Η γυναικεία σεξουαλικότητα στα καλύτερά της!

Η γυναικεία σεξουαλικότητα στα καλύτερά της

Η σεξουαλική εξέλιξη ενός ανθρώπου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο πως εκφράζει την ερωτική του έλξη και τις επιθυμίες του. Επηρεάζει παράλληλα την προσωπικότητα του σε συνολικό επίπεδο.

Η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον των ψυχαναλυτών εδώ και πολλούς αιώνες. Ήρθε οι στιγμή να μάθεις κάποιες σημαντικές πληροφορίες για αυτήν.

Όλα όσα δεν ήξερες για τη γυναικεία σεξουαλικότητα

Πρέπει να εξαλειφθούν τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Ανακάλυψε αλήθειες οι οποίες είναι καλά κρυμμένες λόγω κοινωνικών ταμπού!

Οι γυναίκες δεν είναι μονογαμικές

Με βάση έρευνες στη Γερμανία και στον Καναδά, οι γυναίκες βαριούνται τη σεξουαλική επαφή με τη σχέση τους πολύ πιο γρήγορα από ότι θα βαρεθεί ένας άντρας. Η κοινωνία έχει αποφασίσει πως οι γυναίκες θα πρέπει να θέλουν να κάνουν κάποια σχέση και να μένουν αφοσιωμένες σε αυτή για πάντα.

Η πραγματικότητα όμως διαφέρει. Η μονογαμικότητα για μια γυναίκα μπορεί να είναι όσο δύσκολη (ή και εύκολη) είναι για έναν άνδρα.

Οι γυναίκες δεν χρειάζονται παραπάνω χρόνο από έναν άντρα για να ερεθιστούν

Και τα δύο φύλα χρειάζονται έναν μέσο όρο 5 με 15 λεπτών για να έρθουν σε πλήρη διέγερση. Παράλληλα έχει αποδειχθεί πως δε χρειάζεται να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο ώστε να ερεθιστεί μια γυναίκα.

Μάλιστα, αυτό που την επηρεάζει σημαντικά είναι η εικόνα που έχει για τον εαυτό της ώστε να ευχαριστηθεί τη σεξουαλική επαφή.

Δε χρειάζεται μια γυναίκα να είναι ερωτευμένη για να κάνει σεξ!

Η γυναικεία σεξουαλικότητα δεν είναι συνυφασμένη με τον θεό του έρωτα και της αγάπης.

Λόγω ερευνών που συνέβησαν στην Αμερική, άνδρες και γυναίκες μετά τη σεξουαλική επαφή εκκρίνουν μια ορμόνη, την οξυτοκίνη. Η ορμόνη αυτή είναι ευρέως γνωστή ως «η ορμόνη της αγάπης».

Η ορμόνη όμως αυτή δεν σημαίνει πως θα αναπτυχθούν συναισθήματα. 

Οι γυναίκες επιθυμούν και αποζητούν τη σεξουαλική επαφή όσο και οι άντρες

Οι γυναίκες έχουν στο μυαλό τους το σεξ όσο και οι άνδρες. Ίσως και ακόμα περισσότερο…

Μάλιστα οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών είναι πιο «ελεύθερες». Οι γυναίκες είναι ανοιχτές στο να δοκιμάζουν περισσότερα πράγματα.

Η γυναικεία σεξουαλικότητα καλυτερεύει με την πάροδο του χρόνου

Οι γυναίκες στην ηλικία των 30 αλλά και των 40 έχουν πιο υψηλή επιθυμία για σεξουαλική επαφή από ότι γυναίκες σε νεότερη ηλικία. Στις ηλικίες αυτές οι γυναικείοι οργασμοί όχι μόνο είναι εντονότεροι αλλά είναι και περισσότεροι.

Οι γυναίκες απολαμβάνουν τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Όπως είναι γνωστό πολλοί άνδρες παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό. Αυτό όμως που μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγνοεί είναι ότι και οι γυναίκες απολαμβάνουν την παρακολούθηση του.

Συγκεκριμένα η γυναικεία σεξουαλικότητα καθιστά τον θηλυκό πληθυσμό πιο ανοιχτό σε ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών σε σύγκριση με τους άνδρες.  

Οι γυναίκες δεν εκπαιδεύονται σωστά για τη σεξουαλικότητά τους

Η σεξουαλική εκπαίδευση είναι πάρα πολύ σημαντική για τους νέους και τις νέες ώστε να ξέρουν από τι πρέπει να προστατευτούν και πώς. Μεγάλο κομμάτι της γυναικείας σεξουαλικότητας είναι η αυτοεξέταση των γυναικών. 

Οι κοπέλες θα πρέπει να ενημερώνονται από την εφηβική τους ηλικία για διαδικασίες όπως η εξέταση των μαστών τους με στόχο την πρόληψη του καρκίνου.

Ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή

Οι ενοχλήσεις του κόλπου είναι μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση. Η φροντίδα και η σωστή υγιεινή του κόλπου είναι πάρα πολύ σημαντικά βήματα για να προλάβεις τυχόν ενοχλήσεις, οι οποίες επηρεάζουν και τη σεξουαλική ζωή.  

Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις κάποια λοίμωξη.

Εσύ γνώριζες την αλήθεια;

Οι σύγχρονες γυναίκες ξέρουν τις ανάγκες τους, τις επιθυμίες τους και πώς να τις πραγματοποιήσουν. Η ερωτική τους ζωή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Μαθαίνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους, να τον αγαπούν και να τον βάζουν σε προτεραιότητα. Και είναι πολύ περήφανες για αυτό!

Εσύ είσαι έτοιμη να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου;