Μικρότερος άντρας: Τι πρέπει να ξέρεις

Τα παλαιότερα χρόνια ήταν σχεδόν αδιανόητο για την κοινωνία να δεχτεί μια σχέση μεταξύ μιας μεγαλύτερης γυναίκας και ενός μικρότερου άντρα. Στις μέρες μας, καθώς η κοινωνία μας ξεπερνάει όλο και περισσότερο τα ταμπού των παλαιότερων ετών και καθώς η γυναίκα ανεξαρτητοποιείται όλο και περισσότερο από άποψη οικονομικών (και όχι μόνο), μια σχέση με μικρότερο άντρα δεν φαίνεται να είναι και κάτι τόσο τραγικό όσο παλαιότερα. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον θα αποδεχόντουσαν μια τέτοια κατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά, αν μια γυναίκα έχει σχέση με έναν μικρότερο άντρα, τότε πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με ορισμένες δυσκολίες. Ταυτόχρονα βέβαια θα βιώσει και ορισμένα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια τέτοια σχέση.

Παρακάτω αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ή τα υπέρ και τα κατά μιας σχέσης με μικρότερο άντρα.

Σχέση με μικρότερο άντρα – Τα υπέρ

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα σε μια σχέση με έναν μικρότερο άντρα είναι ότι ο άντρας αυτός έχει συνήθως τρομερή ζωντάνια. Η φλόγα μέσα του καλά κρατεί. Μια φλόγα έτοιμη να ζεστάνει τη γυναίκα και να την αναζωογονήσει. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, αυτή η περίσσεια ενέργειας μπορεί να μεταδοθεί στην γυναίκα και να την κάνει να αισθάνεται ξανά νέα, δυναμική και το κυριότερο επιθυμητή. Οι μικρότεροι άντρες θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια και σκοπεύουν να αγωνιστούν γι’ αυτό. Μια περιπέτεια που ταυτόχρονα θα ζει και η γυναίκα που βρίσκεται πλάι τους.

Άλλο ένα πλεονέκτημα  μιας σχέσης με μικρότερο άντρα είναι ότι συνήθως δεν κουβαλάνε μαζί τους μεγάλο φορτίο από αρνητικά συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από παλαιότερες σχέσεις. Αυτό τους κάνει πιο ανοιχτόμυαλους, χωρίς πολλές προκαταλήψεις, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν την ανάγκη ή την τακτική να κρατούν αποστάσεις ως μέσο άμυνας.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα μιας σχέσης με μικρότερο άντρα είναι η αισθητή βελτίωση της αυτοπεποίθησης της γυναίκας. Μια γυναίκα που έχει σχέση με έναν μικρότερο άντρα διακρίνει στον εαυτό της ότι έχει ακόμα τα φυσικά χαρίσματα να σαγηνεύσει και τον πιο δύσκολο άντρα. Ας μην γελιόμαστε. Και ποια δεν θα ήθελε να νιώθει επιθυμητή από ωραίους και νέους άντρες.

Πλεονέκτημα σε μια σχέση με μικρότερο άντρα είναι και το σεξ. Ένας νεότερος άντρας προφανώς έχει περισσότερες αντοχές και περισσευούμενη ενέργεια που είναι πρόθυμος να ξοδέψει για τη γυναίκα που είναι μαζί του. Μπορεί βέβαια να μην είναι και ο πιο έμπειρος εραστής ωστόσο με την κατάλληλη δασκάλα θα μάθει γρήγορα. Άλλωστε σε πολλές γυναίκες αρέσει αυτός ο ρόλος.

Σχέση με μικρότερο άντρα – Τα κατά

Ένα βασικό μειονέκτημα σε μια σχέση με μικρότερο άντρα είναι ότι λόγω της έξτρα ενέργειας και της μεγάλης όρεξης για περιπέτεια που διαθέτουν, μπορεί αργά ή γρήγορα να αρχίσουν να επιθυμούν εμπειρίες σε καταστάσεις που μπορεί να μην σε περιλαμβάνουν. Ένας νέος άντρας θέλει να ζήσει πολλές περιπέτειες για το λόγο αυτό είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσει κάτι μόνιμο και σοβαρό.

Άλλο ένα βασικό μειονέκτημα είναι ότι οι μικρότεροι άντρες πολλές φορές δεν έχουν κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλουν στη ζωή τους. Μπορεί σήμερα τα θέλω του να είσαι εσύ όμως αύριο είναι πολύ πιθανό τα θέλω του να περιλαμβάνουν κάποια άλλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα έτσι θα γίνει. Απλά αναφέρουμε ότι ένας μικρότερος άντρας κατά κανόνια είναι λίγο πιο άστατος στον χαρακτήρα.

Μειονέκτημα σε μια σχέση με μικρότερο άντρα πολλές φορές αποτελεί και η οικονομική κατάσταση. Μια μεγαλύτερη γυναίκα συνήθως έχει και μεγαλύτερο πορτοφόλι πράγμα που μεταφράζεται σε ακριβότερες συνήθειες στις εξόδους, στα ψώνια, στα ταξίδια, κ.τ.λ. Ένας μικρότερος άντρας είναι πιθανόν να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που μέχρι τώρα συνήθιζε η γυναίκα να κάνει. Έτσι η γυναίκα ή θα πρέπει να να ελαττώσει τις ακριβές της συνήθειες, ή θα πρέπει να  βάλει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Άλλο ένα μειονέκτημα που μπορεί να έχει μια σχέση με μικρότερο άντρα είναι η ανασφάλεια στη γυναίκα. Η γυναίκα μπορεί σιγά σιγά με τον καιρό να αισθάνεται ότι μπορεί να τον χάσει με αποτέλεσμα να γίνει ανασφαλής. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα της κάθε μίας.

Τέλος άλλο ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός μικρότερου άντρα μπορεί να είναι η ανωριμότητα του.  Η ανωριμότητα πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα μέσα στη σχέση δεδομένου ότι ένας μικρότερος άντρας δυσκολεύεται να αναλάβει ευθύνες ή δεν μπορεί να τις αναλάβει. Έτσι σε μια δύσκολη κατάσταση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η γυναίκα να σηκώσει όλο το βάρος μόνη της.