza! Ti na kanw gia na ginei to malli mou olo ena xrwma? Mou aresei to xanthobez poli..kai ti na kanw na min m portokalizei I riza?

 53. ekana ta mallia moy antaygies kai kokkino xalkino kai merikes toyfes m emeinan sto xeri ti na kano eine kako ayto

 54. h komotria m ekane xanthes antaygies kai xalkina kokkina kai moy emeinan toyfes sto xeri ti na kano?eine kako ayto?

 55. ζητησα απο την κομοτρια μ να μ τα κανει ξανθεσ με χαλκινοκοκινεσ ανταυγιεσ στο μεταξει ειχα κανει πριν απο καιρο παλι και τα ειχα κλεισει με σκουρο πολι κοκκινο τορα που μ εκανε τισ ανταυγιεσ μερικεσ τουφεσ ανοιξανε πολι και μου εμειναν στο χερι και τα μαλλια μ δεν μ αρεσουν τι να κανο εινε κακο αυτο?θα πεσουν τα μαλλια μ ολα?

 56. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για το site! Θα ήθελα να μου πείτε αν επιτρέπεται μέσα στη βαφή να βάζουμε και ντεκαπαζ ?

 57. Κορίτσια σόρι δεν σας προλαβαίνω οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές. Δεν είχα προσέξει τα σχόλιά σας. Για να έχετε μαλλιά σας προς το άσπρο χωρίς να γκριζάρουν και χωρίς να χρησιμοποιείτε ντεκαπάζ πρέπει: να έχετε ανοιχτή φυσική βάση, να βάφετε να μαλλιά σας τακτικά λίγο πριν τον μήνα, να χρησιμοποιείτε ξανθιστική βαφή όπως αυτές που αναφέρετε, να ξεπλένετε τη νέα ρίζα που βγαίνει με λεμόνι για να τα βοηθήσετε, να χρησιμοποιείτε μάσκες και εννυδατικά έλαια τακτικά και τέλος να κάνετε ρεφλέ με βαφή που μετά το κόμμα να γράφει τον αριθμό 2 πχ χχ,21 ή χχ,2. δεν γκριζάρει καθόλου αλλά θέλει πολύ προσοχή στην εφαρμογή γιατί μπορεί να μοβίσουν.

 58. Δυστυχώς πλατινέ χωρίς ντεκαπάζ δεν γίνεται να αποκτήσεις. Βάψε τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο για να έχεις όμορφο αποτέλεσμα και μετά μπορείς να τα συντηρείς μόνη σου στο σπίτι

 59. Γεια σας βαφω τα μαλλια μου με το 9.3 της κολεστον ξανθο πολυ ανοιχτο χρυσο.το χρωμα μου παει αλλα θα ηθελα την επομενη φορα να ειναι πιο μπεζ.Με ποια βαφη πρεπει να τα βαψω την επομενη φορα?

 60. kalimera sas,felo woitia……ta malia mu ine konda kie to fisiko mu xroma ksanto skuro,ifela na ta kano ksanto poli anixto sto platyne apoxrosi,kie katafera na ta kano portokali,xrysmopisa to 10.32 wgikie portokali kie mata ewala 10.1 kie wgikie kitrini apoxrosi.ti boro na kano gia na figi i apoxrosi kie na ginun polatine

 61. Sugxarhthria gia tis uperoxes sumvoules sas! Exw kastana mallia, prasina matia k arketa leukh epidermida pou kokkinizei sta magoula kai thn muth. To kalokairi, to derma m maurizei omorfa xwris na dhmiourgountai egaumata. Xrhsimopoiw santre vafh gia na apofugw oso borw tous portokali tonous k kanw pou kai pou leukes adaugeies gia na anoiksei to xrwma oso ginetai. Eseis ti ksantho pisteuete pws 8a mou phgaine? Thewreite pws ,me vash thn epidermida k ta xarakthristika m, uparxei kapoio xrwma p 8a htan pio omorfo panw m anti tou ksantho? Epishs, mhpws einai protimotero na epanefera siga siga ta mallia m sto fusiko tous xrwma k aplws na ekana polu anoixtes antaugeies me ntekapaz? Euxaristw ek twn proterwn k suggnwmh gia thn fluaria!

 62. Γεια σας! Εγω εχω βαμμένα τα μαλλιά μου κάστανα και θέλω να τα βαψω ξανθά. Είδα την βαφή της κολεστον την 9 αλλα απο το κουτι φαινεται οτι κιτρινιζει πολυ.εσεις τι λετε;

 63. Tin idia aporia exw kai egw me tin diki sou!Egw pira to 12.81 mipws prepei na parw to 10/1 gia miksi?Kai egw thelw na mou bgei pros to aspro…(alla oxi na gkrizarei)

 64. Se euxaristw poli gia tin apantisi sou!Thelw na rwtisw kai kati akomi.Eixa agorasei prin kero mia bafi (pou den xrisimopoiisa)garnier color sensation E0 pou exei kai kati fakelakia me skoni(gia ntekapaz prepei na einai)pu ta anamignueis mazi me tin oxeidwtiki krema kai tin krema bafi.An xrisimopoiisw auti gia refle poio nomizeis oti tha einai to apotelesma?Poli aspro I kitrino?Mou kanei episeis entipwsi oti stis odigies leei oti se bamena mallia I efarmogi prepei na einai 25-30 lepta!Den einai poli xronos gia tetoiou eidus bafi?(me fakelakia me skoni apoxrwmatismou etsi grafei) episis I oxeidwtiki krema den anaferei apo oso proseksa posous bathmus einai.

 65. Καλησπερα… πηγα σημερα κ πηρα απο ενα μαγαζι βαφες το 12.89 με το12.61 για να το κανω μιξη.. θα μου βγει ομως ασπρο που το θελω?? Πεσμου την γνωμη σου σε παρακαλω.. το μαλλι μου ειναι ξανθο σαντρε, αλλα η ριζα μου βγαινει κιτρινη. Τι να κανω μπορεις να μου πεις την γνωμη σου?? Πιο παλια το ειχα καψει το μαλλι μου απο ντεκαπαζ.. κ ακομα προσπαθω να το φτιαξω. Εχω απογοιτευτει παρα πολυ!!! Η βαση μου ειναι καστανο σκουρο.

 66. καλημέρα! δεν υπάρχει πρόβλημα που είναι άλλης εταιρίας το οξυζενέ. διάβασε και τα 2 προηγούμενα σχόλια. Πολύ ανοιχτό-άσπρο χρώμα μην περιμένεις να δεις. Ένα αντικίτρινο σαμπουάν θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την κιτρινίλα. Και επειδή έχεις ανοιχτή βάση δοκίμασε να βάζεις 1 φορά την εβδομάδα στα μαλλιά σου λεμόνι – αναφέρω μία συνταγή σε προηγούμενα σχόλια. Αυτό θα σε βοηθήσει ώστε τα μαλλιά σου με τη βαφή να ανοίγουν περισσότερο.

 67. Καλημέρα! Διάβασε το σχόλιο ακριβώς πάνω από το δικό σου, είναι η ίδια περίπτωση. Δοκίμασε και μιά άλλη μάρκα βαφής στην ίδια απόχρωση. Υπάρχει περίπτωση η συγκεκριμένη απλά να μην ταιριάζει στο δικό σου τύπο μαλλιών

 68. καλημέρα! το 10/1 δίνει ένα πολύ όμορφο χρώμα σε αρκετά ανοιχτές βάσεις. Κάνε ένα τεστ και αν είσαι ικανοποιημένη εφάρμοσέ το σε όλα τα μαλλιά. Η ρίζα σε σκούρα μαλλιά πάντα κιτρινίζει με την πρώτη εφαρμογή βαφής. Δoκίμασε το συνδυασμό που λες δεν έχεις να χάσεις τίποτα. πιστεύω θα είναι καλύτερα

 69. καλημέρα bella! όχι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με το ρεφλέ. Απλά αν τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα γενικά δεν τα επιβαρύνουμε με τεχνικές εργασίες.

 70. καλημέρα! ότι και να βάλεις οι άκρες σου θα παραμείνουν σκούρες. θα κάνεις λίγο υπομονή να ανοίξουν με τα λουσίματα και τα περνάς κανονικά στο μήνα. Αν το ποτέλεσμα είναι ίδιο να επισκεφτείς τον κομμωτή σου για ξάνοιγμα αν το επιτρέπει η ποιότητα των μαλλιών σου

 71. Καλημέρα Έλενα και μας συγχωρείς για την καθυστέρηση. Να χρησιμοποιήσεις αντικίτρινο σαμπουάν αντί για ρεφλέ

 72. Na prosthesw oti simera piga kai agorasa tin 12,81 coleston kai I kopela tou katastimatos mou edwse ena 30 kai ena 40 oxizene mou eipe oti einai kalitero tha bgei 35 kai na min protimisw duo 40aria giati tha mu bgei poli kitrinila sto xrwma!Episis mou edwse oxizene apo alli etairia(Schwarzkopf) to eida sto spiti!Den epireazei kapou pou einai apo alli etairia?Perimenw tin apantisi su na dw an telika tha tin xrisimopoiisw I tha tin anamiksw me kati allo!Thelw na spasei I kitrinila na bgei anoixto (pros to aspro alla oxi terma aspro)kai na min gkrizarei!(polla zitaw?!!?!) se euxaristw!

 73. Geia kai apo emena!teleio to site kai se euxaristume toso poli pu apantas stis erwtiseis mas kai mas boithas!Tha ithela kai egw tin boitheia su panw se kati! Egw anoiksa stadiaka to malli mu se ksantho xwris ntekapaz me diafores bafes (kiriws korre ) eftasa se ena ikanopoiithiko ksantho alla prin liges meres pira tin apofasi na paw se kommwtirio kathos mu eixe katebei poli I riza kai ithela kai mia allagi wste na stamatisw moni mu tus peiramatismus!tus eipa oti den tha ithela ntekapaz, ostoso mu ekanan stin riza mono (giati mu eipan oti I riza den anoigei kai oti I talaipwria pu kanw egw me to 30ari oksizene einai xeiroteri..) telospantwn tin prwti for a emeina arketa ikanopoiimeni.Tus zitisa to ksantho pu tha mu bgalun na min gkrizarei katholu kai na min einai oute aspro!Kai ontos mu ebgalan ena wraio xrwma me tonus kitrinus bebaia !Piga kai deuteri fora twra prosfata gia bafi sti riza alla den emeina katholu ikanopoiimeni!to xrwma pu mu bgike einai katakitrino(den plisiazei katholu sto katharo ksantho)kai mu thimise tin bafi korre pu ebaza kai mu ebgaine to idio!!Eniwsa oti Perasa poli talaipwria gia to tipota (mu ksebapse kai I mpluza giati I komotria pu me eplene tis epese apo tin mesa tu swmatos mu meria nero, kai exw kai tus klasikus erethismus sto kefali mu apo to ntekapaz!)Twra eimai se fasi pu den kserw ti na kanw!Pragmatika thelw na brw mia lisi na bafw moni mu ta mallia!Na pw oti to fisiko mu einai kastano (kai I komotria mu exei pei oti den exw skura basi)Skeftomai na dokimasw tin bafi koleston perfect 12,81 me 40ari oxizene!poia I gnwmi su?Tha ithela na mu anoiksei to malli twra pu erxetai kai kalokairi!Ennoeitai thelw na apofigw to ntekapaz!Alla me problimatizei I dixrwmia sti riza!Se euxaristw poli ek twn proterwn!

 74. Καλημέρα σας,
  Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας. Να σας ρωτήσω και εγώ δύο πραγματάκια. Το φυσικό μου χρώμα είναι καστανό και εδώ και χρόνια τα έχω βαμμένα ξανθά. Έχω πάει και σε κομμωτήρια, τα έχω βάψει και μόνη μου αλλά ποτέ δεν φεύγει η κιτρινίλα. Πρόσφατα έκανα ανταύγιες στο κομμωτήριο, έσπασε λίγο. Τώρα όμως που έβαψα την ρίζα (την βάφω με 12/1 Wella Kolleston Perfect και 40αρι οξυζενέ) έγινε πάλι πορτοκαλί και τώρα που υπάρχουν και οι ανταύγιες κάνει ακόμα πιο πολύ αντίθεση. Ήθελα να ρωτήσω τι ρεφλέ πρέπει να κάνω με 10/1 ή 12/81, γιατί κάπου αναφέρθηκε ότι το μπλε αποδυναμώνει το κίτρινο. Και επίσης αν πρέπει να χρησιμοποιώ καλύτερα όταν βάφω την ρίζα 12/81 αντί για 12/1 ή μίξη 12/81 με 12/61.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 75. Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω και εγώ. Τα φυσικά μου μαλλια είναι καστανά και τα έχω ξανθά με ανταυγιες. Τα βάφω με 12/1 της Wella Kolleston Perfect και 40αρι οξυζενε, αλλά πορτοκαλίζουν και εχει μεγαλη αντιθεση απο τις ανταυγιες. Το ρεφλέ πρέπει να γίνει με 10/1 η 12/81?επίσης είναι καλύτερα τη ρίζα να την βάφω με μιξη 12/81 και 12/61?Κιτρινιζει λενε λιγοτερο. Ευχαριστω

 76. αν δε ξερεις τιποτα πο βαφες θα απευθυνθεις στο κομμωτη σου για ασφαλη αποτελεσματα.

 77. geia sas kai apo emena.eixa mavra mallia kai ekana ntekapaz kai ta evapsa kokkina.to apotelesma einai entono stis rizes kai skouro stis akres,ti tha mou protinate na ta vapso me 666 kai 660 majirouge

 78. Geia sas! x8es evapsa ta mallia mou gia prwth fora kai de mou vghke to xrwma pou h8ela. Eixa kastano3an8a mallia kai h8ela na mou vgoun meli. Phra th vafh 8/73 ths koleston pou einai to anoixto 3an8o meli an 8umamai kala kai mou vghke ena xrwma pou portokalizei. Moiazei me ena puro3an8o me mia dosh kastanou kai de mou aresei ka8olou. De 3erw tipota apo vafes, sas parakalw peite mou ti na kanw gia na mou vgei to xrwma pou 8elw. Euxaristw.

