Τα ωραιότερα ελληνικά φαγητά τώρα και στο πιάτο σας

Η εικόνα αυτή απεικονίζει με εξαιρετικό τρόπο μια ποικιλία από τα ωραιότερα ελληνικά φαγητά.

Η ελληνική κουζίνα είναι από τις καλύτερες του κόσμου! Εκλεκτά πιάτα με παράδοση χρόνων αλλά και μοντέρνες εκδοχές τους σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε αλλά και να προσπαθήσετε να τα φτιάξετε οι ίδιοι.

Ποιο θα ξεχωρίσει στις δικές σας καρδιές; Διαβάστε παρακάτω 5 είδη γευμάτων της Ελληνικής κουζίνας που οι ντόπιοι και όχι μόνο επιλέγουν ξανά και ξανά.

5 αγαπημένα είδη συνταγών για να τις δημιουργήσετε

Από σαλάτες σε ορεκτικά και κυρίως πιάτα, η ελληνική κουζίνα είναι διάσημη για τις επιλογές της και την ποιότητα που προσφέρει στο τραπέζι σας. Τολμήστε να φτιάξετε τα παρακάτω πιάτα και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Γεμιστά

Τα γεμιστά μπορείτε να τα απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η πιο κλασσική συνταγή είναι αυτή με το ρύζι και τα μυρωδικά.

Η πρώτη παραλλαγή ήταν γεμιστά με κιμά, αλλά περνώντας ο καιρός δημιουργήθηκαν αρκετές ακόμη. Γεμιστά με κινόα ή πλιγούρι, με φέτα ή γραβιέρα αλλά και με καρότα και πιπεριές μαζί με το ρύζι.

Υπάρχουν επίσης και εκδοχές που προσέθεταν στο ρύζι κουκουνάρια, σταφίδες ή αμύγδαλα αλλά μπορείτε να προσθέσετε και ψάρι αν θέλετε κάτι σε θαλασσινό.

Πίτες

Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε τις πίτες είτε αλμυρές είτε γλυκιές. Οι πιο γνωστές ελληνικές πίτες είναι η τυρόπιτα και η σπανακόπιτα.

Η πρώτη συνήθως έχει γέμιση φέτας συνδυασμένη με αυγό και είναι σε τριγωνικά κομμάτια. Πριν την ψήσετε αλείψτε τη με βούτυρο για extra γεύση.

Η σπανακόπιτα έχει, όπως λέει και το όνομά της, σπανάκι και πολλές φορές συνδυάζεται και αυτή με φέτα. Η γέμιση περιέχει ακόμη χυμό λεμονιού και άνηθο. Μια εξίσου ωραία συνταγή είναι η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, παραδοσιακό πιάτο της Θεσσαλίας.

Μια γλυκιά εκδοχή πίτας είναι η πορτοκαλόπιτα. Στρώσεις φύλλων με κρέμα γιαουρτιού και γεύση πορτοκάλι. Μετά το ψήσιμο προστίθεται από πάνω σιρόπι πορτοκαλιού, ενώ στη γέμισή της μπορείτε να προσθέσετε και κανέλα ή αποξηραμένα φρούτα ανάμεσα σε άλλα.

Σερβίρεται κρύα και συνδυάζεται και με παγωτό.

Κεφτέδες

Για μια πρώτη γεύση μπορείτε να φτιάξετε ντοματοκεφτέδες ή κολοκυθοκεφτέδες. Το πρώτο πιάτο προτιμάται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και προέρχεται από τα νησιά της Ελλάδας.

Από την άλλη οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για όλο το χρόνο και με τη σωστή τεχνική θα είναι πανεύκολο να τους φτιάξετε. Extra point εάν έχετε και σως γιαουρτιού για να τα συνδυάσετε.

Σαλάτες

Η Ελλάδα φημίζεται για τις υπέροχες σαλάτες της. Αυτές όμως που έχουν κατακτήσει τις καρδιές ξένων και ντόπιων είναι η Ελληνική σαλάτα και ο Κρητικός ντάκος.

Η Ελληνική σαλάτα (ή ως γνωστών χωριάτικη) αποτελείται από ντομάτες, φέτα, κρεμμύδια, αγγούρι, ελιές και ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ρίγανη, λεμόνι και ξύδι.

Ο αγαπημένος ντάκος είναι παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης και περιλαμβάνει παξιμάδια, τυρί μυζήθρα σε θρύμματα, ντομάτα, κάπαρη και κάποιες φορές θα βρείτε ελιές, ρίγανη και φυσικά πάντα με ελαιόλαδο.

Παϊδάκια

Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αρνίσια παϊδάκια από αυτή τη λίστα. Το μαρινάρισμά τους συνήθως γίνεται με χυμό λεμονιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ελαιόλαδο. Συνδυάστε τα με πατάτες, κάποια από τις παραπάνω σαλάτες, τζατζίκι ή κάποια άλλη αγαπημένη σας σως.

Εσείς ποια θα φτιάξετε;

Σίγουρα κάποια συνταγή σας τράβηξε το ενδιαφέρον. Ίσως ανακαλύψατε και παραλλαγές σε συνταγές που ήδη γνωρίζατε.

Όπως και να έχει τα πιάτα αυτά δε λείπουν από ένα παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι, οπότε ήρθε η στιγμή να προσπαθήσετε και εσείς να τα φτιάξετε. Με ποιο πιάτο θα ξεκινήσετε…;