Όμορφες & Εύκολες Ιδέες για DIY κατασκευές για το σπίτι

Όμορφες Εύκολες Ιδέες για το σπίτι

Οι DIY κατασκευές μπορούν να προσθέσουν μια τελείως διαφορετική όψη στο σπίτι σου. Χρησιμοποίησε όλη σου τη φαντασία και δημιούργησε πρωτότυπα αντικείμενα.

Σίγουρα στο σπίτι υπάρχουν διάφορα πράγματα τα οποία περιμένουν να τους δώσεις ζωή. Αξιοποίησε την καλλιτεχνική σου φύση και φτιάξε κατασκευές έτσι ακριβώς όπως σου αρέσουν. 

33+1 ιδέες για κατασκευές ώστε να ομορφύνεις το σπίτι σου

Δημιούργησε από ολόκληρα έπιπλα μέχρι και διακοσμητικά για να ομορφύνεις τα δωμάτια του σπιτιού σου. Μπορείς φυσικά να χαρίσεις τις δημιουργίες σου σε κάποιον κοντινό σου άνθρωπο.

Άλλαξε τη διάθεσή σου εντελώς προσθέτοντας χρώμα στη ζωή σου και τη δική σου ιδιαίτερη πινελιά. Γιατί οι ιδέες για κατασκευές δεν σταματούν ποτέ…

Ξύλινες Κατασκευές

Τα ξύλινα καφάσια βρίσκονται πλέον σε μεγάλες ποσότητες στην αγορά. Είναι ιδανικά για αποθηκευτικούς χώρους, για την κουζίνα, για την αποθήκευση κρασιών και πολλά ακόμα.

Όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτά…

Pinterest

 Pinterest

Pinterest

Πολύ όμορφη ιδέα για διακόσμηση στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσεις τελάρα. Μπορείς είτε να τα κρεμάσεις στον τοίχο με κάποια φωτάκια για παράδειγμα είτε να τα ενώσεις μεταξύ τους, ίσως και να τα βάψεις και να δημιουργήσεις έπιπλα, όπως μια βιβλιοθήκη.

Pinterest

Pinterest

Μπορείς ακόμη για μια όμορφη διυ κατασκευή να χρησιμοποιήσεις ως ραφιέρα μια παλιά κιθάρα και να αξιοποιήσεις το εσωτερικό της. Ακόμα και η τοποθέτηση ξύλων στους τοίχους ως ράφια προσθέτει άλλη διάσταση στο χώρο.

Pinterest

 Pinterest

Χρησιμοποίησε βαλίτσες και ταξίδεψε στο χρόνο

Εάν έχεις στο σπίτι κάποια παλιά βαλίτσα ή αν βρεις σε κάποιο μαγαζί με αντίκες παλιές βαλίτσες μην χάσεις την ευκαιρία να τις αξιοποιήσεις. Από ραφιέρες μέχρι και συρταριές, αλλά και απλή διακόσμηση του χώρου, οι βαλίτσες αποτελούν μια μοναδική νότα στο σπίτι σου.

 Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Γυαλιά, μπουκάλια και βάζα

Σίγουρα κάπου στο σπίτι έχεις μπουκάλια ή βάζα που δεν χρησιμοποιείς. Προμηθεύσου μπογιές, σπάγκο ή ακόμα και μπαλόνια και μεταμόρφωσέ τα.

Pinterest 

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Με σπάγκο μπορείς να δημιουργήσεις και μοναδικά σκαμπό…

 Pinterest

Μια ακόμη ιδιαίτερη ιδέα είναι να φτιάξεις έναν καθρέφτη. Μπορείς να κολλήσεις πιο μικρούς καθρέφτες σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο ή ακόμα και να τους κολλήσεις στον τοίχο σου.

TIP: Βάψε ένα μεγάλο ορθογώνιο ή τετράγωνο στον τοίχο στο αγαπημένο σου χρώμα και κόλλησε εκεί τους καθρέπτες όμως φαίνεται στην εικόνα.

 Pinterest

CDs

Βάψε CD ή σπάσε τα σε μικρά κομμάτια και φτιάξε τις δικές σου ντισκομπάλες για ξέφρενα πάρτι στο σπίτι σου!

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Βότσαλα και κοχύλια

Με χρώματα και σχέδια μπορείς να διακοσμήσεις και διάφορα βότσαλα ή και κοχύλια.

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Τα κοχύλια ακόμη μπορείς να τα μετατρέψεις σε κεράκια.

 Pinterest

Αξιοποίησε τα χαρτιά σου

Το νούμερο ένα στοιχείο στις διυ κατασκευές είναι το χαρτί. Πάρα πολλές χειροτεχνίες γίνονται χρησιμοποιώντας το και τα αποτελέσματα είναι υπέροχα!

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Παραθυρόφυλλα

Θέλεις να φτιάξεις πρωτότυπες κορνίζες. Τότε μπορείς να τοποθετήσεις τις φωτογραφίες σου σε παραθυρόφυλλα και να φτιάξεις πολύ εύκολα ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό για το σπίτι σου.

Pinterest 

 Pinterest

Πίνακας ανακοινώσεων

Νομίζεις ότι έχει μόνο μία χρήση; Σκέψου το ξανά…

Pinterest

Βρήκες την αγαπημένη σου…;

Τόσες πολλές ιδέες για κατασκευές. Παλιά αντικείμενα, ξεχασμένα στο χρόνο που ξαφνικά τα μεταμορφώνεις σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Εσύ ποια από τις παραπάνω κατασκευές θα τολμήσεις;