Πώς θα ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας χωρίς να κάνετε δίαιτα

Ξεχάστε τις δίαιτες και τις ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, που δεν απαιτούν αυστηρές δίαιτες ούτε πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Παρακάτω θα δείτε πώς να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη δίαιτα.

Ασκηθείτε νωρίς το πρωί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, είναι η άσκηση. Και, έχει αποδειχτεί ότι όσοι ασκούνται το πρωί έχουν έναν υψηλότερο μεταβολισμό, από εκείνους που γυμνάζονται πιο αργά μέσα στην ημέρα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το σώμα σας έχει περισσότερη ενέργεια και είναι πιο ελαφρύ το πρωί.

Καταναλώστε λαχανικά. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν να έχετε έναν πιο γρήγορο μεταβολισμό και να σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα κορυφαίο θρεπτικό συστατικό , που απαιτείται για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, και για να κάνετε έναν ποιοτικό ύπνο, χωρίς άγχος.

Καταναλώστε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας είναι να τρώτε πρωτεΐνη σε όλα τα γεύματά σας. Η πρωτεΐνη χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να μεταβολιστεί, βοηθάει στην οικοδόμηση των μυών και η πέψη της ενισχύει το μεταβολισμό. Προσθέστε άπαχες πηγές πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα και σνακ. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε με τη ποσότητα και μια μικρή μερίδα είναι αρκετή για να επιταχύνει το μεταβολισμό σας.

Διαχειριστείτε το άγχος σας. Το στρες καταστρέφει το μεταβολισμό σας και μπορεί να προκαλέσει την αποθήκευση λίπους στους ιστούς. Το άγχος είναι φυσικά αναπόφευκτο, οπότε θα πρέπει να μάθετε να το διαχειρίζεστε, πριν σας αρχίσει να σας διαχειρίζεται εκείνο. Βρείτε λοιπόν, μια δραστηριότητα, που να παίρνει το στρες μακριά. Μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, γιόγκα, διαλογισμό ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Όλα αυτά είναι υγιείς συμβουλές, για να διαχειριστείτε το άγχος σας με τον σωστό τρόπο.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες. Είμαι σίγουρη ότι ήδη γνωρίζετε πως χρειάζεστε αρκετό ύπνο, όμως αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι το σώμα δεν μπορεί να δουλέψει στον βέλτιστο βαθμό χωρίς τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου. Κάποιοι μπορεί να θεωρείτε ότι και 6 ή ακόμα και 7 ώρες ξεκούρασης είναι αρκετές αλλά το 8 είναι ο μαγικός αριθμός. Ορισμένες ορμόνες που παράγονται όταν κοιμάστε βοηθάνε όχι μόνο στην οικοδόμηση των μυών, αλλά και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.