Μήπως η πρόωρη γήρανση σου χτύπησε την πόρτα; Δες τα σημάδια

Υπάρχουν αρκετά πράγματα για τα οποία μια γυναίκα μπορεί να μετανιώσει μεγαλώνοντας. Από τις επιλογές που έκανε και τους ανθρώπους στους οποίους επένδυσε μέχρι τα μέτρα που έλαβε όταν είδε εκείνη την πρώτη… ρυτίδα κάτω από τα μάτια.

Η αλήθεια είναι ότι φτάνεις από τα 20 στα 30 χωρίς να το αντιληφθείς και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι το πρόσωπό σου έχει αλλάξει και ωριμάσει (όπως άλλωστε κι εσύ αυτά τα δέκα χρόνια). Μεγαλώνεις και αυτό είναι όμορφο, ωστόσο, ζώντας σε μια κοινωνία στην οποία το άκουσμα και μόνο της λέξης «γήρας» προκαλεί πανικό, νιώθεις μια «πίεση» να δείχνεις όλο και πιο νέα. Το βιώνεις κάθε μέρα όταν ακούς την κολλητή σου να παραπονιέται ότι την «πήραν τα χρόνια». Το ξέρεις, όταν κοιτάς τις παλιές σου φωτογραφίες και βλέπεις εκείνο το γεμάτο λάμψη πρόσωπο που δείχνει λίγο… θαμπό πια.

Ναι, τώρα που μεγάλωσες και αισθάνεσαι ότι βρήκες επιτέλους τον εαυτό σου, ήρθαν αυτές οι ενοχλητικές ρυτίδες, για να σου θυμίσουν ότι δεν φρόντιζες την επιδερμίδα σου όπως θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα το καθημερινό ξύπνημα στις 7 πμ, το στρες, ο καφές, το αλκοόλ, το τσιγάρο και τα βράδια που δεν αφαίρεσες το make-up σου, ευθύνονται -ως ένα βαθμό- για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και τις λεπτές γραμμές στο μέτωπό σου. Είναι, όμως, μόνο αυτά; Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να αναστρέψεις την κατάσταση ή να προλάβεις το πρόβλημα;

Τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης

Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν τρόποι και προιόντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε το γήρας, χωρίς να χρειαστεί να ξαπλώσουμε στο χειρουργικό κρεβάτι. Υπάρχουν, επίσης, και μερικά σημάδια που μας δέιχνουν ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.

Η ξηρή επιδερμίδα: Αν το δέρμα σου γίνεται όλο και πιο ξηρό μέρα με τη μέρα, τότε το πρόβλημα οφείλεται απλά στο γεγονός ότι μεγαλώνεις. Τι κι αν παλιά η επιδερμίδα σου ήταν λιπαρή; Με το πέρασμα των ετών το δέρμα χάνει την υγρασία του για αυτό και χρειάζεται τα κατάλληλα προϊόντα για να τονωθεί.

Οι μεγάλοι πόροι: Αν το τελευταίο διάστημα κοιτάς στον καθρέφτη και παρατηρείς τρομοκρατημένη πως οι πόροι σου μεγενθύνονται, τότε μάθε ότι αυτό συμβαίνει σε κάθε γυναίκα άνω των 25 ετών. Το δέρμα σου αλλάζει και οι πόροι σου μεγαλώνουν και αυτό σημαίνει πως τείνουν να συγκεντρώνουν περισσότερα βακτήρια και λιπαρότητα.

Η γραμμούλα κάτω από τα μάτια: Μπορεί να μην έχεις ακόμη προβλήματα με το λεγόμενο «πόδι της χήνας» στην περιοχή των ματιών, ωστόσο, κάθε φορά που γελάς, βλέπεις μια μικρή γραμμή να σχηματίζεται κάτω από κάθε μάτι σου. Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι του γήρατος.

Η λάμψη που χάνεται: Τέλος, αν στις φωτογραφίες που «ανεβάζει» η παρέα σου στα social media βλέπεις το πρόσωπό σου θαμπό, ο λόγος είναι πως όσο μεγαλώνεις, η επιδερμίδα σου χάνει τη λάμψη της λόγω της μικρότερης παραγωγής κολλαγόνου.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αναλάβεις δράση

Τα πρώτα μικρά σημάδια του γήρατος είναι εκεί και τα βλέπεις. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να τα καταπολεμήσεις; Σίγουρα αξίζει να πάρεις και κάποια… extreme anti-aging μέτρα, που δεν περιλαμβάνουν το νυστέρι.

Άρχισε κάνοντας βασικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου: Προσπάθησε να πίνεις περισσότερο νερό, να γυμνάζεσαι, να κάνεις μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, να καθαρίζεις κάθε μέρα καλά το πρόσωπό σου και φυσικά, να βρεις τα κατάλληλα αντιγηραντικά προϊόντα.

Ό,τι και αν επιλέξεις, να θυμάσαι ότι είναι ωραίο να μεγαλώνεις. Μην φοβάσαι τον χρόνο που «φεύγει» ή τα σημάδια του. Άλλωστε, όταν έχεις καλούς «συμμάχους», όλα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Στα επόμενα «-άντα», λοιπόν, με περισσότερη σοφία και λάμψη!