Το dressing που χρησιμοποιούν στην Ιταλία για τις πράσινες σαλάτες

 Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη,
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι ξύδι λευκό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προσθέστε το σκόρδο, την ρίγανη, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο σε ένα βάζο και βάλτε καλά το καπάκι. Ανακινήστε έντονα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα συστατικά. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Μπορεί να χρειαστεί να ανακινήσετε ξανά τα συστατικά πριν από κάθε χρήση.