Χοιρινή Πλεξούδα στη Γάστρα

Υλικά για 4 άτομα:

  • 2 κιλά χοιρινή πλεξούδα (έτοιμη)
  • 6 πορτοκάλια
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 κουτ.γλ μουστάρδα
  • 1 διχτάκι Baby πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Η πλεξούδα μας είναι έτοιμη αλατοπιπερωμένη από το κρεοπωλείο, οπότε το μόνο που κάνουμε είναι να φτιάξουμε το χυμό.

2. Στύβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε το κρέας μας σε μία γάστρα και περιχύνουμε με το 1/3 του χυμού, τον υπόλοιπο τον κρατάμε για μετά.

3. Ψήνουμε πρώτα το κρέας στους 180 βαθμούς για καμιά ωρίτσα περίπου και ύστερα ανοίγουμε και ρίχνουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε πλύνει πρώτα πολύ καλά και τον υπόλοιπο χυμό. Περίπου σε μισή ώρα με 45 λεπτά αφού ρίξουμε τις πατάτες το φαγητό μας είναι έτοιμο!