 79. Καλημέρα! θα ακολουθήσεις τη διαδικασία που έκανες πριν απλά θα τυλίξεις τις τούφες που θέλεις με αλουμινόχαρτο

 80. καλησπερα.κανω ανταυγειες με κουκουλα στα μαλλια μου μονη μου καθε 5 μηνες περιπου και μου αρεσουν πολυ.αν θελω να κανω μονο φλασακια τι να κανω?ευχαριστω

 81. Telio to site su exo xantho aspro mali k ti riza m ti vafw me 111 k 30 oxizene ala to fisiko m eine kastano skuro thelw na kanw refle gt xrisizi ligo ti m protinis

 82. Καλημέρα! με τη μόδα των τελευταίων χρόνων δεν έχεις πρόβλημα με το χρώμα των φρυδιών σου που είναι σκούρο. Αντίθετα, αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του προσώπου σου. Αν δε σου αρέσει που είναι τόσο σκούρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βαφή μαλλιών για μερικά λεπτά να σπάσει το χρώμα.

 83. Καλημέρα! μπορείς να το κάνεις αυτό αλλά είναι πολύ επίφιβο αν δεν γνωρίζεις τη διαδικασία να σου σκουρύνουν τα μαλλιά σε δευτερόλεπτα και να γίνουν γραφίτης. είναι προτιμότερο να προσθέσεις λίγο μέσα στη βαφή σου και να κάνεις το ρεφλέ.

 84. καλησπερα.μπορω να σασ ρωτησω..με τα φρυδια τι προτεινετε?ειμαι ξανθια αλλα τα φρυδια καστανο σκουρο??

 85. καλημερα σας.μπορω να κανω ρεφλε με μιξτοουν γραφιτη οξυζενε 20αρι,σαμπουαν και νερο χωρις να βαλω βαφη?

 86. Καλησπέρα! Αν χρησιμοποίησες στο κομμωτήριο βαφή 6,1 και τα βλέπεις κοκκινωπά σημαίνει ότι τα μαλλιά σου έχουν την τάση να κοκκινίζουν από φυσικού τους. Επίσης αν τα μαλλιά σου ήταν τελείως φυσικά πριν βαφτούν,, είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπερισχύει μία ελαφριά “κόκκινοπορτοκαλί ανταύγεια”. Στη δεύτερη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο μάλλον χρησιμοποιήθηκε πρώτα color remover και μετά βαφή. Καλή κίνηση αλλά μετά από 1-2 λουσίματα πάλι θα βλέπεις “κόκκινο” από κάτω. Δοκίμασε βαφή μίξη με 6,71 και 6,11 ή 7,11. Αν δεις ότι με τα λουσίματα χάνουν το χρώμα τους μπορείς να κάνεις ρεφλέ κάθε 15 με τα ίδια χρώματα. Επίσης δοκίμασε ένα αντικίτρινο σαμπουάν…μπορεί να σου κάνει στο αποτέλεσμα

 87. Καλησπέρα Σοφία! Επειδή η βάση από κάτω είναι σχετικά σκούρα (7,1) δε θα σε βοηθήσει ΑΡΚΕΤΑ το ρεφλέ ούτε το αντικίτρινο σαμπουάν. Θα σου πρότεινα μία επίσκεψη ακόμα στο κομμωτήριο για ανταύγειες και για να καθαρίσει το χρώμα σου από τις κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις. Μετά μπορείς να τα βάφεις μόνη σου στη ρίζα και να τα συντηρείς με ρεφλέ και αντικίτρινα σαμπουάν

 88. Καλησπέρα! Νομίζω ότι αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σου είναι θεραπείες με ενυδατικά στοιχεία και σαμπουάν λάμψης χρώματος. ίσως με αυτά να μην χρειαστεί να αλλάξεις απόχρωση. Η σωστή ενυδάτωση και λάμψη θα σου δώσουν χρυσωπές ανταύγειες!

 89. Καλησπέρα, προσπαθώ να βάψω τα μαλλιά μου ένα καστανό ανοιχτό σαντρέ όπως στη φωτο (στα 10εκ ρίζα γιατί πιο κάτω η συγκεκριμένη έχει ανταύγιες)

  http://www.google.com/imgres?q=jessica+biel&start=221&um=1&hl=en&sa=N&biw=989&bih=711&tbm=isch&tbnid=FGbwG5T7NYhEDM:&imgrefurl=http://www.andyerupts.com/2012/03/jessica-biel-and-others-line-up-for-hitchcock-psycho-film/&docid=QX4LgWxYV4FwJM&imgurl=http://www.andyerupts.com/wp-content/uploads/2012/03/jessica-biel1.jpg&w=400&h=600&ei=u8lJUY2BCcSwO9WsgJAJ&zoom=1&ved=0CKABEK0DMDQ4yAE&iact=hc&vpx=471&vpy=301&dur=2012&hovh=275&hovw=183&tx=108&ty=262&page=8&tbnh=139&tbnw=93&ndsp=34

  Ξεκινώντας από φυσική βάση ύψους 4 τα έβαψα σε κομμωτήριο με 6.1 χωρίς αμμωνία της Diarichesse.
  Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ κόκκινωπό, χάλκινο. Πήγα σε άλλο κομμωτήριο όπου μου έκαναν καθαρισμό του πρώτου χρώματος με κάτι που πρέπει να ήταν ντεκαπάζ γιατί ένιωσα το κεφάλι μου να καίγεται κυριολεκτικά. Η κοπέλα μου είπε ότι χρησιμοποίηση οξυζενέ 13άρι (13vol) με κάποιο άλλο προϊόν που δεν κατονόμασε. Έγιναν πορτοκαλί ανοιχτό, πορτοκαλοξανθό. Στη συνέχεια μου τα έβαψε με μίγμα (μισό μισό) 7,11 και 7,0 της koleston perfect. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερο κοκκινωπό αλλά και πάλι πορτοκαλίζει, δεν είναι το ψυχρό, πρασινωπό καστανό που ζητούσα.
  Έχετε καμία ιδέα για το πως να φτάσω στο χρώμα που θέλω? Δεν μου πάει το μαλλί΄που πορτοκαλίζει…
  Ευχαριστώ!

 90. καλησπερα με λενε σοφια και θελω και γω την συμβουλη σας.σε μαλλια βαμμενα 7.1 εκανα ανταυγειες βγηκαν μελι κιτρινοπορτοκαλι.την επομενη περασα βαφη pallete 9.1 και γινανε ολα σχεδον κιτρινοπορτοκαλι.τι κανω?ρεφλε με 9.1 που τα εβαψα?η ρισκαρω ανταυγειες παλι???η σαμπουαν αντικιτρινο?

 91. Καλησπερα, θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω φυσικα καστανοξανθα μαλλια 6 (με φυσικη σαντρε αποχρωση ομως) με ξανθες ανταυγιες απο κομμωτηριο (9.1-10.1 υπολογιζω). Τωρα τελευταια ομως μου φαινονται τα μαλλια μου πολυ μουντα και ατονα. Τι μου προτινεται σε ρεφλε να δοκιμασω για να γινουν πιο φωτεινα και χρυσα? Υπαρχει καποιο σαμπουαν που να τα χρυσιζει?

 92. Καλημέρα! Αν βάφεις μόνο ρίζα δεν παίζει κάποιο ρόλο που έχεις exte. Όταν λες λευκό εννοείς ενισχυτικό όχι βάση? μπορείς να προσθέσεις περίπου 1/4 στη βαφή αλλά δε θα δεις μεγάλες διαφορές. Η καλύτερη λύση είναι το ρεφλέ και αντικίτρινο σαμπουάν.

 93. Καλημέρα Ιωάννα! ακριβως αυτό που λες! Θα ξεθωριάσει γρήγορα ειδικά στις άκρες και θα σταθεροποιηθεί μετά από μερικά περάσματα.

 94. Kalhspera sas!!!Diabasa to arthro alla h alh8eia einai oti me fovizei arketa to ntekapaz sth riza!!!Xrhsimopoiw bafh 12.0 me 40ari o3ugene kai to problhma mou einai oti meta apo 2-3 lousimata skourainei arketa!!Ean mesa se ena swlhnario bafh pros8esw kai miso swlhnario bash (leuko),tha uparxei kapoia kapoia diafora h’ h monh lush einai to refle??????foraw kai exte,auto ephreazei kapou????euxaristw

 95. kalispera!!na ksanarwtisw kati??vafw ta mallia mou me 12.1 an ta skourinw se meli px 8 as poume ena kastanoksantho polu anoixto,tha piasei???i tha ksethwriasei me toprwtolousimo??an nai ti kanoume??apla vafoume 3-4 fores mexri na piasei??

 96. Καλημέρα! δε χρειάζεται να κάνεις ντεκαπάζ! Αν χρησιμοποιήσεις κανονική βαφή, όχι φυτική, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και πιο ανοιχτό. Απλά φεύγεις από τις φυτικές βαφές

 97. Καλημέρα σαςχρησιμοποιώ φυτικές βαφές 10 πάντα αλλά όποια και αν έχω πάπει μου πορτοκαλι[ζει στην ριζα και μετα τον μήνα που περνάω την ριζα γίνεται πολυ ανοιχτο ξανθο δηλ θέλιε τον χρόνο του.Χρησιμοποιώ και silver φυσικά .ομως με ενοχλεί πολύ το πορτοκαλί θα μπορούσα να αναμίξω και να πετυχω την σωστη αποχρωση?δεν θέλω σε καμια περ[ιπτωση να κανβω ντεκαπαζ γιατι ειχα ταλαιπωρησει τα μαλλια μου με ανταυγειες χρονια και τωαρ τα επανεφερα.

 98. Καλημέρα! Τα λευκά μαλλιά είναι δύσκολο να καλυφθούν με ξανθιστικές βαφές και 40 οξυζενέ. Χρειάζεσαι 10 βαφή και 20 οξυζενέ. Αλλά επειδή αυτό θα σου αλλάξει το χρώμα στο σύνολο, μία άλλη λύση είναι να δοκιμάσεις τη δική σου βαφή με χαμηλότερο οξυζενέ μόνο στα λευκά σημεία. Ακόμα καλύτερα, είναι να χρησιμοποιήσεις βαφή 12 όχι 12,1 και αν χρειαστεί στο τέλος κάνεις ρεφλέ με το 12,1 για να σου δώσει την ίδια απόχρωση.

 99. Καλημέρα! Και το 12,81 να βάλεις το πορτοκαλί δεν θα φύγει. Θα σου ανοίξει μόνο τη ρίζα. λογικά τα μαλλιά σου είναι δύσκολα στο ξάνοιγμα οπότε για το αποτέλεσμα που θέλεις, να επισκεφτείς ειδικό κομμωτή. όταν τα μαλλιά σου έρθουν στο σημείο που θέλεις τότε μπορείς να τα κάνεις μόνη σου στη ρίζα, αλλά κάθε μήνα. Αν αφήσεις μήνα να περάσει χωρίς να τα βάψεις το αποτέλεσμα θα είναι πάλι πορτοκαλί.

 100. Καλημέρα! Το καλύτερο είναι οι μεγάλες αλλαγές να γίνονται στο κομμωτήριο από ειδικούς. είναι δύσκολο να το κάνεις μόνη σου. Η καλύτερη λύση είναι πολλές ανταύγειες ειδικά στα σημεία της ρίζας. Μετά την αλλαγή που μπορεί να πάρει 1-2 εφαρμογές, μπορείς να το συντηρείς μόνη σου στη ρίζα

 101. Καλημέρα, για σταθερότητα χρώματος προτίμησε το 20 οξυζενέ. Το 30 δίνει φωτεινότητα αλλά δεν είναι τόσο σταθερό. Αν είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα είναι καλύτερα να συνεχίσεις με την ίδια μάρκα βαφής

 102. καλημέρα! Αν θέλει να τα ανοίξει λίγο το μόνο που χρειάζεται είναι η βαφή 11,7 στη ρίζα. 5 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βαφής να περάσει και τα υπόλοιπα με την ίδια βαφή. το 11 δε χρειάζεται

 103. Καλησπέρα σας! Το φυσικό μου χρώμα είναι καστανό αλλά έχω πολλά άσπρα ειδικά στους κροτάφους και μπροστά. Εδώ και 3 χρόνια βάφω τα μαλλιά μου ξανθά. Τελευταία τα βάφω μόνη στο σπίτι. Χρησιμοποίησα 12.01 και 40ρι οξυζενέ φοβούμενη μην μου βγει καμιά περίεργη απόχρωση με άλλο συνδυασμό. Όμως τα άσπρα μαλλιά δεν καλύπτονται! Τι βαθμούς οξυζενέ πρέπει να χρησιμοποιώ και τι νούμερο βαφής για να έχω κάλυψη των λευκών; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 104. Καλησπερα ειμαι καστανη υψος 4 προσπαθω να ξανθυνω τα μαλλια μου. Εχω αγορασει μια μπλε σκονη ντεκαπαζ και 30αρι οξυζενε και εχω βαλει στα μαλλια μου αρκετες φορες αλλα το αποτελεσμα ειναι παντα πορτοκαλι. Μια φορα δοκιμασα και με 40αρι αλλα παλι τιποτα. Η ποιοτητα τους ειναι πολυ καλη, κανω πολλες θεραπειες κλπ και ετσι ειναι πολυ λεια. Καποιες φορες εχω κανει και ρεφλε με 9.1 χωρις αποτελεσμα. Μετα βαζω παλι ντεκαπαζ για να φυγει το χρωμα και ξανα βαφη, τελευταια δοκιμασα μια ετοιμη που παλι δεν εδωσε το ανοιχτο καθαρο ξανθο που θελω. Λεω να δοκιμασω την koleston 12.81 η καποια απο αυτη τη σειρα. Ποια ειναι η γνωμη σας? Το silver το βαζω αλλα δεν βλεπω καμια διαφορα, το πορτοκαλι παραμενει!

