Πως να κανω τα Μαλλια μου Ισια-Οδηγός για Τέλειο Ίσιωμα

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά όλους τους τρόπους για το πως να κανω τα μαλλια μου ισια με επιτυχία. Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να έχετε κατά νου, πως το πόσο εύκολο ή δύσκολο μπορεί να γίνει το ίσιωμα, εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, το ίδιο και ο χρόνος ισιώματος.

Επιθυμητό αποτέλεσμα:

Σκοπός σας είναι να μην ισιώσετε τα μαλλιά σας όπως-όπως, αλλά το αποτέλεσμα να είναι επαγγελματικό-να φαίνονται τέλεια ισιωμένα και καλογυαλισμένα. Να θυμάστε πάντα το στόχο – λεία και καλογυαλισμένα και όχι θαμπά και φριζαρισμένα. Για να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός από την τεχνική σημαντικό ρόλο παίζουν και τα προιόντα των μαλλιών που θα χρησιμοποιήσετε, γιαυτό θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

πως να κανω τα μαλλια μου ισια-image-6

Προετοιμασία:

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 ενυδατική μάσκα μαλλιών
  • 1 γαλάκτωμα για ίσιωμα ( προαιρετικά)
  •  Σιλικόνη για λάμψη μερικές σταγόνες
  • Προστατευτικό σπρέι για τη θερμότητα

Λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν των μαλλιών σας και στη συνέχεια κάντε μία μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης. Αφήστε την τουλάχιστον 5 λεπτά για πιο βαθιά ενυδάτωση και ξεβγάλτε. Είναι πολύ σημαντικό τα μαλλιά μας να είναι από πριν καλά ενυδατωμένα, ώστε όταν προχωρήσουμε στη διαδικασία της ξήρανσης, να μην χάσουν εντελώς την υγρασία τους και ταλαιπωρηθούν. Αφού ξεβγάλετε και χτενίσετε τα μαλλιά σας, από τη μέση και κάτω απλώστε  μερικές σταγόνες σιλικόνη λάμψης.

Η σιλικόνη θα χαρίσει μία μεταξένια όψη και τα μαλλιά σας θα φαίνονται υγιή και καλογυαλισμένα. Πολλές από σας χρησιμοποιείτε τη σιλικόνη μετά το ίσιωμα και δεν είναι λάθος, προσωπικά μ’αρέσει να τη χρησιμοποιώ σε αυτή τη φάση για να φαίνεται πιο φυσική η λάμψη.  Για να είστε 100% σίγουρες ότι τα μαλλιά σας δεν θα ταλαιπωρηθούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν το ίσιωμα ένα προιόν σε μορφή σπρέι που προστατεύει τα μαλλιά απ΄τη θερμότητα.

Πως να Κανω τα Μαλλια μου Ισια

Τι θα χρειαστείτε για το ίσιωμα: πως να κανω τα μαλλια μου ισια-image-4

  • 1 πιστολάκι μαλλιών από 2000 Watt και πάνω
  • 1 μεγάλη βούρτσα ισιώματος με κεραμική πλάκα
  • 1 πρέσσα ισιώματος κεραμική (αν είναι απαραίτητο)
  • 3 κλάμερ

Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι νωπά και όχι βρεγμένα, περίπου 50% στεγνά. Στεγνώστε με το πιστολάκι, βουρτσίστε καλά για να τα ξεμπερδέψετε και έπειτα χωρίστε τα σε 3 μέρη, δεξιά, αριστερά και τα πάνω και πιάστε τα με κλάμερ.

Πιάστε μικρά τμήματα κάθε φορά, ξεκινώντας από το κάτω προς τα πάνω. Η ποσότητα των μαλλιών που θα πιάσετε θα πρέπει να είναι ανάλογη της βούρτσας, η τούφα θα πρέπει να βρίσκεται 2 χιλιοστά πιο μέσα από τα όρια της και να δουλεύεται εύκολα.

πως να κανω τα μαλλια μου ισια-image-2

Κρατήστε το πιστολάκι σε κάθετη θέση και σύρετε κατά μήκος των μαλλιών για να στεγνώσουν ομοιόμορφα- συντονίστε το με τις κινήσεις του χεριού σας, ταυτόχρονα από πάνω προς τα κάτω και ξανά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. όταν φτάσετε το πάνω μέρος, δώστε όγκο κρατώντας το πιστολάκι και τη βούρτσα έτσι όπως βλέπετε στην εικόνα 3.

πως να κανω τα μαλλια μου ισια-image-1
εικονα 3

Δείτε το Video πως να ισιώνουν τα μαλλιά

 

Ίσιωμα Μαλλιών με την Πρέσα

α) τρόπος: Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια ή σπαστά και δεν θέλουν πολύ δουλειά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την πρέσα για να τα ισιώσετε. Αν χρησιμοποιήσετε το σπρει προστασίας από τη θερμότητα, ψεκάστε σε όλο το κεφάλι αφού πρώτα στεγνώσετε στο 50%.

Ξεκινήστε από τα πίσω μαλλιά, πιάνοντας πάλι μικρές τούφες. Αφήστε μία μικρή απόσταση από τις ρίζες σας (αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να διατηρήσουν κάποιο όγκο) και σύρετε αργά από πάνω-προς τα κάτω. Μετρήστε από μέσα σας περίπου 8 δευτερόλεπτα και αφήστε. Επαναλάβετε μέχρι τα μαλλιά σας μα στεγνώσουν εντελώς και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο στην επόμενη τούφα. Όταν φτάσετε στο μπροστινό μέρος, δώστε τους πρώτα τη φόρμα που θέλετε, στη μέση, στο πλάι και ισιώστε με τη πρέσα με την ίδια φορά για να κλειδώσετε το styling..

β) τρόπος: Ο άλλος τρόπος είναι χρησιμοποιήσετε πρέσα και μετά το στέγνωμα με το πιστολάκι για να τελειοποιήστε το ίσιωμα, εφόσον τα μαλλιά σας είναι σγουρά, φριζάρουν εύκολα και λοιπά.

Video Πως να κανω τα μαλλια μου ισια με πρεσα