Τα Οφέλη του Ελαιολάδου για το Δέρμα και τα Μαλλιά. Θα Εκπλαγείτε!

Ελαιόλαδο, το υγρό χρυσάφι της χώρας μας, είναι ένας πολύτιμος θησαυρός για την υγεία μας και για το σώμα μας. Τα οφέλη του ελαιόλαδου και οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι πάρα πολλές και γιαυτό σήμερα θα δείτε τις σημαντικότερες για το δέρμα και τα μαλλιά που θα εκπλαγείτε. Αντί να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε προϊόντα ομορφιάς, δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε διάφορες μάσκες για το πρόσωπο και το σώμα  και να ανακαλύψτε μερικά από τα οφέλη του ελαιόλαδου!

Τα οφέλη του ελαιολάδου για το δέρμα και τα μαλλιά

 1. Θεραπεία για τα μαλλιά

Γνωρίζετε ότι το ελαιόλαδο μπορεί να ενυδατώσει και να επανορθώσει τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά;  Εφαρμόστε ζεστό ελαιόλαδο στις άκρες των μαλλιών, πριν λουστείτε ρίξτε μερικές σταγόνες και στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το να δράσει 10-20 λεπτά και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως.

2. Scrub για τα χείλη

Αν έχετε σκασμένα χείλη ή αν θέλετε να κάνετε απολέπιση, ανακατεύουμε λίγη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Για περισσότερο άρωμα προσθέστε και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Αυτό το σπιτικό scrub μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα.

3. Ντεμακιγιάζ ματιών

Πολλές φορές η αδιάβροχη μάσκαρα δεν φεύγει με τίποτα. Βάλτε σε λίγο βαμβάκι ελαιόλαδο και αφαιρέστε τα υπολείμματα μάσκαρα ! Αυτό το φυσικό μέσο καθαρισμού θα δείτε ότι δουλεύει και θρέφει ταυτόχρονα και τις βλεφαρίδες.

 4. Για μετά την αποτρίχωση

Αν κάνετε  αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, τότε θα ξέρετε πόσο δυσκολευόμαστε να αφαιρέσουμε κάθε φορά τα υπολείμματα κεριού που παραμένουν κολλημένα στα πόδια. Με το ελαιόλαδο δεν θα μείνει το παραμικρό ίχνος στο δέρμα σας ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

5. Πιο λαμπερά μαλλιά

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σιλικόνη για τα μαλλιά με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

6. Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και σκασμένες φτέρνες

Για να αντιμετωπιστούν οι σκασμένες φτέρνες το πρώτο βήμα είναι η απολέπιση και ύστερα σημαντικό ρόλο έχει η ενυδάτωση. Αφού τρίψετε τις φτέρνες σας εφαρμόστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο κάνοντας ελαφρύ μασάζ.