 105. Καλημέρα! Πέρισυ το καλοκαίρι είχα κάνει ανταύγειες ξανθές πάνω σε βαμμένα μαλλιά , στο κομμωτήριο ( από τότε εχω να τα βαψω)οι οποίες ήταν πολύ ωραίες. Το χρώμα των μαλλιών ήταν βαμμενο καστανό με ξανθές ανταύγειες. Δεν ξέρω τι διαδικασία ακολούθησαν στο κομμωτήριο. Τώρα όμως έχει αλλοιωθεί το χρώμα και έχει φτάσει η ρίζα λίγο πάνω από το αυτί. Το φυσικό μου είναι καστανο όχι πολύ σκούρο. Τώρα θέλω να τα βαψω μόνη μου πλατινε ξανθα όλα. Τι να κάνω? Ποια διαδικασία να ακολουθήσω?

 106. καλησπερα!εδω και 1,5 χρονο βαφω τα μαλλια μου σε κομμωτηριο χαλκινα και συγκεκριμενα η αποχρωση ειναι το 7.43 και το 8.43 της medavita. κρατανε αρκετα καλα και μετα τον μηνα βγαινει πιο πολυ το “ξανθο”. θελω να αρχισω να τα κανω μονη μου και χρειαζομαι συμβουλες…κυριως για το νουμερο του οξυζενε και για το αν ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησω την ιδια βαφη!

 107. καλημερα μια φιλη βαφει τα μαλλια της με 10.7 της jean iver θελει να τα ανοιξει λιγο .να τα βαψει με 11.7 jean iver και να κανει ρεφλε με 11.00 οπως της ειπε η πωλητρια η θα βγει πρασινη ;

 108. χαχαχαα! ωραία τα λες!!!! η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει άριστους κομμωτές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ελληνίδες είμαστε σχετικά συντηρητικές και προσέχουμε τις λεπτομέρειες.. αυτό βοήθησε τους κομμωτές να δουλεύουν πολύ καθαρά και προσεχτικά.
  Στα μαλλιά σου τώρα, η αλήθεια είναι πως αυτό που βλέπουμε εμείς στον καθρέφτη ποτέ δεν είναι σωστό και ίδιο με αυτό που βλέπουν οι άλλοι. Εμείς το βλέπουμε με την ψυχολογία μας. Είμαι σίγουρη πως το χρώμα είναι πυρόξανθο. Εμένα μου άρεσε πολύ όπως το είδα στο link. Δοκίμασε να πάρεις ένα καλό σαμπουάν, αντικίτρινο από κομμωτήριο ή είδη κομμωτηρίου. Το χρώμα τους μέσα είναι μπλε – λουλακί. Έχουν ειδικά χρωστικά. Βάλτο σαν σαμπουάν στα μαλλιά σου, πρώτα στα σημεία που σε ενοχλούν ως πορτοκαλί. Κάθισε μπροστά στον καθρέφτη και όταν παρατηρήσεις το χρώμα να αλλάζει, είναι οκ. Διάβασε τις οδηγίες χρήσης για καλύτερα αποτελέσματα.
  Να περνάς όμορφα εκεί και ότι χρειαστείς στείλε!

 109. Καλησπέρα! Σου προτείνω 1) να ενημερωθείς για τα χρώματα μαλλιών που είναι στη μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2013΄μήπως τελικά αλλάξεις γνώμη. Αυτό το άρθρο θα το βρεις εδώ: http://woman-meetingpoint.blogspot.gr/2013/02/xrwmata-malliwn-anoixi-kalokairi-2013.html. 2) Να σιγουρευτείς ότι αυτή η μεγάλη αλλαγή σου πάει γιατί είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τα μαλλιά – http://woman-meetingpoint.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6345.html και 3) αν τελικά το αποφασίσεις να τα ανοίξεις σταδιακά με ανταύγειες πάντα στο κομμωτήριο. Για να έχεις όμορφο αποτέλεσμα και όσο το δυνατόν πιο υγιή μαλλιά ξεκίνα από τώρα εντατικές θεραπείες με φυσικά καλλυντικά που θα βρεις στο site μας.

 110. Σ’ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση σου 🙂
  Είμαι σε δίλημμα και θέλω την σημαντική σου -για μένα- γνώμη! Όσοι με είδαν με το μαλλί δεν τους φάνηκε πορτοκαλί αλλά φυσικό πυρόξανθο! Μα τι στο καλό, μόνο σε μένα φαίνεται ;! Ειδικά στις τρίχες κοντά στο πρόσωπο
  Τι να κάνω; Λες αν δοκιμάσω το αντικίτρινο σαμπουάν να είναι καλύτερα;
  Έχεις να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο; Υπάρχει περίπτωση να πρασινίσουν; Πως να το χρησιμοποιήσω, ό,τι λέει στο κουτί ή πιστεύεις κάτι άλλο (ώρα, ποσότητα κλπ) ;

  Πω! Πω! Σε τρέλανα στις ερωτήσεις !!
  Ευτυχώς που υπάρχεις (Grazie di esistere) !!!

  Φιλιά από την κρύα Μπολόνια και σας έχω ένα μυστικό. Μην ακούτε που λένε «ωωω Ιταλός κομωτής… ουΆουυυυ» Κουραφέξαλα !!! Ιδιαίτερα στις αντάυγειες είναι ΑΣΧΕΤΟΙ. Όλες οι γυναίκες στο δρόμο είναι σαν ζέμπρες, με ριγωτά μαλλιά. Μόνο αν βρεις κανα super-expert και πληρώσεις 200€ το λιγότερο…και πάλι με ρίσκο

 111. Καλημερα θα ηθελα την συμβουλη σας .βαφω τα μαλλια μου εδω και ενα χρονο περιπου με βαφη 9.1 στις 15μερες περιπου αρχιζουν να ψιλοκοκκινιζουν .τι μπορω να κανω για να αποφυγω αυτη την αποχρωση;αν κανω ρεφλε παλι με 9.1 στις 15μερες ειναι σωστο ή πρεπει να κανω ρεφλε με αλλη αποχρωση για να εξουδετεροσω την κοκκινιλα.ευχαριστω

 112. Exw vammena maura mallia k thelw na ta kanw ksantha.Exw anoiksei tn fratza k tis mprostines tufes me ntekapaz,alla thelw na kanw olo to malli ksantho k oso to dunatwn ginete pio anoixto.ti protinete?

 113. Καλημέρα Yolanda! είδα το χρώμα στο link που έστειλες, είναι πολύ ωραίο. Οι αριθμοί όντως δε συμπίπτουν με της Ελλάδας οπότε το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι το πορτοκαλί για να φύγει χρειάζεται απόχρωση μπλε. Πάρε μία βαφή στον ίδιο τόνο αλλά με απόχρωση μπλε ή σαντρέ και απλά κάνε ένα ρεφλέ στα μαλλιά σου όπως αναγράφεται στο άρθρο. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις αντικίτρινο σαμπουάν και να δεις το αποτέλεσμα. Στην επόμενη εφαρμογή βαφής διάλεξε φυσική σαντρέ απόχρωση για να μην πορτοκαλίζει. Καλημέρα σε εσένα και την όμορφη Ιταλία!

 114. Καλημέρα! Αν θέλεις τα μαλλιά σου ξανθά γιατί τα έβαψες σκούρα?.Και να θυμάσαι πάντα ότι με καινούρια προϊόντα πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε τεστ αλλεργίας. Δυστυχώς αν τα έχεις βάψει με βαφή κομμωτηρίου, που έχει αμμωνία, τώρα δε γίνεται να τα κάνεις ξανθά χωρίς ντεκαπάζ. Μήπως να μην αλλάξεις το χρώμα που έχεις? είναι πολύ στη μόδα τα καστανά σκούρα!

 115. Γειά σας !
  Τα μαλλιά μου είναι καστανόξανθα, σπαστά, χοντρή τρίχα, μακρύ καρέ.
  Χθες τους έκανα (μόνη μου! γιατί είμαι τρελοκομείο) ανταύγειες με την 520 βαφή Natural&Easy του Schwarzkopf.
  Δεν νομίζω να υπάρχει στην ελλάδα αυτή η version γι αυτό σας στέλνω ένα λινκ για να καταλάβεται:
  https://en.sas.am/products/Hair_dye_Schwarzkopf_Natural_Easy_%E2%84%96_%C2%A0__80734/

  Το χρώμα που βγήκε ενώ είναι πολύ γλυκό (υποτίθεται ότι η βαφή είναι multicolor για πιο φυσικό αποτέλεσμα) πορτοκαλίζει !!
  Τι να κάνω για να ξίνει πιο ξανθό ;
  Δεν θα’θελα να γίνει πολύ ξανθό, απλά να φύγει το προτοκαλί
  PLZ HELP !!!

  υποσημείωση: Μένω ιταλία και δεν είμαι σίγουρη αν οι αριθμοί συμπίπτουν με αυτούς στην ελλάδα

  Ευχαριστώ πολύ και περιμένω με ανυπομονυσία την απάντηση σας

 116. geia sas ta malia m einai kastana ta evapsa me mia vafi tis koleston k ta ekana ligo pio skoura k eimai elergiki stis vafes pristika sto kefali. g auto piga sto farmakio k mou eipan gia ena magazi pou poulaei vafes me nero k einai 100% adialergikes . 8elw na ta kanw xantha ala na min bgoune portokali pos tha ta kanw epidi dn borw na valw dekapaz mipos mporite na m pite eseis? euxaristw

 117. Καλησπέρα! για να συνεχίσεις να βάζεις 12,1, ξανθιστική βαφή και να σου βγαίνει ωραίο το χρώμα η ρίζα σου δεν πρέπει να ξεπερνάει τον 1 πόντο. Σου προτείνω να στρώσεις το χρώμα σε κομμωτήριο και μετά να τα βάφεις με την ξανθιστική κάθε μήνα.
  Αν αυτό είναι αδύνατον σου προτείνω: Αν το πορτοκαλί ξανθό είναι αρκετά ανοιχτό, διορθώνεται με ρεφλέ ή με αντικίτρινο σαμπουάν-καλύτερα. Δοκίμασε να ανοίξεις τα φυσικά μαλλιά σου (ρίζα) 2-3 φορές με λεμόνι – συνταγή όπως γράφω σε κάποιο προηγούμενo σχόλιο. Όταν ανοίξουν αισθητά, τότε να περάσεις την ξανθιστική βαφή σου και μην ξεχνάς από εκεί και πέρα να τα βάφεις κάθε μήνα.. ούτε μέρα παραπάνω που λέει ο λόγος! Ελπίζω αυτά να σου φανούν χρήσιμα.
  Η διαφορά στις ανταύγειες και ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά είναι ότι στο πρώτο, υπόκεινται σε φθορά τα μισά μαλλιά και δεν ακουμπάμε το δέρμα. Προσωπικά, όταν πρόκειται για ξάνοιγμα μαλλιών ρίζα άκρη, προτιμώ τις ανταύγειες – και πάλι αν αυτό χρειάζεται

 118. geia sas!!tha ithela na rwtisw k egw kati..vafw ta mallia m me 12.1 koleston..eixa kairo na tta vapsw k i riza pige 4
  daxtila..exw lepti kastani trixa k anoigei eukola xwris ntekapaz..ta evapsa me tin 12.1 alla vgike ena apaisio portokali ksantho..twra ksanavgike i riza 2 daxtila..i erwtisi mou einai mporw na valw ntekapaz panw sta portokaloksantha kai stin riza mou k meta na ta vapsw me 9.1??i den kanei na kanw ntekapaz panw sta portokali??I(logw tou oti einai me ksanthistiki)an den kanei ti na takanw gia naginoun wraia ksantha??k episis an ta kanw ntekapaz fovamai min exoun dixrwmia me tis akres an k de nomizw afou tha perastei vafi meta.kai kati teleuutaio..pantou diavazw oti kalitera to ntekapaz se antaugies oti apagoreuetai se ola ta avafta mallia..pia einai i gnwmi sas??euxaristw polu.

 119. Καλησπέρα! Μου εξηγείς λίγο καλύτερα. Κάνεις ντεκαπάζ και ρεφλέ και τα μαλλιά σου είναι στο ύψος του 11 στη ρίζα ή τις άκρες? θέλεις να τα σκουρύνεις όπως είναι η ρίζα σου?

 120. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗ 11 ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΕΚΑΠΑΖ – ΡΕΦΛΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΖΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΣΤ ΥΨΟΣ ΤΟΥ 9.ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΤΕ?

 121. Καλησπέρα! Δεν έχει καμία διαφορά ως προς αυτά τα 2. Η διαφορά είναι στο κανονικό ντεκαπάζ και το ντεκαπάζ τύπου ρεφλέ. Το δεύτερο είναι μια πιο ήπια μορφή του πρώτου, όταν θέλουμε να ανοίξουμε βαμμένα μαλλιά κατά το ελάχιστο.

