Χοιρινό με Δαμάσκηνα και Πιλάφι

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Χοιρινό με Δαμάσκηνα

Υλικά για 4 άτομα:

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
  • 1 κουτί δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • μισό πακέτο κάσιους
  • 500γρ κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 πακέτο ρύζι ανάμεικτο

 

Εκτέλεση:

1. Τσιγαρίζω σε λίγο ελαιόλαδο καλά το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και έπειτα ρίχνω και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί με τα κάσιους.

2 Σβήνω με το κρασί και δυναμώνω τη φωτιά να φύγει το αλκοόλ από το φαγητό μου.

3. Μόλις πέσει η βράση ρίχνω την κρέμα γάλακτος,  τα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι.

4. Σιγοβράζω για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.

Σερβίρεται με ανάμεικτο ρύζι (λευκό και άγριο)