Πώς θα διαλέξεις το σωστό κραγιόν στον γάμο σου

Ο μοναδικός περιορισμός, που έχουν οι νύφες στο μακιγιάζ τους, είναι να τονίσουν ένα μόνο χαρακτηριστικό, το καλύτερο.

Έτσι, αρχικά, θα πρέπει να διαλέξετε αν θα τονίσετε τα μάτια ή τα χείλη σας. Το κυνήγι για το τέλειο κραγιόν, όμως, δεν είναι απλή υπόθεση. Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips, που θα κάνουν την αναζήτηση, λίγο πιο εύκολη!

It’s all about the dress

Το λευκό νυφικό, το οποίο προτιμούν και οι περισσότερες νύφες, ταιριάζει με όλα. Προσοχή, όμως. Αν έχετε επιλέξει, το απόλυτο λευκό νυφικό και η επιδερμίδα σας είναι χλωμή, θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε χρώμα στα χείλη, αλλά και στα μάγουλα. Προτείνουμε ματ από ροδαλές ως ζεστές κόκκινες αποχρώσεις στα χείλη και να αποφύγετε τα έντονα ροζ, φούξια και μοβ χρώματα. Ένα μπεζ νυφικό ταιριάζει με κραγιόν σε αποχρώσεις της σοκολάτας, cappuccino, σάπιο μήλο και μπρονζέ, ενώ ένα cream νυφικό μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε θερμή απόχρωση κραγιόν. Τέλος, το rum pink νυφικό (νυφικό με ροζ υπόχρωμα) ταιριάζει με κραγιόν σε αποχρώσεις του κρασιού, του ροζ, μωβ και σάπιου μήλου.

Πρωινός ή βραδινός γάμος;

Η ώρα που θα τελεστεί ο γάμος είναι δυνατόν να επηρεάσει και το νυφικό σας μακιγιάζ. Αν θα πραγματοποιηθεί το πρωί, είναι προτιμότερο το μακιγιάζ να είναι πιο ελαφρύ (less is more). Η έντονη ηλιοφάνεια δεν επιτρέπει υπερβολές, ακόμη κι αν τις προτιμάτε! Ένα απαλό κραγιόν είναι ό,τι πρέπει. Απαλές αποχρώσεις του ροζ, ροζ – καφέ ή του ροδακινί 1-2 τόνους, πιο σκούρες από την απόχρωση των χειλιών. Αν πάλι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το πιο σκούρο κραγιόν σας, δεν θα σας περιορίσει κανείς! Αρκεί να είναι ματ και να μη βαρύνετε καθόλου, τα μάτια και τα ζυγωματικά.

Από την άλλη, αν ο γάμος σας γίνει βράδυ, υποψιαζόμαστε ότι οι περισσότερες από εσάς θα θέλετε το απόλυτο bridal smokey eyes μακιγιάζ. Αν πέσαμε μέσα, επιλέξτε λαμπερά κραγιόν ή gloss σε σάπιο μήλο, απαλές ροζ, ροζ – καφέ ή λιλά αποχρώσεις. Αν, πάλι, ονειρεύεστε δραματικά χείλη για το βραδινό γάμο σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα σκούρο κόκκινο, μπορντό ή μωβ κραγιόν.

Πες μου τι χρώμα μαλλιών έχεις, να σου πω τι χρώμα κραγιόν σου ταιριάζει

Οι νύφες που έχουν σκούρα μαλλιά και σκουρόχρωμη ή μαυρισμένη επιδερμίδα μπορούν να χαρούν τα περισσότερα έντονα χρώματα -κόκκινο, φούξια, κοραλλί- με το υπόλοιπο μακιγιάζ να είναι απαλό. Σε περίπτωση, που η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη, προσπαθήστε να τη ζεστάνετε επιλέγοντας ροδακινί, ροζ ή ζεστές κόκκινες αποχρώσεις.

Και τώρα περνάμε στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Τα μαλλιά στο χρώμα της πλατίνας θέλουν προσοχή, όταν πάτε να τα συνδυάσετε με πολύ έντονα κραγιόν, αφού οι υπερβολικά μεγάλες αντιθέσεις μπορεί να σας κάνουν να δείξετε μεγαλύτερη (και δεν το θέλετε αυτό τη μέρα του γάμου σας, σωστά;), Ιδανικά, διαλέξτε απαλά κραγιόν και πιο έντονο μακιγιάζ στα μάτια. Η πιο σκούρα ξανθιά απόχρωση, σας κάνει να δείχνετε υπέροχη με κόκκινο κραγιόν ή κραγιόν με μωβ νότες.

Τέλος, αν έχετε κόκκινα μαλλιά, μην νομίζετε ότι αυτό μπορεί να σας δεσμεύσει. Δοκιμάστε κραγιόν σε αποχρώσεις του κόκκινου, κεραμιδί, βερυκοκί, nude και ροζ – καφέ αποχρώσεις.

Τώρα, είστε έτοιμη να διαλέξετε το ιδανικό κραγιόν για τον γάμο σας!