Είσαι Άπιστη; Πρόσεξε τις παγίδες!

Βρήκαμε αυτό το άρθρο στο menshealth.gr που συμβουλεύει έναν άντρα πως θα καταλάβει αν του είσαι άπιστη. Αν είσαι πιστή έχει καλώς… αν είσαι άπιστη το άρθρο σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο για να ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις όταν γυρίσεις σπίτι! Διάβασέ το καλά και κάνε πρόβες στον καθρέφτη ώστε να είσαι απόλυτα πειστική σε αυτά που του λες!

Το menshealth λοιπόν συμβουλεύει τους άντρες: 

Διάβασε τα χείλη της 
Όταν έρθει η ώρα να σου ξεφουρνίσει το παραμύθι, θα έχει σίγουρα κάποιο άγχος. «Αυτό θα προκαλέσει σφίξιμο στους μυς του λαιμού εμποδίζοντάς τη να καταπιεί, ενώ θα περιορίσει και την παραγωγή σάλιου αφήνοντας το στόμα της στεγνό» λέει ο Marc Salem, συγγραφέας του The Six Keys to Unlock and Empower your Mind. Αν, λοιπόν, τη δεις να περνά αισθησιακά τη γλώσσα της πάνω από τα χείλη της πριν μιλήσει, σκέψου ότι μπορεί να έχει και κάτι άλλο στο μυαλό της εκτός από το σεξ. Αν την πιάσεις να ξεροκαταπίνει κάθε δίλεπτο, απομάκρυνε από το τραπέζι το κέικ σοκολάτας και θα είσαι πια σίγουρος ότι το ψέμα πάει σύννεφο.

Ζήτα λεπτομέρειες
Χωρίς να γίνεις πιεστικός ή να δείξεις υπερβολικά καχύποπτος (με το casual ύφος σου δηλαδή και δήθεν από ενδιαφέρον) ζήτα της να σου πει συγκεκριμένα πράγματα: πού ήταν, τι έκανε κλπ. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τα μισόλογα από ένα «στεγνό» ψέμα. Έτσι, το πιθανότερο είναι πως, αν την έχει κάνει τη λαδιά, θα σου απαντήσει με ερώτηση ή θα αλλάξει γρήγορα θέμα. Άσε τη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εσύ θα ξέρεις.

Πιάσε της τα χέρια
Όχι, δεν θα μετρήσεις τους σφυγμούς της – αν κι αυτό δεν θα ήταν τόσο κακή ιδέα. «Οι κινήσεις του σώματος γενικώς προδίδουν συναισθήματα κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, οπότε κάποιος που λέει ψέματα, θα έχει ασυναίσθητα την τάση να κρύψει τα χέρια του» εξηγεί ο Salem. Αν, τώρα, η περίπτωση που αντιμετωπίζεις είναι σκληροπυρηνική, δηλαδή αν η δικιά σου έχει σχεδιάσει από πριν το έγκλημα με κάθε λεπτομέρεια, λογικά θα τη δεις να κρατάει τα χέρια της τελείως ακίνητα. Χάιδεψε τους καρπούς της – ίσα ίσα για να κόψεις αντιδράσεις.

Κοίτα τη βαθιά στα μάτια
Εκείνος ο ποιητής που τα είχε αποκαλέσει καθρέπτες της ψυχής, τελικά είχε μεγάλο δίκιο. Τα μάτια που δεν εστιάζουν στο στόχο τους, αλλά πηγαίνουν δήθεν ανέμελες βόλτες δεξιά κι αριστερά, δείχνουν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Με λίγα λόγια, η γυναίκα που κοιτάζει αλλού την ώρα που σου μιλάει ξέρει καλά ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις φυσικές συνέπειες που έχουν τα ψέματά της. Εκείνη μπορεί να ξεστομίζει δράκους, αλλά οι κόρες των ματιών της είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου, αφού διαστέλλονται μαρτυρώντας όλη την αλήθεια.

Εμείς ακόμα θα προσθέσουμε σε αυτό σχετικά με τη γλώσσα του σώματος, όταν λες ψέματα προσπάθησε να μην πιάσεις ή ξύσεις τη μύτη σου. Οι άνθρωποι όταν λέμε ψέματα υπό πίεση πιάνουμε τη μύτη μας για να καλύψουμε διακριτικά το στόμα και σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος είναι ένας εύκολος τρόπος ο συνομιλητής μας να  μας πάρει χαμπάρι.

πηγή: menshealth

Διαβάσατε: Είσαι Άπιστη; Πρόσεξε τις παγίδες!

Δείτε επίσης: 
Χωρισμός και αντιμετώπιση!

Να συγχωρέσουμε μια απιστία;