Μακιγιάζ Ανάλογα με το Σχήμα των Ματιών σου

μακιγιαζ αναλογα με το σχημα των ματιων

Ποιο είναι το ιδανικό μακιγιάζ για τα δικά σου μάτια; Υπάρχουν μάτια με διαφορετικές αναλογίες και σχήματα. Ανάλογα με την κατηγορία που ανήκεις, υπάρχει πάντα το ιδανικό μακιγιάζ για σένα.
Πολλές φορές έχεις δοκιμάσει ένα μακιγιάζ ματιών και στην πορεία ανακαλύπτεις ότι δε σου πηγαίνει και τόσο.
Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ματιών και ο κάθε ένας από αυτούς χρειάζεται το δικό του μακιγιαζ αναλογα με το σχημα των ματιων. Εδώ, θα εξηγήσουμε τους πιο βασικούς τύπους ματιών: Στρογγυλά, Πυκνόφθαλμα, Αραιόφθαλμα, Καθοδικά και Βαθουλωτά

Για να το εξηγήσουμε λίγο πιο επαγγελματικά, τα “ιδανικά μάτια” στο μακιγιάζ, είναι αυτά που έχουν αμυγδαλωτό σχήμα και η απόσταση μεταξύ τους (το σημείο της μύτης) ισούται με το μήκος ενός ματιού. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ και να σας πηγαίνει τέλεια. Όταν το σχήμα των ματιών ή η απόσταση μεταξύ τους ξεφεύγουν από τα “ιδανικά”, τότε απλά πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο το μακιγιάζ σας.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το μακιγιάζ αν εφαρμοστεί σωστά, κολακεύει ένα πρόσωπο και κρύβει ατέλειες. Αν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά και να κάνει τις ατέλειες πιο εμφανής.

Μακιγιαζ αναλογα με το σχημα των ματιων

Πυκνόφθαλμα μάτια

μακιγιαζ αναλογα με το σχημα των ματιωνΕίναι τα μάτια που η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρότερη από το μήκος ενός ματιού – δηλαδή είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Το μυστικό για να τα κάνεις να φαίνονται πιο απομακρυσμένα είναι να εφαρμόσεις 3 σκιές με τον παρακάτω τρόπο.
Μία φωτεινή σκιά στη εσωτερική γωνία των ματιών, πάνω και κάτω, στο κινητό βλέφαρο και ελάχιστα κάτω από την εξωτερική γραμμή των φρυδιών. Εφάρμοσε σκιά μεσαίου τόνου στην εσοχή του ματιού, σβήνοντας ομαλά προς τα πάνω και έξω. Στην εξωτερική γωνία των ματιών και λίγο πιο έξω από αυτήν, εφάρμοσε μία σκούρα σκιά σε γωνία. Με την ίδια σκούρα σκιά τόνισε το κάτω βλέφαρο στο εξωτερικό του.
Περίγραμμα: Τοποθετήστε eyeliner ή μολύβι σε λεπτή γραμμή που φαρδαίνει σταδιακά προς τα έξω, μην ξεκινήσεις όμως από την εσωτερική γωνία του ματιού αλλά λίγο πριν από αυτή. Βάλε ακόμα μία λεπτή γραμμή μολύβι στο εξωτερικό κάτω βλέφαρο (στο σημείο που είναι και η σκούρα σκιά), την οποία και θα “σβήσεις” ομαλά με πινέλο προς την εσωτερική μεριά των ματιών

Με τη μάσκαρα δώσε έμφαση στις βλεφαρίδες στην εξωτερική μεριά των ματιών.
Extra Tip: Αφαίρεσε μερικές τριχούλες από την εσωτερική μεριά των φρυδιών σου και έτσι, απατηλά θα δείχνουν τα μάτια σου πιο αραιά.. Αν χρειάζεται, επιμήκυνε τα φρύδια προς τα έξω με ένα μολύβι φρυδιών.

Αραιόφθαλμα μάτια

Είναι τα μάτια που η απόσταση μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη από το μήκος ενός ματιού – δηλαδή είναι μακρυά μεταξύ τους.

Αν και τα μακιγιάζ ποικίλουν για αυτόν τον τύπο ματιών, ακολούθησε τα παρακάτω:

Το σκουρότερο χρώμα καλύπτει όλο το εσωτερικό τμήμα και το περίγραμμα του κινητού βλεφάρου χωρίς να ξεπεράσεις τα όρια της εξωτερικής γωνίας του ματιού. Ένα ανοιχτό χρώμα σκιάς καλύπτει το σημείο κάτω από το τόξο των φρυδιών. Η μεσαίου χρώματος σκιά χρησιμοποιείται στο μέρος του κινητού βλεφάρου που έχει μείνει κενό (στο κέντρο) αλλά και για το σβήσιμο της γραμμής που δημιουργείται μεταξύ της σκούρας σκιάς και της ανοιχτής στο πάνω μέρος κοντά στο φρύδι.

Β’ τρόπος: τοποθέτησε μια σκούρα απόχρωση σκιάς σε όλο το μάτι χωρίς να την προεκτείνεις προς την εξωτερική γωνία του ματιού (π.χ. τεχνική smoky eyes).
Τοποθέτησε eyeliner ή μολύβι από την άκρως εσωτερική γωνία και μην  προεκτείνεις τη γραμμή πιο πέρα από τα όρια της εξωτερικής γωνίας του ματιού. Βάλε μολύβι στο εσωτερικό των ματιών και ειδικά στην εσωτερική τους γωνία.
Με την μάσκαρα, προσπάθησε να μην τονίζεις ιδιαίτερα τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών σου.

Απέφυγε τα πολύ σκούρα και μουντά χρώματα. Προτίμησε τα πιο ουδέτερα και ματ

μακιγιαζ αναλογα με το σχημα των ματιων