 122. Φυσικά και το χρησιμοποιούμε με πολύ προσοχή όμως.Ένας ειδικός γνωρίζει πως θα το χρησιμοποιήσει, στη δική σου περίπτωση δε χρειάζεται να περαστεί στα είδη ξανθά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αν δεν είσαι σίγουρη πάρε μερικές γνώμες ακόμα από ειδικούς και μετά αποφάσισε

 123. Καλησπέρα! Καταλαβαίνω ότι είδη έχεις ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου λίγο.. να προσέχεις! Σου προτείνω να κάνεις ανταύγειες και όχι να ανοίξεις όλα τα μαλλιά. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ικανοποιητικό, ίσως και καλύτερο από ότι περιμένεις. Οι ανταύγειες είναι μια πιο ασφαλής διαδικασία. Ακόμα, σε καταλαβαίνω ότι έχεις αγχωθεί αλλά πίστεψέ με για να έχεις επιτυχημένα αποτελέσματα πρέπει να βρεις έναν κομμωτή/τρια που να εμπιστεύεσαι και απλά να πεις το αποτέλεσμα που θέλεις και ποια πιστεύεις ότι είναι η αντίδραση των μαλλιών σου σε ξανοιχτικά προϊόντα. Εκείνος/η με τις γνώσεις του/της θα σε καθοδηγήσουν και θα σου πουν αν αυτό που ζητάς είναι εφικτό.

 124. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πήγα σε ειδικό και μου είπε να βάλουμε 40άρι οξυζενέ γιατί μόνο έτσι θα ανοίξουν τα μαλλιά μου, είναι λέει πολύ σκούρα και στην καλύτερη περίπτωση θα βγουν κοκκινοπορτοκαλί. Φοβήθηκα και δεν το έκανα, εσείς λέτε να το δοκιμάσω; Γενικά χρησιμοποιείται το 40άρι στα κομμωτήρια;

 125. Καλησπέρα μια ερώτηση το ντεκαπάζ τύπου ρεφλέ που αναφέρετε πιο πάνω τι ακριβώς είναι; Ντεκαπάζ σε βρεγμένα μαλλιά μαζί με σαμπουάν; Και ποια η διαφορα ντεκαπάζ και βαφής ως προς τη φθορά των μαλλιών; Αφού και στα 2 οξυζενέ βάζουμε. Η σκόνη ντεκαπάζ κάνει τη διαφορά; Ευχαριστώ πολύ!

 126. Καλημέρα! Ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών φεύγει και το ρεφλέ. Δοκίμασε αυτά που σου είπα. Αν περάσεις βαφή αντί για ρεφλέ τότε θα επηρεαστεί και το χρώμα των μαλλιών που δεν έχουν ανταύγειες και οι ανταύγειες θα σκουρύνουν ως το ύψος τόνου 9

 127. Καλησπέρα είσαι καταπληκτική, καλά που υπάρχεις κι εσύ! Έχω απηυδήσει με τις κομμώτριες, ή είναι άσχετες και δεν ξέρουν βασικά πράγματα ή δεν με ακούν καθόλου όταν τους μιλάω! Μόλις γύρισα από το κομμωτήριο, πλήρωσα 100 ευρώ και το μαλλί μου είναι ΟΛΟΙΔΙΟ όπως ήταν όταν μπήκα! Ήθελα να τα ξανοίξω να τα κάνω ξανθά. Τα μαλλιά μου είναι καστανά στο ύψος του 4, και τα είχα βάψει πριν 4 μήνες ίδιο χρώμα με το φυσικό μου. Έβαλα μόνη μου ένα ξανθυντικό στο σπίτι. Βγήκαν πορτοκαλί, ΟΚ. Πέρασα μια βαφή ξανθιά σαντρέ από πάνω, καμία διαφορά. Πορτοκαλί το μαλλί μου. Πάω κομμωτήριο της λέω ότι μόλις έβαλα μόνιμη βαφή τύπου 3 και ότι θα πρέπει να βάλει ειδικό προϊόν για να “ξεπλύνει” πρώτα το χρώμα πριν προσπαθήσει να τα ξανοίξει κι άλλο. Ούτε που με άκουγε όταν της μιλούσα. Εκείνη τα πέρασε πάλι με οξυζενέ (20άρι απ’οτι μου είπε μετά!!), για 20 λεπτά όλο κι όλο, και από πάνω περνάει ρεφλέ ξανθό πολύ ανοιχτό σαντρέ. Φυσικά το χρώμα μου παρέμεινε ολόιδιο και αναγκάστηκα να πληρώσω κιόλας, 100 ευρώ! Πες μου σε παρακαλώ πως μπορούν να ανοίξουν τα μαλλιά μου από το σημείο που βρίσκονται τώρα? Μισώ αυτό το πορτοκαλί! Ξέρω από παλιά που έχω κάνει αντάυγειες ότι με ένα λίγο πιο δυνατό προϊόν (30άρι και περισσότερη ώρα) φτάνει μέχρι ξανθό ανοιχτό το μαλλί μου!

 128. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΡΕΦΛΕ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ?? ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΩ ΒΑΦΗ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ 9.1 ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕΦΛΕ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ??

 129. Καλησπέρα! Διάβασα με προσοχή ότι μου έγραψες αλλά αυτό που θα σου προτείνω είναι να επισκεφτείς έναν κομμωτή/τρια με ειδίκευση στις βαφές γιατί το ombre δεν είναι μια εύκολη διαδικασία να τη χειριστείς μόνη σου. Το ombre θέλει κρεπάρισμα των μαλλιών και προσοχή στην τοποθέτηση προϊόντος για να μην αφήσει μπαλώματα και διαχωριστικές γραμμές. Ο ειδικευμένος κομμωτής/τρια δε θα σου πειράξει τα είδη ξανθά μαλλιά, αλλά μόνο αυτά που είναι σκούρα μέχρι το ύψος που θέλεις οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς για την ποιότητα τους. Στο κομμωτήριο κάνε και ένα καλό καθάρισμα – κούρεμα – για να αναζωογονηθούν. Να ξέρεις ότι το ombre το αγαπώ πολύ, έχω και εγώ στα μαλλιά μου και σου συνιστώ να επισκεφτείς ειδικό για να μείνεις ευχαριστημένη!

 130. Καλησπέρα! Θα δεις επάνω στη βαφή εξωτερικά των πίνακα αποχρώσεων που θα σου δείξει στο περίπου το αποτέλεσμα. Συνήθως δείχνουν 3 διαφορετικές αποχρώσεις: τι αποτέλεσμα θα έχεις αν έχεις σκούρα μαλλιά, καστανά ή ανοιχτά και δίπλα ή από κάτω έχει στο περίπου το αποτέλεσμα

 131. Καλησπέρα! Δυστυχώς το ρεφλέ είναι αναπόφεκτη διαδικασία για τα ξανθά μαλλιά και είναι φυσιολογικό να φεύγει μετά από μερικά λουσίματα. Μπορείς να το συντηρείς μόνη σου με τον τρόπο που αναφέρεται στο άρθρο. Κάθε 15 ημέρες ρεφλέ και ενδιάμεσα αντικίτρινο σαμπουάν. Όσο για τη μάρκα της βαφής είναι γνώριμη και έμπιστη η συγκεκριμένη αλλά για κάθε τύπο μαλλιών η κάθε μάρκα αντιδρά διαφορετικά

 132. Καλησπέρα, τι θα γίνει αν περάσω βαφή από σουπερμάρκετ 9.1 ή 10.1 στα μαλλιά μου που είναι καστανά μέτρια?

 133. Καλημέρα, τη βοήθειά σας παρακαλώ πολύ, είμαι καινούργια στις βαφές….Τα μαλλιά μου είναι μακριά ως το στήθος ομπρέ. Το φυσικό μου είναι καστανό σχετικά σκούρο γύρω στο 5 και δεν είναι σαντρέ αλλά ούτε κοκκινίζει. Έχω 2-3 εκ ρίζα. Μέχρι τους ώμους είναι βαμμένα καστανά σαντρέ με ILLUMINA Color της Wella, πρέπει να ήταν στο ύψος του 6 και νομίζω είναι μόνιμη βαφή. Μέχρι εκεί τα μαλλιά έχουν την φυσική τους ποιότητα. Από τους ώμους και κάτω είναι πολύ ταλαιπωρημένα λόγω πολλών εργασιών τα τελευταία 2 χρόνια, το τελευταίο ήταν το ομπρέ όπου η κομμώτρια τα έβαλε σε αλουμινοχαρτο με ξανθιά σαντρέ βαφή και 30αρι οξυζενέ για 40 λεπτά απ’όπου τα ήδη αδυνατισμένα μαλλιά μου βγήκαν καμμένα με 4-5 τουφίτσες να έχουν κοπεί από τη μέση και κάτω!. Τα έχω κάπως συνεφέρει από τότε με συνεχείς μάσκες Kerastase, λάδια κλπ. Μετά το αλουμινόχαρτο μου πέρασε ρεφλέ σαντρέ που σκούρινε πολύ το μαλλί μου. Μετά από 2 μήνες που είχαν αρχίσει να πορτοκαλίζουν, μια άλλη κομμώτρια μου πέρασε στα κάτω μόνο 30αρι οξυζενέ για 5 λεπτάκια. Άνοιξαν στο ύψος του 8-9 χωρίς να φθαρούν. Ένα μήνα μετά πέρασα μόνη μου το Super blonde της L’oreal πάλι για 5-10 λεπτάκια και πάνω σε μαλλιά που είχαν λάδι καρύδας απάνω. Ανέβηκαν στο 9 με το καστανό από πάνω να γίνεται σκούρο μελί. Η ποιότητα δεν χάλασε. Ο στόχος μου είναι ένα ομπρέ που κάτω θα είναι κατάξανθο σαντρέ η και λίγο περλέ 10.1. Επίσης θέλω να “ανεβάσω” το ξανθό όσο γίνεται προς τα πάνω, από τους ώμους δηλαδή ως το πηγούνι. Πώς να το πετύχω αυτό χωρίς να κάψω τα ήδη ξανθά μαλλιά; Έχω ένα κουτί Super blonde της l’oreal (ξανθυντικό εμπορίου χωρίς χρώμα) και ένα κουτί Feria preference P01 που είναι βαφή metallic silver blonde. Κάνουν αυτά και πώς να τα χρησιμοποιήσω?

 134. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ
  ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΕΦΛΕ ΜΕ ΣΑΝΤΡΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΝΤΡΕ.. ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΧΡΥΣΟ.
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΡΕΦΛΕ ΣΑΝΤΡΕ (ΤΟ ΠΙΟ ΣΑΝΤΡΕ THΣ KOLESTOΝ). ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΑΝΤΡΕ. ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΟΜΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΒΑΨΕ ΠΑΛΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΡΕΦΛΕ ΜΕ 9.1 , ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΜΑΡΚΑ ΒΑΦΗΣ (ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ KOLESTON) ‘Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΡΕΦΛΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ «ΚΑΤΣΕΙ¨» ΤΟ ΧΡΏΜΑ ??

 135. Ιωάννα μου νομίζω ότι δεν θα πιάσει και αν ναι θα σου κάνει μπαλώματα. δοκίμασε το αν θες, αλλά η ταλαιπωρία σου και μόνο για όλα αυτά καλύτερα να έπαιρνες μία καινούρια με φυσικά μαλλιά αν όχι Α ποιότητας, τότε Β’, που είναι πιο οικονομικά.

 136. σας ευχαριστω για την απαντηση σας αλλα τ λεμονι κ τ αλατι να τ βαλω σε ολο το μαλλι ή μονο στν ριζα??γιατι κατω εχω ηδη πολλες ανταυγιες και πειραγμενη βαση μηπως ανοιξουν και αλλο το λεω.

 137. σε ευχαριστω πολυ..δεν νομιζω να βρω βεβαια το χρωμα μου σε βαφη για ρουχα..με βαφη κανονικη αν τα βαψω δεν θα πιασει??επειδη ειναι ασπρη και θελω πιο σκουρη κιτρινη και λεω μηπως πιασει..

 138. Καλημέρα Ιωάννα,
  δεν είναι και τόσο εύκολο να σε βοηθήσω γιατί ως επαγγελματίες δε χρησιμοποιούμε συνθετικές τρέσσες. Παρόλα αυτά, αυτό που διάβασες ότι βάφονται με βαφή ρούχων είναι εφικτό αρκεί να διαβάζεις καλά τις οδηγίες χρήσης της βαφής, να τα βάλεις στο νερό όταν αυτό δεν αχνίζει και να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό και ,μετά με ξύδι για να παραμείνει το χρώμα-μετά πάλι ξέπλυμα με κρύο νερό. Ελπίζω βέβαια να βρεις το αντίστοιχο χρώμα σε βαφή. Θα κοιτάξω αργότερα μήπως βρω κάτι πιο χρήσιμο να σου πω. Πάντως, αν δεν μπορείς να τη βάλεις έτσι, δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν το δοκιμάσεις

 139. Καλημέρα! Σίγουρα το αντικίτρινο σαμπουάν θα σου κάνει δουλειά στα είδη ξανθά-κίτρινα μαλλιά. Αν θέλεις να ακολουθήσεις φυσικούς τρόπους ξανοίγματος και μετά να χρησιμοποιείς το αντικίτρινο σαμπουάν διάβασε μερικά σχόλια παραπάνω που γράφω κάποιες συνταγές για φυσικό ξάνοιγμα με λεμόνι και αλάτι. Έτσι θα αποφύγεις το ρεφλέ αν το αποτέλεσμα τελικά σε ευχαριστεί. Τώρα, για το που θα χρησιμοποιήσεις το αντικίτρινο σαμπουάν, προσπάθησε να μην το βάλεις στα είδη άσπρα μαλλιά έως ότου έρθουν σε σχετική ισορροπία τα χρώματα.

