Απλές συμβουλές για ένα όμορφο πρώτο ραντεβού

Η αλήθεια είναι ότι έχουν γραφτεί περισσότερα άρθρα για το τι πρέπει ένας άντρας να κάνει και τι όχι στο πρώτο ραντεβού. Όμως το εάν θα υπάρξει και δεύτερο ραντεβού δεν βρίσκεται μόνο στο δικό σου χέρι. Πρέπει να τον εντυπωσιάσεις ευχάριστα ώστε να σου προτείνει να βγείτε ξανά.

Σε άγχωσα τώρα; Δεν χρειάζεται κανένα άγχος. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και θα είσαι κάτι παραπάνω από πανέτοιμη για την μεγάλη βραδιά σας.

18 κόλπα για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού

1) Πολυσύχναστο μέρος

oxi se polisixnasto meros

Καλό θα ήταν να πάτε κάπου με χαλαρή μουσική προκειμένου να μπορέσετε να γνωριστείτε. Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις μέρη όπου ξέρεις ότι συχνάζουν οι συνάδερφοι σου, οι συγγενείς σου ή ακόμη χειρότερα το αφεντικό σου.

2) Καφετέρια

min pate se kafeteria

Φυσικά το να του πεις να πάτε για καφέ είναι κάπως πιο εφηβικός τρόπος. Άλλωστε για καφέ μπορεί να πάει με τους φίλους και τους συνεργάτες του. Πρότεινε του να πάτε για ένα κρασάκι ή ακόμη καλύτερα σε κάποιο εστιατόριο, για παράδειγμα το καινούριο που άνοιξε και δεν έχεις προλάβει ακόμη να επισκεφτείς. Έτσι θα έχετε κι ένα θέμα παραπάνω να σχολιάσετε.

3) Μεθυσμένη πολιτεία

methismeni kopela

Όταν λέμε ένα κρασάκι εννοούμε ένα, ειδικά εάν δεν το αντέχεις. Άντε το πολύ δύο, παραπάνω δεν διαπραγματεύομαι. Σε κανέναν άντρα δεν αρέσει η συνοδός του να είναι μεθυσμένη. Ειδικά εάν έχουν βγει για πρώτη φορά.

4) Φαγητό

epilogi fagitou

Εάν είσαι λάτρης των ξενικής προελεύσεως κουζινών δεν σημαίνει πως θα είναι και αυτός. Γι’ αυτόν τον λόγο μην επιμένεις εάν τον δεις διστακτικό εάν προτείνεις να πάτε για κινέζικο. Μπορεί να μην θέλει να δοκιμάσει ή πολύ απλά να μην του αρέσει.

5) Κουλτουριάρα

min to paikseis koultouriara

Ακόμη κι αν ήθελες διακαώς να πας στην Λυρική Σκηνή για να δεις κάποια όπερα, μπορείς να πας με την φίλη σου. Όχι μαζί του. Εκτός αν σε κάποια συζήτηση σας στο facebook σου είπε ότι είναι κι αυτός κουλτουριάρης και ήθελε να πάει στην ίδια όπερα.

6) Η παγίδα του σινεμά

pagida tou cinema

Οι περισσότερες γυναίκες λένε σαν ιδέα το σινεμά, για το πρώτο ραντεβού. Ίσως επειδή μας έχουν επηρεάσει οι ρομαντικές ταινίες. Όμως το σινεμά είναι μία μεγάλη παγίδα. Αρχικά γιατί δεν υπάρχει ταινία που να αρέσει και σε άντρες και σε γυναίκες. Έπειτα, οι άντρες δεν τρελαίνονται ιδιαίτερα για ρομαντικά, όσο καλές κριτικές κι αν έχεις ακούσει.

7) Άλλο άτομο

na eiste oi dio sas

Μπορεί να σου ακούγεται αυτονόητο ότι στο πρώτο ραντεβού δεν παίρνεις άλλο άτομο. Όμως πολλές φορές έχει συμβεί. Γι’ αυτό άσε τις φίλες σου εκείνη την μέρα και φυσικά μην κάνετε το κόλπο “πέρασα τυχαία”.

8) Κοιτάτε παντού τον εαυτό σας

min ftiaxnesai pantou

Εάν θέλεις να δεις αν το μακιγιάζ σου είναι όπως πρέπει και το χαμόγελο σου παραμένει αστραφτερό τότε δεν χρειάζεται να το κάνεις όπου βρίσκεις. Πήγαινε λίγο στο μπάνιο φτιάξε ότι χρειάζεται αλλά μην το παρακάνεις με τον χρόνο.

