Το μυστικό για να γίνετε πιο ευλύγιστοι

Αν αναπολείτε την ελαστικότητά που είχατε σαν παιδιά τότε δεν είστε οι μόνοι. Η ευλυγισία μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων και ο μόνος τρόπος για να την ξαναβρείτε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Ξεκινήστε να κάνετε καθημερινά ασκήσεις stretching και να φθάνετε μέχρι το σημείο που αντέχετε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνάτε τα όρια των αντοχών σας. Όταν ξυπνάτε το πρωί, είναι σημαντικό να τεντώνεστε και να ενεργοποιείτε την ευελιξία σας. Κάνετε χαλαρές ασκήσεις και δώστε στο σώμα σας τη σωστή στάση.

Διαβάστε εδώ: Τα 7 πλεονεκτήματα του Stretching

Μην παραλείπετε τις ασκήσεις stretching πριν και μετά την άσκηση. Αν θέλετε να αποφύγετε τραυματισμούς και τους πόνους στο σώμα σας μετά από κάποια δύσκολη άσκηση, φροντίστε πριν και μετά τη γυμναστική σας να έχετε κάνει τις κατάλληλες διάτασεις.

Κάνετε yoga ή pilates. Είναι δύο είδη γυμναστικής που προσφέρουν στο σώμα την ιδανική ευλυγισία. Έστω μία ή δύο φορές την εβδομάδα, παρακολουθήστε μαθήματα yoga ή pilates. Εκτός από όλα τα άλλα θα αποκτήσετε και σωστή στάση σώματος.

Επικεντρωθείτε σε μέρη που έχετε πρόβλημα. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ποια μέρη του σώματος του χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή. Συνήθως οι ώμοι είναι το μέρος που θέλει ιδιαίτερες ασκήσεις stretching.

jenny.gr