 140. Γεια σας!Θα ηθελα την βοηθεια σας..πηρα μια τρεσσα απ το ιντερνετ στο πιο ανοιχτο ξανθο, σχεδον ασπρο γιατι
  δεν ειχε στο χρωμα μου το 10αρι..η τρεσσα ειναι συνθετικη..αν την βαψω με 10 βαφη και30 οξυζενε θα πιασει??
  κριμα ειναι να την πεταξω..εσεις που ειστε επαγγελματιες σιγουρα θα ξερετε τον τροπο..επισης καπου διαβασα
  οτι μπορειι ναβαφτει με μπογια για ρουχα αλλα δεν νομιζω να βρω στο χρωμα μου!!αντεχει μεχρι 160 η 180 βαθμους
  στην θερμοκρασια η τρεσσα εγραφε..βοηθηστε με..

 141. γεια σας…εχω κανει ανταυγιες στα μαλλια(αλλου ειναι κιτρινεσ αλλου ασπρες)στ κομμωτηριο ελεγα παντα ασπρες και η βαση τ φυσικο μου τ 6 δηλαδη αλλα εχει πειραχτει απο τα ρεφλε και εχει κιτρινισει..ειναι χαλια εχει βγει η ριζα και φαινεται η ριζα σκουρα και η βαση, πιο κατω, απο τα ρεφλε κιτρινη..πηρα σημερα ενα σαμπουαν silver..θα πρεπει να τ απλωσω σε ολο τ μαλλι??θα μου φυγει τ κιτρινισμα στ φυσικο??και τελοσ να μ πειτε τι να κανω να μν χρησιμοποιω ρεφλε γτ μου εχουν αλλαξει παρα πολυ απ τ φυσικο..σας ευχαριστω και περιμενω μ αγωνια τν απαντηση σας

 142. Καλημέρα! όπως βλέπω τα νούμερα ο προηγούμενος συνδυασμός σου ήταν καλύτερος από τον τωρινό. Απλά τα ξανθά μαλλιά χρειάζονται συντήριση κάθε εβδομάδα έτσι και αλλιώς. Τώρα, για να κάνεις ρεφλέ κάνε πρώτα ένα τεστ σε μικρό σημείο και αν μείνεις ευχαριστημένη πέρασέ το σε όλα τα μαλλιά σου

 143. Καλημέρα! Όταν κάνεις μία μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σου μία και έξω, τα μαλλιά παθαίνουν “σοκ”. Άσε που μπορεί να το πάθεις και εσύ αν τελικά δε σου αρέσουν! Αν έχεις τη δυνατότητα και υπομονή να τα ανοίξεις σιγά σιγά, κάντο έτσι καλύτερα… αυτή είναι η γνώμη μου!

 144. Ακριβώς το θέλεις το επαγγελμα ή σου κάνει και στο περίπου??Μάθε να κάνεις ερωτήσεις που να μην φαινονται προσβλητικές χρυσό μου…Κατι τέτοιο θα μπορούσες να το ρωτήσεις και σε ένα ιδιωτικό μηνυμα.

 145. Καλησπέρα σας!!έχω χαλκινα μαλλιά και την τελευταια φορα που τα έβαψα χρησιμοποιησα 7.4 με 25αρι οξυζενε.Τα θέλω όμως λίγο πιο ανοιχτα αυτη τη φορά και σκεφτομαι να χρησιμοπιησω βαφη 8.4 αλλά με τι οξυζενέ???αν έμενα στο 7.4 με 30άρι αυτη τη φορά οξυζενε πιστεύετε θα ημουν οκ ή δεν θα έβλεπα διαφορά? Ευχαριστώ!

 146. Καλησπέρα. Έχω παλιές ξανθές ανταύγιες απ´ο κομμωτήριο. Εδώ και τέσσερις μήνες όμως βαφω μόνη μου τις ρίζες με 10.1 και 30 οξυζενέ της inora. Την επόμενη κάνω ρεφλέ με 9.12 και 20 οξυζενε. Χθες άλλαξα βαφή γιατί μετά μου έβγαινε πορτοκαλί και πήρα beutycolor lorvenn 9.12 με 30 οξυζενε. Έκανα μόνο τις ρίζες. Μπορώ να περάσω μετά για ρεφλέ το 10.1 με 20 οξυζενε? θα φύγει λίγο η κιτρινο-πορτοκαλί απόχρωση?.

 147. Μια ερώτηση: εσύ η γυναικα που συμβουλεύεις (δεν κρίνω τις συμβουλές που δίνεις αν είναι σωστές η λάθος) τι επαγγέλλεσαι ακριβώς?

 148. Καλησπέρα σας! Τι είναι καλύτερο : να ξανοίξω τα μαλλία μου σιγα σιγά με ξανθιστικη βαφη Sant”Agelika από το φαρμακείο? Η να κάνω ξανθες ανταυγιες στο κομμωτηριο μιά κι εξω? Το φυσικο μου χρωμα ειναι καστανομαυρο και τωρα με τη ξανθιστικη της SantAgelika εγινε ενα γλυκο καστανουλι. Μαρεσει τρελα το ξανθο μπες ανοιχτο. Αλλά μηπως με τις ανταυγιες δειχνω σαν να ασπρισαν τα μαλλια μου? Φοβαμαι να τα βαψω όλα μια κι εξω!

 149. καλησπέρα, δε μπορώ να σου πω πολλές λεπτομέρειες γιατί το άρθρο απευθύνεται στο πως μπορούμε να ξανοίξουμε τα μαλλιά.. αλλά μας έδωσες τροφή να γράψουμε ένα άρθρο για το πως μπορούμε να σκουρύνουμε ξανθά μαλλιά.. είναι και αυτό ένα μεγάλο θέμα! Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις αφού τα μαλλιά σου δεν έχουν κάποια απόχρωση είναι απλά να διαλέξεις ένα πιο σκούρο χρώμα και να το περάσεις στα μαλλιά σου με 20 οξυζενέ. Αν έχει βγει η ρίζα, εκεί βάλε 30 οξυζενέ.

 150. γεια σας! διαβασα τις προηγουμενες συζητησεις και εχω και εγω βαμμενα τα μαλλια μου με το νουμερο 8 αλλα θελω να τα σκουρυνω.τι νουμερο βαφη να χρησιμοποιησω;

 151. σε ευχαριστούμε για την απάντηση! Μπορείς να μου πεις τι χρησιμοποίησες από τα παραπάνω και έπιασε για να ξέρω? σε ευχαριστώ

 152. καλημέρα! για να μην περνάς ρίζα συνέχεια μπορείς να κάνεις ανταύγειες αλλιώς δε γλυτώνεις το βάψιμο κάθε μήνα. Όσο για το πολύ όμορφο χρώμα της Ηλιάκη δε μπορώ να σου πω με βεβαιότητα καθώς ο φακός ξεγελάει αλλά και επίσης οι εργασίες γίνονται πάντα μετά από εκτίμηση του επαγγελματία κομμωτή ανάλογα με το χρώμα (φυσικό) και τη ποιότητα των μαλλιών. Πολύ πιθανόν να τα βάφει σε ανοιχτή βάση και να κάνει ανταύγειες. Μπορεί απλά να χρησιμοποιεί μία ξανθοιστική βαφή χωρίς απόχρωση πχ 900s αν έχει φυσική ανοιχτή βάση κλτ κτλ κτλ.

 153. geia sas tha hthela na kanw to xrwma ths maria hliakh einai ksantho hdh alla kitrinizei ligo ti na kanw ????k kati allo etsi wste na mhn pernaw riza synexeia ti allo mporw na kanw?

 154. λίγο πιο ανοιχτό από αυτό που έχεις αλλά με αυτόν τον τρόπο ανοίγεις σταδιακά τα μαλλιά σου χωρίς να φαίνεται διαφορά!

 155. σε ευχαριστω πολυ..και μια τελευταια ερωτηση.τι χρωμα περιπου θα βγει;

 156. μπορείς να μου το γράψεις αυτό κάτω από τη συνομιλία μας σαν απάντηση για να ξέρω που αντιστοιχεί η ερώτηση? σε ευχαριστώ

 157. Καλησπέρα! σε ευχαριστώ! δεν ξέρω να σου απαντήσω για όλες τις φυτικές βαφές αλλά οι περισσότερες δεν αντιστοιχούν στα χρώματα των επαγγελματικών βαφών, που είναι και το φυσιολογικό. Οι περισσότερες βαφές τέτοιου είδους έχουν εξωτερικά στο κουτί έναν πίνακα που δείχνει το χρώμα που θα σου βγει ανάλογα με τη βάση σου, οπότε μπορείς να το υπολογίσεις πάνω κάτω – υπολόγισε λίγο πιο σκούρο από αυτό που θα δεις.

 158. σε ευχαριστω πολυ..και μια τελευταια ερωτηση.τι χρωμα περιπου θα βγει;

 159. Γεια σου εισαι καταπληκτική! Οι φυτικές βαφές η apivita πχ η 10 το κατάξανθο με το 30 μέσα ποιάνει σε φυσική βάση 7? Σκεφτομουν να το γυρίσω στις φυτικές για λίγο διάστημα και θα ήθελα να περάσω την ρίζα με αυτό το χρώμα αλλά ψιλοφοβάμαι ότι θα μου πορτοκαλίσει. Εχω 10αρι καθαρο τώρα στο μαλλί!

 160. όχι δε χρειάζεται! η βαφή δεν ανοίγει τη βαφή. Απλά στο λούσιμο κάνε μασάζ να πάει η βαφή σε όλα για να πάρουν λάμψη!

 161. Καλησπέρα! Μια χαρά θα σου βγει, απλά βάψε μόνο τη ρίζα σου με αυτό δε χρειάζονται τα υπόλοιπα μαλλιά. Αυτά θα ανοίξουν μόνα τους με τα λουσίματα. Και στη επόμενη βαφή χρησιμοποίησε μόνο του το 9, πάλι στη ρίζα.

 162. καλησπερα! το φυσικο μου χρωμα ειναι καστανο ανοιχτο και τους τελευταιους μηνες το βαφω με το νουμερο 8 και το αποτελεσμα ειναι λιγο πιο ανοιχτο απο αυτο που ειχα.τωρα θελω να το ξανθυνω λιγο περισσοτερο χωρις ομως να γινει και εντελως ξανθο.αν αναμειξω το νουμερο 8 μα το νουμερο 9 τι χρωμα θα μου βγει;

 163. Καλημέρα! Από το να τα βάφεις κάθε 15 ημέρες σίγουρα είναι προτιμότερο να κάνεις ρεφλέ. Μπορείς να το αφήσεις 10-15 λεπτά. ίσως και λιγότερο αν τα μαλλιά σου είναι εύκολα. Μόλις τα δεις να παίρνουν την απόχρωση μπορείς να τα λούσεις.

 164. Γεια σας .βαφω τα μαλλια μου με 6.1 ομως κοκκινιζουν στον ηλιο .μπορω να ρεφλε με 6.1 20αρι οξυζενε και σαμπουαν καθε 15μερες?για ποση ωρα να το αφηνω περιπου σε βρεγμενα μαλλια ?ειναι προτιμοτερο απο το να τα βαφω κανονικα ?

 165. Καλημέρα!! Άφησέ τα λίγο καιρό και βλέπεις, μπορεί να ανοίξουν με τα λουσίματα και αν χρησιμοποιείς το silver ακόμα καλύτερα.. αλλά να τα βάφεις κάθε 1-1,5 μήνα από τη στιγμή που το επιτρέπει ο γιατρός σου για να μην έχεις το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά γιατί μετά θα είναι δύσκολο να ανοίξουν

 166. euxaristw polu gia tin amesi apantisi!!den thelw me tipota na apoxwristw to ksantho!!!tha ta afisw ws exoun afou fainonte mono ston ilio..les na figei to portokali an ta vapsw ki alles fores???oxi apanwta..normal..ap ton giatro mou exw to eleuthero..meta ton 3o mina kanei eipe to polu polu na vgei o mpempis me antagies leei o trelos!!

 167. όχι, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με την ξανθιστική βαφή αρκεί να τα περιποιείσαι συχνά. και οι δύο αποχρώσεις είναι οκ. απλά η 1000 ίσως ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σου, δες καλά το χρωματολόγιο πιο είναι πιο κοντά στις αποχρώσεις σου

 168. Καλησπέρα Ιωάννα και με το καλό το μωράκι σου! Τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη αντιδρούν πάντα διαφορετικά λόγω ορμονών αλλά επίσης, η ρίζα σου δε βγήκε το ίδιο χρώμα για το λόγο ότι έμειναν άβαφτα αρκετό καιρό-περισσότερο από 1,5 μήνα. Τα φυσικά μαλλιά μέχρι ένα δάχτυλο μήκος ανοίγουν εύκολα λόγω της θερμότητας του σώματος ενώ όταν τα φυσικά μαλλιά απομακρύνονται από το δέρμα του κεφαλιού (4 δάχτυλα στην περίπτωση σου) βγαίνουν πιο σκούρα. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις πρώτα το γιατρό σου αν το επιτρέπει, να πας σε κομμωτήριο να σου κάνουν ένα ρεφλέ σε αυτό το σημείο για να φύγει η πορτοκαλί απόχρωση. Καλύτερα να μην επιχειρήσεις κάτι μόνη σου λόγω εγκυμοσύνης. όσον αφορά το silver shampoo, κάνει δουλειά σε αρκετά ανοιχτά μαλλιά αλλά ακόμα περισσότερη κάνει στα ντεκαπαρισμένα, δε χάνεις τίποτα να το χρησιμοποιείς αν βλέπεις έστω και μικρή διαφορά. Επειδή είσαι σε περίοδο εγκυμοσύνης και οι βαφές δεν είναι ότι καλύτερο σκέψου να κάνεις μία προσωρινή αλλαγή με φυτική βαφή στο φυσικό σου χρώμα ή την πιο μοντέρνα λύση, να κάνεις ένα ombre look πάλι με φυτική βαφή. Το ombre look είναι αυτό που τα μαλλιά έως το ύψος του ματιού είναι πιο σκούρα και από εκεί και κάτω ανοίγουν σταδιακά. Ακόμα, κάτι τελευταίο… αν η διαφορά είναι μόνο στον ήλιο, μην τα πειράξεις καθόλου παρά μόνο με το silver!