9) Κουρασμένη

min eisai kourasmeni

min milas mono gia douleia

Ακόμη κι αν τελείωσες την πιο δύσκολη σχολή και δουλεύεις σε μια μεγάλη επιχείρηση δεν χρειάζεται να μιλάς μόνο γι’αυτό. Καλύτερα να μιλήσετε για άλλα πράγματα κι ελάχιστα για την δουλειά. Άλλωστε βγήκατε να περάσετε καλά κι όχι να μιλήσεις για τον πελάτη που σε νευρίασε.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αναφερθείς σε κάποιο πραγματικά αστείο περιστατικό που συνέβη στην δουλειά.

11) Το φάντασμα των πρώην

min anafertheis se proin

Όχι, όχι και πάλι όχι. Κανένας πρώην στο πρώτο ραντεβού κορίτσια. Μην αναφερθείτε στο όνομα του ή στο τι έκανε. Γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρει τον συνοδό σας. Βγήκε μαζί σου για να γνωρίσει εσένα κι όχι τους πρώην σου. Σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτή η συζήτηση αλλά άφησε την καλύτερα για τα επόμενα ραντεβού.

12) Ραντεβού ψυχανάλυση

rantevou psixanalisi

Καλύτερα να μην αναφερθείς στα τραύματα της παιδικής σου ηλικίας, στα κόμπλεξ και σε ότι άλλο μπορεί να σε απασχολεί εκείνη την περίοδο. Ο άνθρωπος δεν είναι ψυχαναλυτής, οπότε δεν μπορεί να σε ακούει όλο το βράδυ να αναλύεις την ζωή σου.

13) Φεμινισμός στο φουλ

tsakomos

Όποια κι αν είναι η άποψη σου για την ισότητα των δύο φύλων, εξέφρασε την με ήπιο τρόπο. Δεν χρειάζεται να μαλώσετε από το πρώτο ραντεβού. Γενικά δεν χρειάζεται να στηρίζεις με πάθος την κάθε σου άποψη. Μια πολιτισμένη συζήτηση βγήκατε να κάνετε, όχι να αρπαχτείτε.

14) Πολιτικά

diamaxi gia politika

Τα ίδια με τα παραπάνω ισχύουν και για τις πολιτικές συζητήσεις. Είναι απαγορευμένες στο πρώτο ραντεβού.

15) Ο άντρας της παρέας

min eisai o antras tis pareas

Μπορεί να είσαι μια δυναμική γυναίκα, που εργάζεται, βγάζει τα δικά της χρήματα. Δεν χρειάζεται όμως να το δείχνεις με κάθε ευκαιρία. Αν σου προτείνει να περάσει να σε πάρει, μην επιμένεις να πάτε με τα δικά σας αμάξια ο καθένας.

Το ίδιο και στον λογαριασμό. Αν του πεις να τον πληρώσετε μισό μισό και δεν τον δεις να δέχεται τότε μην επιμένεις περισσότερο.

16) Κινητό

kinito stin akri

Μεγάλο φάουλ να ασχολείσαι με το κινητό ενώ είσαι μαζί του. Δεν χρειάζεται να μπεις εκείνη την ώρα στο facebook ή στα Mail σου. Επίσης, μπορείς να το βάλεις στο αθόρυβο, εκτός αν περιμένεις σημαντικό τηλεφώνημα. Σε καμία περίπτωση όμως μην παίρνεις τηλέφωνο τις φίλες σου ή μην στέλνεις μηνύματα και γελάς μόνη σου.

17) Δίαιτα

ase tin diaita

Πολλοί άντρες ξενερώνουν όταν μας βγάζουν για φαγητό κι εμείς τρώμε απλά μια σαλάτα. Δεκτό το να κάνεις κάποια δίαιτα αλλά με μία φορά που θα φας δεν θα αλλάξει κάτι. Εάν πια δεν θέλεις καθόλου να χαλάσεις την δίαιτα πες του να πάτε για ποτό.

18) Βρισιές

min vrizeis

Μπορεί στην καθημερινή σου ζωή να βρίζεις σαν νταλικέρης. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις και στο πρώτο σας ραντεβού. Γενικά στους άντρες δεν αρέσει να βρίζει η γυναίκα. Είναι άκομψο. Πρόσεχε λοιπόν τον τρόπο που εκφράζεσαι.