Αντιμετωπίστε την ξηρότητα και την πρόπτωση κόλπου με νέες μεθόδους που δεν αποτυγχάνουν

Αντιμετώπιση Ξηρότητας και Πρόπτωσης Κόλπου

Η κολπική ξηρότητα και η πρόπτωση κόλπου είναι δύο προβλήματα με κοινή βάση: την πάροδο του χρόνου. Και τα δύο απασχολούν πολλές γυναίκες. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτές, μιλήστε στον γιατρό σας άμεσα!

Κολπική ξηρότητα – Το αιώνιο πρόβλημα της εμμηνόπαυσης

Η κολπική ξηρότητα εμφανίζεται στις γυναίκες που περνάνε κλιμακτήριο και μπορεί να συνεχιστεί εντονότερα και μετέπειτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λίπανση του κόλπου δεν είναι πρόβλημα γυναικών μικρότερης ηλικίας.

Η ξηρότητα κόλπου έχει άμεση σχέση με την κολπική ατροφία, που σημαίνει ότι λεπταίνουν τα κολπικά τοιχώματα επειδή η γυναίκα δεν έχει πλέον πολλά οιστρογόνα.

Σημάδια και συμπτώματα ξηρότητας κόλπου:

  • Φαγούρα γύρω από τον κόλπο
  • Αίσθημα καύσου
  • Πόνος
  • Ενδείξεις αίματος μετά την σεξουαλική επαφή
  • Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

Όταν η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει να επηρεάζει σημαντικά την σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας, είναι ανάγκη να δείτε τον γιατρό σας.

H λύση του Erbium Laser

Το laser αυτό απελευθερώνει συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία λειτουργεί σαν θερμαντήρας στον κόλπο, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου. Μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπείας αυτής είναι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον ιατρείου, σε λίγες συνεδρίες ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Πρόπτωση κόλπου

Ο κόλπος θωρακίζεται μυϊκά από τον ανελκτήρα του περινέου, ο οποίος όταν λειτουργεί σωστά καταφέρνει να εξασφαλίσει σημαντικές λειτουργίες όπως είναι η εγκράτεια της ούρησης και του εντέρου και η σεξουαλική λειτουργικότητα.

Με την πάροδο των χρόνων, είναι αναμενόμενη η χαλάρωση των γυναικείων ιστών, ειδικά όταν η γυναίκα έχει κάνει πολλούς τοκετούς ή έχει κάποια κληρονομικότητα και αποδυναμώνεται η στηρικτική κολπική περιτονία.

Η θεραπεία της πρόπτωσης κόλπου με πλέγματα είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία. Θεωρείται μόνιμη και ασφαλής. Η νοσηλεία μειώνεται στις 2 ημέρες το πολύ και οι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως σε ένα διάστημα 10 ημερών.