 169. εαν βαλω το 1000 ή το 1001 της lorven beauty color θα σπασει το χαλκινο? θα μ ανοι3ει καθολου?με 30αρια οξυζενε.θα μ καταστρεψει το μαλλι????

 170. simera anakalipsa to blog sas kai mou arese para polu..tha ithela na kanw k gw mia erwtisi kathws den vrika tin apantisi pou epsaxna..1on to silver shampoo kanei douleia mono se ntekaparismena mallia??giati egw den kanw ntekapaz kai vafw riza me koleston 12.1 kai 30ari oksizene kai xrisimopoiw pou k pou silver alla kanei douleia i etsi tsampa to vazw..emena moou fainete oti kati psilokanei..kai i vasiki mou erwtisi..loipon ta mallia mou to fisiko tous einai anoixto kastanoksantho kai exw polu lepti kai euaisthiti trixa..DEN kanw ntekapaz ta vafw moni mou me 12.1 kolestonk30ari oks.kai vgainei teleio.refle de kanw kai den polukatalavainw pws ginetai kai poia einai i douleia tou se toso mikro xrono pou to afineis..telos pantwn..eimaiomws ston 6o mina egkimosinis kai EPITELOUS ta evapsa ksana!!!ALLA!i riza na pw mono 4 daxtila itan, megalwnei arga..vgike portokali i riza..ksantho dld alla kanei mpam sto fws pou portokalizei…mporw na kanw kati???sas parakalw voithiste me gt pali tha ta afisw kairo avafta kathws tha thilasw…pws tha figei??na ginei san ta ipolipa??(na simiwsw oti iparxoun polu palies antaugies ksanthes alla kamia sxesi me tin riza egw tin riza thelwna diorthwsw…ti nakanw??)voithiste me!(analitika) please…signwmi gia to makros tiserwtisis..k kati teleutaio..eseis eiste kommwtria???

 171. χρόνια πολλά και καλή χρόνια!ευχαριστω πολύ για τις προτάσεις σας! όντως, έβαλα χρωμολοσιόν και είμαι πολύ ευχαριστημένη!

 172. ok ..tote mallon den tha ta peiraksw .. tha ta afisw na dw ti tha ginei.. an xreiastei tha sou ksanasteilw … se eyxaristw polu pantws…

 173. καλημέρα!! οκ κατάλαβα! καλύτερα να μην το πειράξεις αν είναι ανεπαίσθητη η διαφορά γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσεις και το χρώμα των υπολοίπων. Αν τώρα σε ενοχλεί πάρα πολύ δοκίμασε ρεφλέ με ξανθιστική που να έχει 3 πχ 903. κάνε δοκιμή πρώτα μην το βάλεις έτι, μπορεί να μην ταιριάζει…. αλλά και πάλι για μένα μην το πειράξεις! καλή χρονιά σου εύχομαι και ότι χρειαστείς στείλε!

 174. kalimeraa .. einai to kommati stin mesi einai apoxrwmatismeno kai einai san platine..sxedon aspro , enw to ypoloipo malli riza kai akri einai pio ksantho.ota to vlepeis den kanei mpam .. an to paratiriseis katalavaineis tin diafora .. fovamai na toy valw vafi min kopei to malli mou i vgei asxeto xrwma.. refle?i kapio eidiko proion na dwsei xrwma? tha ta vrw hondos?? eyxasritwwww polu poluuuuu

 175. Καλημέρα και χαρούμενες γιορτές! Δεν κάνεις κάτι λάθος είναι φυσιολογικό να χάνουν το χρώμα τους. Διάβασε καλά το άρθρο για τη συντήρηση χρώματος στο τέλος.

 176. Καλημέρα και χαρούμενες γιορτές! Μάλλον δεν κατάλαβα καλά.. το σημείο στη μέση είναι πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από τα υπόλοιπα μαλλιά σου?

 177. kala xristoygennaa .. euxasritw polu gia tin amesi apantisi..ayto to kommati ton 5 pontwn kata mikos poy einai apoxrwmatismeno einai sxedon aspro , ti sampouan na valw? silver ?prin loustw na to afinw panw ligo gia na toy dwsei ligo xrwma ?? eyxaristw para poluuuuu ..

 178. Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για το site σας.Το ερώτημά μου είναι το εξής:έχω σκούρα καστανή βάση και κάνω ανταύγειες ξανθές προς άσπρες.σύντομα όμως,μετά από 3-4 λουσίματα,οι ανταύγειες κιτρινίζουν,κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου.Θα ήθελα να ρωτήσω πού οφείλεται αυτό (πχ μήπως εγώ κάνω κάτι λάθος στο λούσιμο ή στο πιστολάκι),και εν συνεχεία αν θα μπορούσα να κάνω κάτι για να διορθώνω το κιτρίνισμα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 179. Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα! θα σου πρότεινα να μην τα πειράξεις με ρεφλέ αφού είναι μόνο στη μέση. Δοκίμασε τα ειδικά σαμπουάν- αντικίτρινα- μόνο σε αυτά τα σημεία

 180. teleio site!!meta apo ksanthes antagieyes mou ekanan remover gia na to kanw katharo ksantho kai to mali mou apoxrwmatistike peripou 5 pntoys kata mikos ,opou eixe katevei to fysiko mou,twra ta vafw me 1001 kai 1022 kai 30.kai i riza exei wraio ksantho opws kai sto teleiwma..kapou stin mesi yparxei to apoxrwmatismeno pou den to akoumpaw me vafi..yparxei kapoio refle pou mporw na to diorthoso ?? m aresei na vgei ena ksantho san tis makrypoulia,, eyxaristw..

 181. τα ,31 είναι ,13.. σόρι.. από ταχύτητα! αν τα έχεις πάρει δεν πειράζει και αυτά οκ είναι αλλά λίγο λίγο πιο χρυσό. περιμένω νέα σου!

 182. πάντα τεστ πρώτα μην το ξεχάσεις γιατί δεν είναι εύκολες οι συμβουλές από μακρυά…στα τυφλά!!! οκ?

 183. se euxaristw poli gia tin amesi apantisi!Tha akolouthisw auta pou mu protines kai tha su steilw na su pw apotelesma:)

 184. Καλή σου μέρα και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Διάβασε καλά το σχόλιο που έγραψα στην κοπέλα πριν από εσένα, είναι σχεδόν η ίδια περίπτωση. Και για μένα δεν υπάρχει λόγος να βάλεις ντεκαπάζ καλύτερα να ανοίξουν μόνα τους με τον καιρό και κάνε τη συνταγή με το λεμόνι αν δεν πας κομμωτήριο. Τώρα, για τη ρίζα σου θα πάρεις επαγγελματική βαφή με μία από τις παρακάτω απόχρώσεις ,31 ή ,1 ή ,01 δες τα χρωματολόγια. Δες από το χρωματολόγιο σε πιο ύψος τόνου βρίσκονται τα υπόλοιπα μαλλιά σου και από αυτό που θα δεις, χρειάζεσαι μισό τόνο ανοιχτότερο. πχ αν τα βαμμένα μαλλιά σου ταιριάζουν με το νο 8,31 από το χρωματολόγιο εσύ χρειάζεσαι για τη ρίζα σου βαφή 8,31 + βαφή 9,31 σε ίσες ποσότητες. Οξυζενέ 30 βαθμών για φωτεινότητα. Αν τα μαλλιά σου είναι δύσκολα μπορεί να χρειαστείς ένα τόνο πιο ανοιχτό από αυτόν του χρωματολογίου – πρϋπόθεση να μην έχεις λευκά μαλλιά. Ρεφλέ στα υπόλοιπα μαλλιά όταν ανοίξουν με απόχρωση ,31 ή ,01 αλλά πριν κάνε ένα τεστ γιατί είναι πολύ δύσκολο να σου πως ακριβώς αφού δεν τα βλέπω. Ότι χρειαστείς…..

 185. Geia!teleio to site!xreiazomai kai egw tin boitheia su!Prin apo 1,5 peripu xrono epixeirisa na kanw ta mallia mu ksanta moni mu .To fisiko mu xrwma einai kastano(mikri bebaia imun kataksanthi) kai genika exw aspri epidermida kai prasina matia.H prwti bafi pu ebala itan tu korre(numero 10), opu ta mallia mu anoiksan alla piran mia kitrino-portkali apoxrwsi!Prin liges meres ekana refle me mia bafi schwarzkopf to 10,1(kataksanthw santre) gia na figei i kitrinoportokali apoxrwsi, opws kai egine alla ta mallia mu eginan pio thampa!Twra eimai se fasi na ksanabapsw tin riza, alla tha ithela na anoiksw ligo kai ta mallia mu kai den exw idea ti bafi na parw kai poio numero!Na pw oti ntekapaz den exw kanei (kai oute tha ithela).Episis den thelw se kamia periptwsi na ginun ksantha pros to aspro , tha ithela kati se pio fisiko alla na einai fwteino kai na min gkrizarei!Se euxaristw poli gia ton xrono su!

 186. Τα ενισχυτικά χρώματα έχουν ισχυρή απόχρωση για αυτό σου σκούρυνε κάπως τα ξανθά μαλλιά, αλλά λογικά εξουδετέρωσε και τις χρυσές αποχρώσεις σου. Με τη ρίζα που είναι πιο σκούρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να την ανοίξεις. δηλαδή και βαφή να κάνεις, η βαφή δεν ανοίγει τη βαφή, θέλει τοπικά ντεκαπάζ τύπου ρεφλέ ή άλλες τεχνικές κομμωτηρίου για άμεσα αποτελέσματα. Ή θα περιμένεις να ανοίξουν
  μόνα τους με τα λουσίματα και με τις παρακάτω συνταγές (η καλύτερη λύση αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά) ή πήγαινε κομμωτήριο.
  Όταν θα βάψεις ξανά τη ρίζα σου είναι καλύτερο να πάρεις μία βαφή 10,1 που έχει σαντρέ παρά να χρησιμοποιείς το ενισχυτικό το οποίο είναι καλό για ρεφλέ και σε πολύ μικρές ποσότητες.
  Δοκίμασε για μερικά λουσίματα τοπικά στα σκούρα σημεία: χυμό λεμoνιού με λίγο αλάτι και λίγο ταλκ ή κορν φλάουρ για να σταθεροποιηθεί το μίγμα, ή σκέτο οξυζενέ – φαρμακείου για χτυπήματα. Βάλτο πριν λουστείς για μισή με μία ώρα (οξυζενέ για 20 λεπτά μόνο) .
  Αν σε έβλεπε ήλιος θα ήταν ακόμα καλύτερα
  αλλά τι λέω τώρα μέσα στο καταχείμωνο!!! Σε φυσικά μαλλιά πιάνει σίγουρα, σε βαμμένα περιμένω να μου πεις οκ?

 187. akrivws auto!!den einai kai asximo vevaia alla i riza me tis akres den exei kamia sxesi!mou proteinete kati??

 188. καλημέρα! δεν καταλαβαίνω τον όρο χώρια! εννοείς ότι έβαλες ενισχυτικό βαφής σαντρέ μέσα στη βαφή 10?

 189. kalispera!!loipon egw exw to eksis provlima:vafw ta mallia mou edw kai 4 xronia moni mou kai eixa kanei ena uperoxo ksantho xrwma!(10ari me 30vol oxuzene kai XWRIS ntekapaz!katolou!pote!)mou irthe loipon i faeini idea mia mera na ta kanw ligo pio sandre!gia auto evala mazi me ta parapanw xwria vafi sandre!apotelesma:kastanoksanthi riza kai skouro sandre stis akres!pws na to epanaferw??

 190. Καλημέρα! Καλό θα είναι να επιλέξεις ένα χρώμα που είναι ενδιάμεσο από τη βάση και τις ανταύγειες σου. Λογικά πας σε ξανθιστικές βαφές που είναι πιο ανοιχτές από το 10,34. Απλά προσπάθησε να παραμείνεις σε χρυσές αποχρώσεις για να μην είναι έντονη η διαφορά.

 191. γεια σας! η βαση μου ειναι 10,34 και εχα κανει ανταυγειες οι οποιεσ βγηκαν χρυσες.θα ηθελα να βρω μια αποχρωση για τη ριζα που να ναι ανοιχτο κ να μην χρειαζεται να κανω συνεχεια ανταυγειες…τι θα μ προτεινες????

 192. Καλημέρα και καλές γιορτές! Τα νούμερα και οι χρόνοι που μου αναφέρεις είναι φυσιολογικά για ρεφλέ αλλά επειδή δεν ξέρω το χρώμα των μαλλιών σου δε μπορώ να σου πω τις αναλογίες ανάμειξης αν θα είναι1:1 ή 1:2 κτλ. εννοείται προσθέτεις οξυζενέ. Η γνώμη μου είναι να κάνεις ένα τεστ όπως γράφω στο άρθρο και να στεγνώσεις τα μαλλιά σου για να δεις το αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια σημείωσε τις αναλογίες που χρησιμοποίησες και το χρόνο που το άφησες. Αν από το τεστ είσαι ικανοποιημένη όλα οκ προχωράς για τα υπόλοιπα. Μην κάνεις κάτι όμως χωρίς τεστ!

