Χοιρινό με Δαμάσκηνα
Υλικά για 4 άτομα:
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
- 1 κουτί δαμάσκηνα αποξηραμένα
- μισό πακέτο κάσιους
- 500γρ κρέμα γάλακτος
- 1-2 κρεμμύδια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι πιπέρι
- 1 πακέτο ρύζι ανάμεικτο
Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζω σε λίγο ελαιόλαδο καλά το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και έπειτα ρίχνω και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί με τα κάσιους.
2 Σβήνω με το κρασί και δυναμώνω τη φωτιά να φύγει το αλκοόλ από το φαγητό μου.
3. Μόλις πέσει η βράση ρίχνω την κρέμα γάλακτος, τα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι.
4. Σιγοβράζω για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
Σερβίρεται με ανάμεικτο ρύζι (λευκό και άγριο)