Το αγαπημένο σου πουλόβερ “τσιμπάει”; Έχουμε τη λύση!

Ένα από τα καλά του κρύου καιρού είναι το γεγονός ότι μπορούμε να φοράμε τα πουλόβερ μας. Υπάρχει πάντα όμως εκείνο το πανέμορφο πουλόβερ που δεν μπορούμε να φορέσουμε αφού η υφή του τσιμπάει ή μας προκαλεί φαγούρα. Η λύση; Δείτε εδώ τα 5 στάδια που πρέπει να ακολουθήσετε για να απαλλάξετε το πουλόβερ σας από την ενοχλητική υφή που προκαλεί φαγούρα.

 

 

1. Ανακατέψτε κρύο νερό και μερικές κουταλιές άσπρο ξίδι. Γυρίστε το πουλόβερ σας ανάποδα και βυθίστε το στο μείγμα αφού σιγουρευτείτε ότι έχει βραχεί εντελώς.

2. Βγάλτε το από το νερό και όσο είναι ακόμα υγρό, κάντε μασάζ με ένα καλό μαλακτικό μαλλιών. Προσπαθήστε να αποφύγετε το τέντωμα των ινών του πουλόβερ όταν το κάνετε αυτό.

3. Δώστε στο μαλακτικό 30 λεπτά για να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύνετέ το με κρύο νερό. Πιέστε απαλά το πουλόβερ για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο νερό, προσέχοντας να μην χάσει το σχήμα του.

4. Τοποθετήστε το πουλόβερ σε μια πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει επίπεδα. Όταν είναι εντελώς στεγνό, διπλώστε το και το βάλτε το σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που κλείνει με φερμουάρ.

5. Τοποθετήστε τη σακούλα στον καταψύκτη για ένα βράδυ, και το πρωί δεν θα τσιμπάει πια. Το κοντίσιονερ και το ξύδι κάνουν τις ίνες στο πουλόβερ μαλακότερες και το πάγωμα εμποδίζει τις μικρές ίνες του να ξεφτίσουν.