 193. καλημέρα κι από μένα, τα μαλλιά μου έχουν ξανθές αντάυγειες που επαναλαμβάνω κάθε 5-6 μήνες και στο ενδιάμεσο κάνω ένα ρεφλέ, όχι μόνη μου εννοείται, σε κομμώτρια. Τα σωληνάρια που χρησιμοποιεί είναι της Koleston το 12/81 special blonde και το 9/8. με αυτά μου κάνει το ρεφλέ απ όσο έχω δει. Αν αγοράσω μόνη μου αυτά τα 2 και τα αναμείξω 1:1 αναλογία θα βγει το αποτέλεσμα της κομμώτριας? Μήπως προσθέτει και κάτι άλλο που δεν έχω δει? Τέλος, εκείνη μου τα αφήνει 5-10 λεπτά νομίζω, να τα αφήσω κι εγώ τόσο? ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων

 194. Καλημέρα! Δυστυχώς αυτό που πρέπει να κάνεις σε αυτά τα πιο σκούρα σημεία είναι ντεκαπάζ, απλά μπορείς να το εφαρμόσεις σε πολύ ήπια μορφή για να μην χαλάσεις την ποιότητα. Η ήπια μορφή του ντεκαπάζ γίνεται όπως το ρεφλέ – διάβασε το άρθρο – αλλά αντί για βαφή χρησιμοποιείς ντεκαπάζ. Ακόμα καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις ντεκαπάζ σε κρέμα. Προσοχή! Μόνο στα πιο σκούρα σημεία!!

 195. Γεια σαs!εχω καστανό αρκετά σκούρο χρώμα φυσικό και τώρα τα μαλλιά μού είναι βαμμένα ξανθα με ανταύγειες ντεκαπαζ και τα υπόλοιπα βαφή σαντρέ 12,1 με 30άρι οξυζενε.το χρώμα που εχω στις ανταύγειες μού αρέσει αλλά εκεί που δεν εχω ανταύγειες θέλω να ανοίξει το χρώμα για να μην φαίνεται διχρωμια.τι θα μπορούσα να κάνω?ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 196. Καλησπέρα!! Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις αυτές τις βαφές που έχεις αλλά τα νούμερα που αναφέρονται στο άρθρο για να κάνεις ρεφλέ. Επίσης, ένα σαμπουάν silver θα σε βοηθήσει πολύ και ίσως να μην χρειαστείς το ρεφλέ. Δοκίμασε το!

 197. Πολύ σωστά το λες το πορτοκαλί για να εξουδετερωθεί θέλει μπλε. Κάποιες εταιρίες το μπλε το συμβολίζουν μετά το κόμμα με τον αριθμό 1 ενώ κάποιες άλλες με το 8. Άρα θα πάρεις 9,1 ή 9,8 για το ρεφλέ. Σίγουρα πρώτα να κάνεις ένα τεστ και να δεις τα αποτελέσματα και πόσο χρόνο θα το αφήσεις. Διάβασε καλά της οδηγίες του άρθρου.

 198. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σου!Αν κατάλαβα καλά για να φτιάξω μόνη μου το ρεφλέ χρειάζομαι μια δόση σαμπουάν, τη βαφή με το τόνο εξουδετέρωσης + 20 Οξυζενέ. Τώρα συμφωνα με το κυκλο του Νεύτωνα των χρωμάτων το πορτοκαλί εχει αντιθετο το μπλε! Αρα θα πρέπει να πάρω βαφη να δοκιμάσω 10αρι περλε ? η να βαλω μια με περλε και σαντρε μεσα? Να παρω μαλλον και τις δυο και να δοκιμάσω σε καμια ακρούλα. Τι λες?Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!

 199. καλησπέρα..θα ήθελα τη βοήθεια σου..είχα τα μαλλιά μου για κάνα χρόνο καστανά και πριν ένα μήνα έκανα αρκετές ανταύγιες για να ανοίξουν τα μαλλιά στο σύνολο τους..ύστερα απο αρκετά λουσίματα ,έφυγε το ρεφλέ και τώρα μου κιτρινίζουν πολύ..μπορώ να περάσω ρεφλέ με ξανθιστική βαφή?έχω μια βαφή της IGORA 12-1 και άλλη μια 10(βασικό)..τι με συμβουλεύεις να κάνω?/??

 200. Καλησπέρα! Θα ξεκινήσω από το τέλος! Ισχύει ότι αν ανοίξουν τα μαλλιά μέχρι το επιθυμητό χρώμα μετά περνάς μόνο ρίζα. Όπως μου τα λες η διαδικασία που σου κάνουν στο κομμωτήριο είναι πολύ σωστή! Για να γίνουν τα μαλλιά σου περλέ (άσπρα) χρειάζονται ντεκαπάζ, κάτι που δε θα πρότεινα μιας και τα μαλλιά σου είναι πολύ ανοιχτά στη φυσική τους βάση οπότε το βαμμένο ξανθό σου πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιητικό. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να τα βάφεις στο κομμωτήριο όπως τώρα αλλά να κάνεις μόνη σου τη συντήρηση στο σπίτι. Ρεφλέ κάθε 15 ημέρες και ειδικό σαμπουάν εξουδετέρωσης για ξανθά μαλλιά 1 φορά την εβδομάδα. Διάβασε το άρθρο για λεπτομέρειες. Αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο ώστε τα μαλλιά σου να μην έχουν αυτή την πορτοκαλί χροιά και να γίνουν πιο περλέ. Δοκίμασέ το!

 201. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι εχω φυσική ανοιχτη βάση 7 αλλα προς το σαντρέ. Τα βαφω εδώ και λιγο καιρό σε κομμωτήριο και απο οτι ειπανε μου βαζουν υπερξανθιστικό σαντρε και 40 οξυζενέ και μετα μου κανουν ρεφλέ. Το μαλλι μου τωρα ειναι ξανθο στο τονο του 10 αλλα δεν ασπριζει. Βγαινω ξανθοσαντρη απο το κομμωτηριο και μετα από λιγο καιρό βγαινει μια ελαφρια πορτοκαλι χροια. Όταν παω να κανω ρίζα και μου κανουν το ρεφλε φευγει. Τι θα μου προτινες να κανω αμα θελω να τα κανω μονη μου? Εγώ θα ήθελα να έχω αυτο το σουηδικό ξανθο σαντρε. Να πώ οτι δεν εχω κανει ντεκαπαζ και ότι εχω μακρυ μαλλί μεχρι την μεση της πλάτης και σπαστο. Μου ειπανε οτι το ξανθό μαλλί απαξ και το ανοιξουν περνάνε μόνο ρίζα μετα ισχυει?Ευχαριστώ!

 202. Ξέχασα…. αν δε θέλεις να χρυσίζουν επέλεξε νούμερα βαφών που μετά το κόμμα έχουν 1 ή 8 (πχ 7,1 ή 7,8 ή 7,12)

 203. Καλησπέρα, όλα αυτά που αναφέρεις μπορούν να κάνουν καλή δουλειά. Θα σου πρότεινα το χρωμοσαμπουάν ή χρωμολοσιόν που είναι ήπια για τα μαλλιά. Βέβαια, αυτά θα σε εξυπηρετήσουν σε περίπτωση που θέλεις να ανοίξεις λίγο τη ρίζα όχι για να πετύχεις ένα ομοιόμορφο χρώμα ρίζα άκρη.
  Αν ανοίξεις 1 τόνο τη ρίζα όπως λες (να σπάσει λίγο το σκούρο) τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν χαρακτήρα ombre. To ombre hair είναι τα μαλλιά που είναι πιο σκούρα μέχρι το ύψος του ματιού και πιο ανοιχτά κάτω. Θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα μιας και είναι ακόμα πολύ στη μόδα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

 204. Γεια σας! Τη βοήθεια και τις γνώσεις σας θα ήθελα και εδω! Το φυσικό μου είναι μάλλον γύρω στο 6 και κάνω ανταύγεις στο κομμωτήριο παααρα πολλά χρόνια. Μόνο ντεκαπάζ, χωρίς ρεφλέ.Λίγο silver όποτε το θυμηθώ. Μια χαρά χρώμα(εύκολο μαλλί)απλά τα βαρέθηκα. Αυτή τη στιγμή εχει προχωρήσει αρκετά η ρίζα και θέλω μόνη μου να μειώσω την αντίθεση ρίζας – ντεκαπαρισμένου, ίσως ανοίγοντας την ρίζα 1 τόνο χωρίς ανεπιθύμητες κιτρινίλες. Η λύση είναι το ρεφλέ; Χρωμοσαμπουν/ χρωμολοσιόν θα κάνει κάτι; Ποια βήματα θα με συμβουλεύατε να ακολουθήσω;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

 205. καλημερα σας εστειλα ενα email με φωτογραφιες δεν ξερω αν το είδατε.. Σας παρκαλω δώστε μια απάντηση να μην είμαι με αυτό το χάλι Χριστουγεννιάτικα!!!!!!Σας ευχαριστω εκ τον προταίρων!!!!

 206. Καλημέρα! Από αυτά που μου γράφεις καταλαβαίνω ότι τα μαλλιά σου χρειάζονται ξεκούραση. Βρες ένα χρώμα που σου αρέσει και κράτησέ το για να μην τα επιβαρύνεις άλλο… και να κάνεις συνεχώς θεραπείες και μάσκες. όταν τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα από εργασίες δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις δύσκολα χρώματα όπως το ξανθό γιατί συνεχώς θα αρπάζουν αποχρώσεις. Για οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις σε χρώματα -εκτός κομμωτηρίου που υπάρχει εμπειρία- είναι καλό πρώτα να γίνεται ένα τεστ για να βλέπεις πως αντιδρούν τα μαλλιά σου στη συγκεκριμένη βαφή.
  Μου γράφεις ότι πριν λίγες μέρες πέρασες βαφή (ξανθιστική) 12,1. έγινε βαφή στη ρίζα; ή με τη βαφή έγιναν οι ανταύγειες; ή έγινε ρεφλέ;
  Το ότι έγιναν κίτρινα δεν πειράζει γιατί αυτό εξουδετερώνεται με ένα σωστό ρεφλέ όπως γράφω στο άρθρο.
  Καταλαβαίνω αυτό που περνάς με τα μαλλιά σου αλλά μην κάνεις πειράματα γιατί για να επανέλθουν θα πρέπει να τα κόψεις πολύ.
  Στείλε μου φωτογραφία στο φως του ήλιου να σου πω περισσότερα αν χρειάζεται [email protected]

 207. Καλημέρα!! οι ανταύγειες θα γίνουν μόνο στη ρίζα γιατί δε χρειάζεται να πειράξεις τα είδη ξανοιγμένα μαλλιά. Στο τέλος με ένα ρεφλέ θα φύγει η κίτρινη απόχρωση και θα δέσει το χρώμα ρίζα άκρη. Το ρεφλέ δε θα επηρεάσει το καστανικόκκινο χρώμα σου αλλά μόνο τις ανταύγειες.

 208. γεια σααας !!! το χρωμα μου ειναι καστανοκοκκινο. εχω ηδη ανταυγειες ξανθες με ντεκαπαζ φυσικα και 30αρι οξυζενε..εχει βγει η ριζα μου . να κανω ανταυγειες μονο στη ριζα και οχι στα εξω? και πως θα το πετυχουμε να μη κιτρινιζουν? ? ? ευχαριστω εκ τν προτερων!!!

 209. Καλησπέρα σας παρακαλώ ένα χέρι βοηθείας….έχω έναν ακριβώς χρόνο που παλεύω με το ξανθό μου.Εκανα περυσι τετοιο καιρό ανταυγειες όπως πάντα αλλά αντί για 10.1 ρεφλέ μας είπαν να περάσουμε το 12.81 κολεστον περφεκτ με αποτέλεσμα να γίνω μια περούκα με ποτοκαλί βάση και μωβ αντάυγειες…Η αδερφή μου κομμώτρια έβαλε τα κλάματα…Μετά κάναμε στο καπακι βαφή 12.89 αλλά πολύ κιτρινο… και πολλα άλλα μεσα σε ένα χρόνο το μαλλί μου έχει περάσει τα πάνδεινα.. πρίν λίγες μέρες καναμε βαφή 12.1 με 0.0 και 30 οξυζενε πολύ κιτρινο χρυσο!! και δεν φτάνει αυτό μας φούσκωσαν και οι ανταυγειες με αποτέλεσμα να τις βγάλουμε πριν την ώρα τους.. Βοήθεια τα μαλλία μου είναι χάλια…

 210. Καλημέρα! Θα χρησιμοποιήσεις 10 βαφή και 20 οξυζενέ μόνο στη ρίζα. πριν λουστείς θα βάλεις λίγο νεράκι και θα κάνεις μασάζ 5 λεπτά να πάει η βαφή και στα υπόλοιπα μαλλιά. Για τη δοσολογία θα ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες χρήσης της βαφής. Αν στην επόμενη βαφή θέλεις να τα ανοίξεις περισσότερο θα χρησιμοποιήσεις 10 βαφή και 30 οξυζενέ πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αυτό θα σε βοηθήσει να ανοίξουν σταδιακά τα μαλλιά σου χωρίς να τα επιβαρύνεις με ντεκαπάζ.

 211. Καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω κατι…πριν απο κανα 2μηνο εβαψα για 2τερη φορα το μαλλι μου μονη μου(9.0 με 20αρι)….τωρα θελω να το ανοιξω κανα 2 τονους να γινει ενα ξανθο αλλα οχι πολυ ανοιχτο γιατι δεν ξερω αν μου παει…θελω να με βοηθησετε τη νουμερο βαφης κ με ποσο οξυζενε να χρησιμοποιησω για να το ανοιξω?…να επισημανω οτι το φυσικο μου ειναι καστανο και τι μπορω να κανω για να παρει το ιδιο χρωμα με το υπολοιπο μαλλι τωρα που θελω να το ανοιξω??…ειμαι απειρη και γιαυτο θελω μια βοηθεια!

 212. τα σαμπουάν κάνουν αρκετά καλή δουλειά αρκεί να είναι επαγγελματικά κομμωτηρίου. Ξεκίνα από αυτό και που που κάνε ένα ρεφλέ για έχτρα χρωστικά.
  Αν χρειαστείς κάτι εδώ είμαστε!

 213. eyxaristw polu gia tin amesi apandisi!!!! oxi, den ta vafw moni mou! se kommwtria alla den ekane kapoio starwma opws mou lete…apla tin 1i fora perase allo xrwma sti riza k allo stin akri, enw ti 2i to idio xrwma pandou…ta sampouan me xrwma kanoun tin idia douleia me to refle? an nai, na ksekinisw ap ayta pou tha einai k pio eykola stin efarmogi! eyxaristw poly pandws…

 214. Καλημέρα! τα βάφεις μόνη σου ή στο κομμωτήριο; Γιατί μία αλλαγή είναι καλύτερα να γίνεται από ειδικούς στο κομμωτήριο τουλάχιστον την πρώτη φορά. Ένας ειδικός πριν σου κάνει αυτή την αλλαγή κάνει μία προεργασία που λέγεται στάρωμα, ή σου περνάει ειδική βαφή που το κάνει μόνη της και έτσι σταθεροποιείται κάπως το χρώμα. Το χάλκινο χρώμα όπως και το κόκκινο είναι δύσκολα χρώματα για να μείνουν πάνω στο ξανθό. Τη Βαφή που βάζεις στα μαλλιά σου την περνάς ρίζα άκρη την ίδια; και με τι οξυζενέ; γιατί μπορεί να χρειάζεται άλλο χρώμα στη ρίζα και άλλο στις άκρες που ήταν ξανθές.

  Τι να κάνεις: 1)κάθε 2 εβδομάδες θα κάνεις ρεφλέ βάζοντας στη μάσκα μαλλιών βαφή και 20άρι οξυζενέ. προσπάθησε να το κάνεις πρώτα στα σημεία που είναι πολύ ξεθωριασμένα.
  2)Να δοκιμάσεις τα ειδικά σαμπουάν που έχουν χρώμα. Κάνε πρώτα ένα τεστ σε κάποιες τούφες στο πίσω μέρος του κεφαλιού και αν σε ικανοποιεί συνέχισέ το.

 215. Καλημέρα! όταν λες το πορτοκαλί δε φεύγει εννοείς στο σημείο που τα μαλλιά σου ήταν κόκκινα ή και στο φυσικό σου χρώμα; colleston perfect έβαλες βαφή ή ρεφλέ; πόσο μακριά είναι τα μαλλιά σου και πόσοι μήνες έχουν περάσει από την αλλαγή; πες μου αυτά και θα σου δώσω πληροφορίες

 216. kalispera! tha ithela na rwtisw to eksis. imoun gia xronia ksanthia k prin 2 mines apofasisa na kanw to malli mou xalkino. to thema einai oti to apotelesma meta tis 2 prwtes evdomades (2 lousimata – 1 ti vdomada!!!)einai apaisio…ena asafes xrwma, anamesa se ksantho-kastano-kokkino…san kseplymma! ti borw na kanw prokeimenou na diatirithei perissotero to xrwma? na simeiwsw oti idi louzomai me sampouan epaggelmatiko gia diatirisi xrwmatos. tha voithouse era refle? vrika sto emporio k kapoio sampouan pou exei xrwma mesa k leei oti einai gia xalkina mallia alla to “fovithika” kai den to pira, mipws mou kanei dixrwmies. ti lete eseis? pandws, de thelw na vafw to malli prin perasei minas apo tin teleytaia vafi. k kati teleytaio, lete siga siga me ta perasmata na strwsei to xrwma i tha symvainei synexeia ayto? giati an einai etsi,…na ksanaginw ksanthia! eyxaristw!

 217. kalhspera! o fusikos mou tonos einai 7-8 , hmoun kokkinomalla kai me “hpia” ntakapaz egina puroksanthi. exoun perasei arketoi mhnes alla to portokali den feugei. dokimasa wella coleston perfect 12.1 + 12.81 me 30vol oksuzene kai exoun ginei pio santre. ti mporw na kanw gia na ginoun ta mallia mou kataksantha?

 218. uperefxaristw!!!!! tha to kanw avrio kai tha sas pw apotelesma!!!! 🙂

 219. Είναι λίγο δύσκολο να σου πω ακριβή νούμερα χωρίς να βλέπω τα μαλλιά σου και το φυσικό τους χρώμα. Για αρχή πάντα θα κάνεις μικρά πειράματα όπως σου είπα σε ένα μέρος που δεν φαίνεται μέχρι να κατασταλάξεις στα χρώματα βαφών. Το τεστ θα σε βοηθήσει και στους χρόνους του ρεφλέ γιατί και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα των μαλλιών σου.
  Σε ρεφλέ μπορείς γενικά να χρησιμοποιείς βαφές που έχουν σαν πρώτο αριθμό μετά το κόμμα το 1 ή 2 ή 8 σε περίπτωση που δεν θέλεις να χρυσίζουν. Ελπίζω να σε βοήθησα και δώσε σημασία στο τεστ που σου είπα. Μπορεί στην αρχή να σου φάει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά θα αποφύγεις τα λάθη και θα προστατεύσεις τα μαλλάκια σου.

 220. kalispera, sas esteila mail xthes me fotos mou opos mou zitisate sto mail sas, kai perimenw apantisi prosopika sto mail mou, eyxaristw

 221. h mhpws 8a mporousa me 10.21 majirel k 20ari na kanw ena refle? sorry gia tis polles erwthseis … :/

 222. poso xrono na to afhsw?? peripou… pistevw to 10.1 8a htan kalytero gt einai polu anoixta..! kati teleftaio :)to endexomeno na vapsw ksana th riza me ksan8istiki 921 me 30ari ? tha kanei douleia?sas efxaristw poluuuu g tis apanthseis!!!!!!!!

 223. Καλημέρα, Θα κάνεις ένα ρεφλέ (προσοχή στο χρόνο) στη ρίζα όπως αναφέρεται στο άρθρο με ένα από αυτά τα χρώματα που αναφέρονται κάτω από το ρεφλέ. Δοκίμασε το 10,1 με 20 οξυζενέ και για να είσαι σίγουρη κάνε τεστ χρώματος σε ένα σημείο στα πλαϊνά του κεφαλιού σου. Αν τα μαλλιά σου έχουν χρυσό μπορεί να σου κάνει και το 9,13 με επιφύλαξη όμως γιατί δεν ξέρω πόσο ανοιχτά είναι τα μαλλιά σου.

 224. kalhsperaaa!! eixa vapsei tae ta mallia mou ksan8a me ntekapaz . to apotelesma polu ksan8o elaxista ntore..vghke h riza mou , kastano , kai thn evapsa me ksan8istikh vafh .. mou vghke kitrino… ti refle 8a mporousa na kanw gia na to eksafanisw mono sth riza?? sos misw to kitrino!!!!!!

 225. Καλημέρα. Αυτό που με ρωτάς εξαρτάται από την τωρινή κατάσταση των μαλλιών σου και αν το καστανό είναι το φυσικό σου χρώμα ή βαμμένο. Αν είναι είδη ταλαιπωρημένα θα σου πρότεινα να μην κάνεις κάτι τέτοιο. Αν είναι σε καλή κατάσταση δε θα έχεις πρόβλημα. Βέβαια, θα αγριέψουν λίγο αλλά αυτό διορθώνεται με μάσκες και ειδικά προϊόντα κομμωτηρίου.
  Η γνώμη μου είναι αν επιχειρήσεις κάτι τέτοιο να το κάνεις πρώτη φορά στο κομμωτήριο γιατί αν έχεις μακριά μαλλιά το ντεκαπάζ δεν εφαρμόζεται ρίζα-άκρη αλλά αντίστροφα.
  Επίσης, καλό θα ήταν αντί να ανοίξεις τα μαλλιά σου μία και έξω, να κάνεις πολλές ανταύγειες ώστε να ανοίξουν σταδιακά. όταν τα μαλλιά σου φτάσουν στο επιθυμητό χρώμα θα μπορείς να το συντηρείς μόνη σου στο σπίτι όπως αναφέρεται παραπάνω.
  Πριν πάρεις την απόφαση να θυμάσαι ότι ένα ξανθό χρώμα είναι απαιτητικό και κάθε μήνα θέλει βάψιμο η ρίζα ενώ κάθε 15 θέλει ανανέωση (ρεφλέ)

 226. Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι με υγεία και τύχη.
  όταν λες έβαφες τα μαλλιά σου στο φυσικό χρώμα με φυτική βαφή εννοείς καστανό; Τι μάκρος έχουν τα μαλλιά σου; 4 Μήνες μετά την εγκυμοσύνη σου όταν τα πέρασες με φυτική βαφή σε ανοιχτό ξανθό, από κάτω υπήρχε ακόμα ή σκούρα βαφή;
  Απάντησε μου σε αυτά για να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.
  Tips: Σίγουρα τα μαλλιά μετά από μία εγκυμοσύνη δεν αντιδρούν όπως πριν, όπως και το σώμα
  Προσπάθησε να αποφύγεις το 40άρι οξυζενέ γιατί είναι βλαβερό για την υγεία των μαλλιών σου.
  Οι φυτικές βαφές δε δίνουν ανοιχτά ξανθά χρώματα εκτός αν η βάση σου είναι είδη πολύ ανοιχτή.
  Στείλε μου σε παρακαλώ μια φωτογραφία σε φως ημέρας να δω το χρώμα των μαλλιών σου στο [email protected] (δε θα δημοσιευτεί) και πες μου ακριβώς πότε τα έβαψες με 10.11 και 40άρι.

 227. Γεια σας έχω καστανά μαλλιά που κοκκινίζουν λίγο,θέλω να τα κάνω ξανθά με ντεκαπάζ..Τα μαλλιά μου θα καούν εάν κάνω ντεκαπάζ?

 228. ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής. Είχα καστανά μαλλιά με ανοιχτές ανταύγειες ξανθές. Οπότε το αποτέλεσμα ήταν πολύ ανοιχτό ξανθο΄. Πριν ένα χρόνο και λόγο εγκυμοσύνης έβαφα μόνη τα μαλλιά μου με φυτική βαφή στο φυσικό μου χρώμα. Πριν 4 μήνες όταν γέννησα τα πέρασα με ανοιχτό ξανθό χρώμα πάλι φυτική και έκανα ανταύγειες ξανθές στο κομμωτήριο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκούρο ντορέ ξανθό που δεν με ικανοποίησε. η επόμενη προσπάθεια έγινε με κανονική βαφή μόνη μου, με 1011 και 40 οξυζενέ. το αποτελεσμα πάλι ίδιο. σκούρο ντορε. σήμερα τα πέρασα ένα ρεφλε με 12/89 και 100ml κρεμα και 100 ml νερο. οπως με συμβούλεψαν. Πλι δυστυχως τα μαλλια ειναι ακριβως τα ίδια. ντορε ξανθο. Τι να κανω για να τα ανοιξω και να είναι αυτο το καθαρο ξανθο. θα προτιμουσα να κανω κατι εγω και οχι να τρεχω κομμωτηρια.

 229. …. Επίσης, μη χρησιμοποιείς 30άρι οξυζενέ γιατί τα μαλλιά είναι ήδη πολύ ευαίσθητα από το ντεκαπάζ. Κάνε πρώτα ένα τεστ με αυτά που σου είπα στο πίσω ή πλάι μέρος του κεφαλιού για να είσαι σίγουρη του αποτελέσματος και πες μου!

 230. καλημέρα, σόρι που άργησα να το δω…
  Μάλλον τα μαλλάκια σου είναι πολύ ευαίσθητα ή το άφησες παραπάνω χρόνο. Καταρχήν μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα αυτό, θα σου πω τι θα κάνεις και θα φύγει..θα κάνεις ένα ρεφλέ όπως αναφέρεται παραπάνω (δηλ. σε βρεγμένα μαλλιά) με ντεκαπάζ και 20 οξυζενέ. Θα το αφήσεις πολύ πολύ λίγο να φύγει το σκούρο χρώμα. Αν είσαι ευχαριστημένη οκ… αν όχι θα κάνεις άλλο ένα ρεφλέ για μισό έως ένα λεπτό με 9,35 (Αν δεν υπάρχει βάλε 10+8,35). Αν δεν κατάλαβες κάτι στείλε μου e-mail το τηλ σου να σε πάρω. καλή επιτυχία.

 231. καλημέρα. εβαψα τα μαλλια μου με 9,13 και 30 οξυζενε καιο μολις το έβαλα αρπαξε κατευθείαν και σκουρυνε το χρωμα και βγηκε γκρι με λιγο πράσινο. τι να βαλω να το διορθωσω?sos

 232. και εμενα μου δωσατε τις καλυτερες οδηγιες που εψαχνα σε πολλα site. ευχαριστω πολυ

 233. Είναι λίγο τεχνικό το θέμα.. αλλά θα στο εξηγήσω! Τα μαλλιά είναι είδη ευάλωτα από την εφαρμογή του ντεκαπάζ… Οπότε δε χρειάζεται να τα επιβαρύνουμε με όλη τη διαδικασία της βαφής. Η βαφή έχει την ιδιότητα να ανοίγει τα λέπια της τρίχας και στη συνέχεια να δίνει τα νέα χρωστικά στο εσωτερικό των μαλλιών. Στην περίπτωση του ντεκαπάζ όμως τα λέπια είναι είδη ανοιχτά οπότε με την υγρασία ή το νερό επιταχύνουμε τη διαδικασία ώστε τα μαλλιά να περάσουν απευθείας στο στάδιο απορρόφησης χρωστικών και επειδή τα μαλλιά είναι είδη ευάλωτα απορροφούν αστραπιαία. Επίσης το νερό, ρίχνει τους βαθμούς του οξυζενέ.

 234. όταν τα μαλλιά είναι νωπά μήπως είναι και πιο ευάλωτα στη βαφή και το οξυζενέ;

 235. μου δωσατε τις καλυτερες οδηγιες για τα ξανθα μαλλια τις οποιες εψαχνα σε πολλα site